telecomsnews.gr
Image default
ANDROID

Google: ανακοινώθηκε το Android 12L για μεγαλύτερες οθόνες

Αν και υπάρχουν πολλά tablet που βασίζονται σε Android, δεν κατάφεραν να κλέψουν ένα κομμάτι από το τεράστιο μερίδιο αγοράς του iPad της Apple. Ένας από τους μεγάλους λόγους για αυτό είναι επειδή το Android δεν διαθέτει το κατάλληλο λειτουργικό για την εξυπηρέτηση των μεγαλύτερων οθονών των tablet. Η Google φαίνεται να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα σοβαρά πλέον και σήμερα ανακοίνωσε το Android 12L που στοχεύει ειδικά σε tablet, Chromebook και foldables. Περιλαμβάνει λειτουργίες που θα κάνουν τη χρήση αυτών των μεγαλύτερων οθονών ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

Αυτή δεν είναι μια νέα έκδοση Android. Αντίθετα, έχουν έρθει νέα χαρακτηριστικά στο ίδιο το Android 12. Με άλλα λόγια, δεν θα υπάρχουν συσκευές Android 12 και συσκευές Android 12L — θα είναι όλες Android 12. Αλλά η Google αποκαλεί αυτή τη νέα λειτουργία με ένα μοναδικό όνομα για να υποδηλώσει τη σημασία της ενημέρωσης. Η πρώτη προεπισκόπηση προγραμματιστή του 12L είναι διαθέσιμη σήμερα μέσω του επίσημου εξομοιωτή Android. Σύντομα θα υπάρξει επίσης ένα DP ειδικά για το Lenovo P12 Pro, οπότε πάρτε ένα από αυτά αν χρειαστεί. Στη συνέχεια θα υπάρξουν προεπισκοπήσεις προγραμματιστών και για τηλέφωνα Pixel. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις λειτουργίες θα είναι αόρατες σε μικρότερες οθόνες, αυτές οι προεπισκοπήσεις θα είναι πραγματικά χρήσιμες μόνο για τους προγραμματιστές. Γενικά, η ενημέρωση Android 12L απλώς κάνει καλύτερη την εμπειρία χρήσης Android σε μεγάλη οθόνη. Αυτό περιλαμβάνει καλύτερα στοιχεία διεπαφής χρήστη και υποστήριξη συμβατότητας.

Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα στην ενημέρωση από απλά διόρθωση του UI. Το Android θα διαμορφώσει ξανά το αναπτυσσόμενο μενού ειδοποιήσεων για να ακολουθήσει μια προσέγγιση δύο στηλών όταν είναι ορατό σε οθόνες με 600dp ή υψηλότερη. Μια νέα πιο εύχρηστη λειτουργία διαχωρισμένης οθόνης σάς επιτρέπει να εκτελείτε εύκολα δύο εφαρμογές ταυτόχρονα. Μπορείτε επίσης να δείτε μια νέα γραμμή εργασιών που εμφανίζεται αυτόματα όταν χρησιμοποιείτε συσκευές όπως tablet. Απλώς σύρετε και αποθέστε την εφαρμογή που θέλετε στην οθόνη και θα εμφανιστεί στο τμήμα που θα επιλέξετε.

Το Android 12L θα επιτρέψει επίσης στις εφαρμογές την αυτόματη μορφοποίηση με τρόπους που λειτουργούν καλύτερα για μεγάλες οθόνες. Οι προγραμματιστές, φυσικά, ενθαρρύνονται να φροντίζουν ειδικά τις εφαρμογές τους για να τις κάνουν να φαίνονται υπέροχες σε όλα τα μεγέθη οθονών. Αλλά το 12L θα κάνει τα πράγματα να φαίνονται καλύτερα ακόμα και για εφαρμογές που οι προγραμματιστές δεν έχουν τροποποιήσει.

Το Android 12L θα κυκλοφορήσει «αρχές του επόμενου έτους», το οποίο η Google λέει ότι θα είναι ακριβώς στην ώρα του για το νέο κύμα tablet Android. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτή η εξέλιξη αλλάξει  στην αγορά την επικράτηση των tablet της Apple.

-- Google: ανακοινώθηκε το Android 12L για μεγαλύτερες οθόνες - -

Related posts

Monsters at Work: Πρώτο trailer για τη spin-off σειρά της Pixar

tele

Διάγνωση καρκίνου του προστάτη πριν εμφανιστούν συμπτώματα με νέο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης

tele

Θέλετε να βάλετε Wallpaper το χωριό σας; Το Cartogram είναι εντελώς δωρεάν για λίγες μέρες.

NEWSROOM

Ξεκινούν τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ για το 2021-2022

tele

Google Translate: στιγμιαία μετάφραση μέσω της κάμερας για 100+ γλώσσες!

NEWSROOM

Samsung Galaxy A03s: Επίσημα το νέο entry-level smartphone της εταιρείας

tele

Square: Νέα σημαντική κίνηση από την εταιρεία του Jack Dorsey

tele

Far Cry 6: Πρώτο gameplay video και ημερομηνία κυκλοφορίας

tele

Facebook: Θα απαγορεύει το περιεχόμενο που παρενοχλεί τους celebrities

tele

How to: «τρέξτε» Android εφαρμογές στα Windows 10!

NEWSROOM

Activision – Blizzard: Αποχωρεί από τη θέση του προέδρου ο J. Allen Brack

tele

Epic Games: Εξαγόρασε τους δημιουργούς του Rock Band

tele