telecomsnews.gr
Image default
INTERNET

Google: Στο ένα εκατ. δολάρια η χρηματοδότηση για την Ελλάδα

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι, στο πλαίσιο των προσπαθειών της και της δέσμευσής της για στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα, επιστρατεύει για τη χώρα κονδύλια συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων μέσω του Google.org, του φιλανθρωπικού βραχίονα της Google.

Η χρηματοδότηση προορίζεται για δράσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων σε ευάλωτες ομάδες.

H Πέγκυ Αντωνάκου επικεφαλής της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Η Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δήλωσε: “Πριν από μερικούς μήνες ανακοινώσαμε το Grow Greece with Google, μια πρωτοβουλία μας για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης μέσω της τεχνολογίας. Έκτοτε συνεργαζόμαστε σταθερά με τους εταίρους μας έχοντας στηρίξει χιλιάδες επιχειρήσεις και άτομα που αναζητούν εργασία, προσφέροντάς τους δωρεάν εκπαίδευση και εργαλεία που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της επιχείρησης ή της καριέρας τους. Επιπλέον της προσπάθειας αυτής, σήμερα ανακοινώνουμε με μεγάλη χαρά ότι, μέσω του Google.org, δεσμεύουμε πρόσθετα κονδύλια 1 εκατομμυρίου δολαρίων για τη χρηματοδότηση τοπικών ΜΚΟ, προκειμένου να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τοπικούς εταίρους και οργανισμούς για να μεγιστοποιήσουμε το θετικό αντίκτυπο του κοινού μας έργου”.

Οι τοπικοί οργανισμοί γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο μέσα στις κοινότητές τους, θέματα όπως η εξασφάλιση τροφίμων, η φροντίδα για τις ευάλωτες ομάδες των αστέγων, η στήριξη σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή η ενίσχυση της πρόσβασης σε δομές ψυχικής υγείας. Με τα διαθέσιμα κονδύλια του, το Google.org χρηματοδότησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, όπως ο Δεσμός και το Μπορούμε, προκειμένου να συνεργαστούν με κοινωφελείς οργανισμούς στην Ελλάδα και να εξασφαλίσουν πρόσβαση στη σίτιση στις πιο ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας: Μέσω ενός πακέτου χρηματοδότησης, από το Google.org προς το παγκόσμιο δίκτυο Youth Business International, το Action Finance Initiative θα στηρίξει κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο, μη επαρκώς εξυπηρετούμενους ιδιοκτήτες πολύ μικρού, μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων.

Καθώς οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και τα σχολεία ανταποκρίνονται στη μαζική μετάβαση προς την ηλεκτρονική εκπαίδευση παγκοσμίως, το Google.org ίδρυσε το Distance Learning Fund για να στηρίξει οργανισμούς που βοηθούν εκπαιδευτικούς και γονείς να αποκτήσουν πρόσβαση σε πόρους που απαιτούνται για την παροχή εκπαίδευσης σε παιδιά, ιδίως εκείνων που προέρχονται από ευπαθείς κοινότητες. Τα Παιδικά Χωριά SOS και το Δίκτυο «Μέλισσα» έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τον Εκπαιδευτικό Επιταχυντή INCO, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Google.org με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να παρακολουθούν χωρίς εμπόδια τη σχολική διδασκαλία.

Τέλος, η μακρόχρονη εμπειρία στην παροχή εκπαίδευσης σε ψηφιακές δεξιότητες δίδαξε ότι εκείνοι/ες που κινδυνεύουν περισσότερο να μείνουν πίσω είναι όσοι δεν έχουν τον χρόνο, την ευκαιρία και τα μέσα προκειμένου να επωφεληθούν από τα διαθέσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Με σκοπό να υποστηρίξει την ψηφιακή επάρκεια και να ενισχύσει τις ευάλωτες γυναίκες στην Ελλάδα, το Google.org θα χρηματοδοτήσει τοπικούς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, για να τις βοηθήσουν να αποκτήσουν το Google IT Support Professional Certificate (Επαγγελματικό Πιστοποιητικό Υποστήριξης IT της Google). Εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτόν, περίπου 1000 γυναίκες θα εξασφαλίσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και στους σχετικούς πόρους.

-- Google: Στο ένα εκατ. δολάρια η χρηματοδότηση για την Ελλάδα - --.

Related posts

Εκμετάλλευση των χρηστών που προσπαθούν να προσαρμοστούν στην εποχή του κορωνοϊού

tele

Το Viber εισάγει τρόπους για να γίνει η νέα σχολική χρονιά πιο διασκεδαστική

tele

H Google ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την υπηρεσία Cloud Print

tele

Η υπηρεσία streaming CBS All Access μετονομάζεται σε Paramount Plus

tele

Viber: Διευκολύνει διασκέψεις και online μαθήματα με τις Ομαδικές Βιντεοκλήσεις

tele

Διαθέσιμες στην Ελλάδα οι Ομαδικές Βιντεοκλήσεις στο Viber

tele

Οι Βρετανοί μετρούν το ποσοστό ακτινοβολίας από το 5G

tele

Players discover unused bosses, enemies and NPCs in Bloodborne game files

tele

Παγίδες πίσω από χιλιάδες ψεύτικες προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων και καταλυμάτων

tele

Οι αλλαγές που έρχονται στη δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών Tinder

tele

H Vodafone παρουσιάζει το μέλλον των ψηφιακών υποδομών στον Πειραιά

tele

H Adobe ζητά την απεγκατάσταση του Flash Player μέχρι το τέλος του έτους

tele