telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Google – Έρχεται δικής της σχεδίασης smartwatch μέσα στο 2022

Η Google αν και κατασκευάζει τα δικά της κινητά τηλέφωνα υπό την ονομασία Pixel εδώ και αρκετά χρόνια δεν είχε προχωρήσει στο λανσάρισμα συσκευής smartwatch, κάτι το οποίο έχουν κάνει οι περισσότεροι κατασκευαστές τηλεφώνων έως σήμερα. Επίσης, αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι η Google προσφέρει λογισμικό που χρησιμοποιούν άλλοι κατασκευαστές «έξυπνων» ρολογιών στα δικά τους μοντέλα.

Αυτά τα δεδομένα έρχεται να ανατρέψει ένα δημοσίευμα του Business Insider, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική εταιρεία ήδη εργάζεται στην ανάπτυξη ενός δικού της μοντέλου. Το υπό ανάπτυξη smartwatch είναι αντικείμενο της ομάδας που σχεδιάζει τα προϊόντα της σειράς Pixel και όχι η Fitbit, εταιρεία κατασκευής wearables που έχει εξαγοράσει η Google έναντι του ποσού των 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ρολόι της Google, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό με αυτό των τηλεφώνων Pixel για το Android: ένα προϊόν «επίδειξης τεχνολογίας» που θα απευθύνεται τόσο στους καταναλωτές όσο και στους συνεργάτες της εταιρείας που κατασκευάζουν αντίστοιχα προϊόντα, αλλά χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα λογισμικού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, το μοντέλο το οποίο αναπτύσσεται από την Google έχει την κωδική ονομασία Rohan, ενώ θα κοστίζει περισσότερο από τα μοντέλα της θυγατρικής Fitbit και θα πρέπει να θεωρείται ευθέως ανταγωνιστικό του Apple Watch.

Το ρολόι της Google θα προσφέρει τις βασικές λειτουργίες παρακολούθησης υγείας και άσκησης, όπως η καταμέτρηση βημάτων και η ένδειξη καρδιακών παλμών. Επιπρόσθετα, η Google φέρεται να εργάζεται σε μία ενσωμάτωση της εφαρμογής Fitbit στο Wear OS (με την κωδική ονομασία Nightlight), κάτι που θα λανσαριστεί μαζί με το νέο smartwatch.

Σημειώνεται ότι η τελευταία έκδοση του Wear OS 3, δηλαδή της πλατφόρμας της Google για smartwatch, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Samsung. Μέσω αυτής της συνεργασίας ουσιαστικά η πλατφόρμα Tizen συγχωνεύτηκε με την πλατφόρμα της Google. Ωστόσο, η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφόρησε μόνο με το Galaxy Watch 4 της κορεατικής εταιρείας, το οποίο τρέχει μία πολύ τροποποιημένη έκδοση που δίνει περισσότερο χώρο σε υπηρεσίες και εφαρμογές της κορεατικής εταιρείας και όχι στις αντίστοιχες της Google.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι το περιβόητο «Pixel Watch» βρέθηκε πολύ κοντά στο να κυκλοφορήσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα του 2019. Πιο συγκεκριμένα, το 2017 η LG Electronics είχε λανσάρει τα LG Watch Sport και LG Watch Style, αλλά λίγο πριν γίνει αυτό υπήρχε η ιδέα τα δύο αυτά μοντέλα να κυκλοφορήσουν κάτω από το brand Pixel. Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε καλή ιδέα στον τότε επικεφαλής hardware της Google και σταμάτησε η οποιαδήποτε συζήτηση. Τελικά, τα μοντέλα της LG αποδείχθηκε ότι δεν «συντάραξαν» την αγορά.

Δείτε όλες τις τελευταίες

Ειδήσεις

από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον

ot.gr

Related posts

Zoom: Χρήση πρόσθετων εφαρμογών κατά την βιντεοκλήση

NEWSROOM

Οι επενδυτές της GameStop προσπαθούν να διαχειριστούν το «roller coaster» που κάνει η τιμή της μετοχής της

NEWSROOM

NewNew: Πώς μέσω μιας εφαρμογής μπορείς να ελέγχεις τις ζωές των άλλων

NEWSROOM

Google, Facebook και Twitter εγκαταλείπουν(;) το Χονγκ Κονγκ

NEWSROOM

Τηλεδιάσκεψη Κουρτς με Μητσοτάκη και άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων για την πανδημία

NEWSROOM

100 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα το αμερικανικό «ρολόι της Αποκάλυψης»

NEWSROOM

Forthnet: Ανθεκτικότητα δείχνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου

NEWSROOM

Επέκταση συνεργασίας Samsung Electronics Hellas και COCO-MAT

NEWSROOM

Covid Free Gr Wallet – Απλοποίηση της αποθήκευσης των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων COVID σε κινητά και tablet

NEWSROOM

Χάρι και Μέγκαν έκαναν έκπληξη μέσω Zoom σε μαθητές

NEWSROOM

Ένα AI μικροτσίπ και ένα αυτόνομο όχημα δείχνουν το μέλλον της Baidu

NEWSROOM

iPad mini: Θα αντικατασταθεί από νέο iPhablet;

NEWSROOM