telecomsnews.gr
Image default
NEWS

H εταιρία που δεν ξέρετε και έχει υπογράψει μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές της τεχνολογίας

Frog Design τη λένε και γιορτάζει τώρα τα 50 χρόνια της στην αγορά, μισό αιώνα επιτυχιών και ένδοξων στιγμών δηλαδή.

Ιδρυμένη το 1969 από τον Hartmut Esslinger στη Γερμανία, η Frog έχει στο πλούσιο ενεργητικό της κάποια από τα πρώτα σχέδια της Sony, αν και τη μεγάλη φήμη της θα την έβρισκε δίπλα στην Apple στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Το αίτημα συνεργασίας από την Apple έγραφε απλά: «Μια εξάμηνη έρευνα για μια πιθανή νέα σειρά προϊόντων και συνδεδεμένων περιφερειακών από επιλεγμένους ‘‘παγκόσμιας φήμης’’ σχεδιαστές, από κοινού με τους σχεδιαστές της Apple».

Το χαρτί περιείχε επίσης και μια σειρά από κωδικά ονόματα για διαφορετικές οικογένειες προϊόντων, όλες τους παρμένα από τους 7 νάνους της Χιονάτης!

Η Frog κέρδισε το συμβόλαιο και δούλεψε με την Apple για τον σχεδιασμό του Snow White, το οποίο ντεμπούταρε με το Apple IIc και συνεχίστηκε στη μεγαλύτερη στιγμή της εταιρίας, το πρώτο Mac!

Η Frog υπέγραψε επίσης την επόμενη γενιά του υπολογιστή Lisa και του Mac, τα σχετικά ποντίκια και εκτυπωτές, ακόμα και σκληρούς δίσκους και δισκέτες.

Η Frog παρουσιάζει αυτές τις μέρες στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Σαν Φρανσίσκο τα πρωτότυπα σχέδιά της για την Apple μεταξύ 1983-1989, αλλά και άλλες συσκευές που την έκαναν ογκόλιθο της κατηγορίας.

Δικά της σχέδια ήταν το Macintosh SE (1984) και το Macintosh Classic II (1987), φτιαγμένα με τέτοιον τρόπο που να είναι εξαιρετικά δύσκολη η αντιγραφή και κατασκευή των σχεδιαστικών τους γραμμών.

Δική της και η περίφημη Lisa, το προϊόν που έβαλε την Apple στην αγορά, αλλά και τα πρώτα μόνιτορ και περιφερειακά της εταιρίας. Όπως η οθόνη του 1982 που πουλιόταν με το Mac II, όλα τους πρωτότυπα σχέδια του ίδιου του Esslinger που ακολουθούσαν τη σχεδιαστική φιλοσοφία του Στιβ Τζομπς.

Ο οποίος όταν εκδιώχθηκε από την Apple και ίδρυσε τη NeXT, ξανά με τη Frog συνεργάστηκε για το NeXt cube του, τον πρώτο υπολογιστή που στόχευε ειδικά στον εκπαιδευτικό κλάδο.

Η Frog σχεδίασε επίσης τους τηλεφωνητές της AT&T στη δεκαετία του 1990 και πλέον έχει προχωρήσει στις δραστηριότητές της, ασχολούμενη πια και με λογισμικό και με συμβουλευτικές υπηρεσίες. Και πρόλαβε να βάλει το χεράκι της και στα ακουστικά της Beats, πολύ πριν εξαγοραστεί από την Apple…

Related posts

Η WIND συνεχίζει να στηρίζει την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων συνθηκών λόγω της πανδημίας

tele

ΟΤΕ: Εργο ICT στο Παρίσι για την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών

NEWSROOM

Apple: Κέρδη τριμήνου – ρεκόρ αλλά και ανησυχία για τον κοροναϊό

tele

Έρχεται κοινός φορτιστής για όλες τις φορητές συσκευές

tele

Να πόσο πουλήθηκε το Tumblr, κάνοντας τη μαμά εταιρία να το φυσά και να μην κρυώνει

tele

Πώς ένα Cloud Contact Center αντιμετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις της Εξυπηρέτησης Πελατών

tele

Στα σκαριά νομοσχέδιο για την διεύρυνση της άυλης συνταγογράφησης φαρμάκων

tele

Το διαδικτυακό φυτώριο μίσους και ο πρώην στρατιωτικός πίσω από αυτό

tele

Οι Anonymous Greece αποκαλύπτουν την ταυτότητα των Τούρκων χάκερ

tele

Το ιστορικό ορόσημο που πέτυχε η Google και… εξαφανίστηκε αμέσως μετά

tele

Λιγότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους προοδεύουν ψηφιακά

tele

O Μπιλ Γκέιτς θέλει να σώσει τον πλανήτη κάνοντας τον ήλιο… λιγότερο φωτεινό

tele