telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Google: Οι νέες δυνατότητες των χρηστών για την ασφαλή και ινκόγκνιτο περιήγησή τους

Νέες δυνατότητες που διευκολύνουν τους χρήστες σε θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας, ανακοίνωσε η Google, μεταξύ άλλων διευρύνοντας τόσο την «ινκόγκνιτο» χρήση των εφαρμογών της, όσο και την επιλογή της αυτόματης διαγραφής δεδομένων που αφορούν στο ιστορικό τοποθεσίας, τις αναζητήσεις και άλλες δραστηριότητες των χρηστών.

To Ιncognito mode εμφανίστηκε στο πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης Chrome το 2018, νωρίτερα φέτος προστέθηκε στο YouTube και τώρα πλέον επεκτάθηκε στους Χάρτες (Google Maps). Όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί το Incognito Mode στους Χάρτες, η δραστηριότητά του μέσα στην εφαρμογή, όπως τα μέρη που αναζήτησε, δεν θα αποθηκεύονται στο Google Account του και δεν θα χρησιμοποιούνται για να γίνει πιο εξατομικευμένη η εμπειρία του στους Χάρτες.

Μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει το Incognito mode, επιλέγοντάς το στο μενού που εμφανίζεται, όταν πατά τη φωτογραφία του προφίλ του, ενώ μπορεί να το απενεργοποιήσει οποιαδήποτε στιγμή. Η λειτουργία Ιncognito mode θα αρχίσει στο Android αυτό τον μήνα, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές iOS.

Τον Μάιο η Google είχε ανακοινώσει ότι οι χρήστες μπορούν πια να διαγράψουν αυτόματα το ιστορικό τοποθεσίας και τη δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών, τα οποία περιλαμβάνουν τα πράγματα που έχουν αναζητήσει και περιηγηθεί. Τώρα η αυτόματη διαγραφή έρχεται και στο ιστορικό του YouTube. Ο χρήστης μπορεί να ορίσει το χρονικό διάστημα διατήρησης των δεδομένων του (τρεις μήνες, 18 μήνες ή μέχρι να τα διαγράψει).

Ακόμη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσέθεσε νέους τρόπους για την εύκολη κατανόηση και διαχείριση των δεδομένων των χρηστών στον Google Assistant. Ο έλεγχος του απορρήτου γίνεται πιο εύκολος και με απλές φωνητικές εντολές. Τις επόμενες εβδομάδες, κάθε χρήστης θα μπορεί να διαγράψει τη δραστηριότητα του Assistant από το Google account του, λέγοντας π.χ. «Hey Google, διάγραψε το τελευταίο πράγμα που σου είπα» ή «Hey Google, διάγραψε όλα όσα σου είπα την περασμένη εβδομάδα».

Ο χρήστης δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει κάποια από αυτές τις λειτουργίες, καθώς θα λειτουργήσουν αυτόματα, όταν αυτός ζητήσει βοήθεια από τον Assistant. Εάν ζητήσει να διαγράψει δεδομένα για διάστημα μεγαλύτερο από μία εβδομάδα από τον λογαριασμό του, ο Assistant θα τον καθοδηγήσει απευθείας στη σελίδα με τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του για να ολοκληρώσει τη διαγραφή. Η νέα δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη αυτή την εβδομάδα στα αγγλικά και τον επόμενο μήνα σε όλες τις υπόλοιπες γλώσσες.

Εξάλλου, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας του κωδικού (password) του χρήστη, τίθεται σε εφαρμογή πλέον ο νέος «Έλεγχος Κωδικού Πρόσβασης», μια νέα λειτουργία που με ένα κλικ ενημερώνει αν κάποιος από τους κωδικούς πρόσβασης είναι αδύναμος, αν ο χρήστης τον έχει επαναχρησιμοποιήσει σε πολλούς ιστότοπους ή αν ο κωδικός έχει παραβιαστεί από τρίτους.

Related posts

Σάλος με την εφαρμογή που κατασκόπευε τον κόσμο μέσω των emails του

tele

Windows 10: Κενό ασφαλείας βρήκε η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ

tele

Φέτος του Αγίου Βαλεντίνου δημιούργησε ένα ιδιαίτερο δώρο με τις πιο προσωπικές σας στιγμές

tele

Τι προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σχετικά με το iPhone 11

tele

Το Facebook, οι καταγραφές ηχητικών μηνυμάτων χρηστών και η ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν

tele

Το πεντακάμερο smartphone με το πιο ξεχωριστό design ακούει στο όνομα Huawei nova 5T

tele

«Έπεσε» το Twitter, το μήνυμα που βλέπουν οι χρήστες

tele

Τέλος από το Twitter οι πολιτικές διαφημίσεις, παγκοσμίως

tele

Elon Musk: Θα μεταφέρω ένα εκατομμύριο ανθρώπους στον Άρη έως το 2050

tele

Τόσο ποσοστό της Γης έχει χαρτογραφήσει η Google

tele

Cosmote: Για 6η χρονιά «Best in Test» στις υπηρεσίες mobile Internet και φωνής

NEWSROOM

Πώς να ανανεώσεις το look σου ακόμα και μέσα από το σπίτι

tele