telecomsnews.gr
Image default
NEWS

H επόμενη γενιά του Digital Key


Το Group BMW άνοιξε το δρόμο για την ομαλή ενσωμάτωση έξυπνων συσκευών και του ψηφιακού οικοσυστήματος των πελατών από τα πρώτα στάδια εξέλιξης.

Η δυνατότητα των πελατών να έχουν απλή, συνδεδεμένη και χωρίς κλειδί πρόσβαση στα οχήματά τους ήταν ένας βασικός τομέας καινοτομίας. Σήμερα, οι πελάτες μπορούν ήδη να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το όχημά τους, να εκκινούν τον κινητήρα και να μοιράζονται την πρόσβαση σε αυτό με άλλους οδηγούς – κατόχους Digital Key στο πλαίσιο των υπηρεσιών BMW Connected μέσω ενός smartphone. Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα στην παγκόσμια τεχνολογική μεταμόρφωση, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε η τελευταία γενιά ενός τυποποιημένου οικοσυστήματος για πρόσβαση στο αυτοκίνητο, το οποίο θα επιτρέπει τη χρήση λειτουργιών σε ποικίλες συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών.

Το Digital Key επιτρέπει τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών (κάτι ανέφικτο με ένα κλασικό κλειδί αυτοκινήτου) λόγω των τεχνολογικών πλεονεκτημάτων των έξυπνων συσκευών. Η θέσπιση ενιαίων τεχνολογικών προτύπων είναι απαραίτητη για να γίνει πραγματικότητα το όραμα της ψηφιακής πρόσβασης στα οχήματα. Πρέπει να υποστηρίζεται η πλήρης λειτουργικότητα σε διάφορες συσκευές των πελατών από διαφορετικούς προμηθευτές και ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή του οχήματος. Γι’ αυτό το λόγο, το BMW Group συμμετέχει στην ανάπτυξη παγκοσμίων προτύπων για ψηφιακή πρόσβαση στο αυτοκίνητο, στο πλαίσιο του Car Connectivity Consortium (CCC). Οι πιο διάσημοι κατασκευαστές smartphone και αυτοκινήτων έχουν ήδη προσχωρήσει στην κοινοπραξία. Οι τυποποιημένες προδιαγραφές σε όλη τη βιομηχανία θα βοηθήσουν να υποστηριχτούν όλα τα είδη έξυπνων συσκευών όπως τηλέφωνα, ρολόγια και λοιπές φορητές συσκευές.

Η δεύτερη γενιά (έκδοση 2.0) ενός οικοσυστήματος ψηφιακού κλειδιού βασισμένου στην τεχνολογία NFC έχει ανακοινωθεί για τα τέλη του 2019. Ένα βασικό στοιχείο είναι η χρήση ενός τσιπ προστασίας που λειτουργεί ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα του smartphone. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί ακόμα και όταν το smartphone δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί λόγω αφόρτιστης μπαταρίας. Στο άμεσο μέλλον, οι προδιαγραφές του Digital Key θα αναβαθμιστούν μέσω της ευρυζωνικής έκδοσης 3.0 (Ultra Wide Band – UWB). Αυτή θα προσφέρει μέγιστη αντικλεπτική προστασία και θα επιτρέπει εντοπισμό της συσκευής και του οχήματος με ακρίβεια. Ως αποτέλεσμα, ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να κρατά το κινητό τηλέφωνο στραμμένο προς τη λαβή της πόρτας για να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο, αλλά θα μπορεί απλά να το αφήνει στην τσέπη του.

— —

Related posts

Γιατί πληρώνουν τόσο ακριβά το ίντερνετ στην Αμερική;

tele

Η Νάσια είναι μόλις 5 ετών και μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες YouTuber

tele

Η νέα και ταχύτατη φωτογραφική της Sony των… 4.000 ευρώ

tele

Αυτός είναι ο αγαπημένος ήρωας της Disney όλων των εποχών

tele

Τέλος από το Spotify οι πολιτικές διαφημίσεις

tele

Χρειαζόμαστε πράγματι κάμερες 64 megapixels στα κινητά μας;

tele

To laptop με την μπαταρία που αντέχει μέχρι και 23 ώρες!

tele

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ενώνει τις δυνάμεις του με την Google

tele

Fedor, το ανθρωποειδές ρομπότ που ετοιμάζεται για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

tele

Το ιστορικό ορόσημο που πέτυχε η Google και… εξαφανίστηκε αμέσως μετά

tele

Η συνδρομή στο YouTube για να μην έχουμε παύσεις και διαφημίσεις

tele

Πέντε χώρες του κόσμου στην ψηφιακή και τεχνολογική εμπροσθοφυλακή

tele