telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Forthnet: Ανθεκτικότητα δείχνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου

Την ανθεκτικότητα της επιβεβαίωσε η Forthnet και στο 6μηνο του 2019, σύμφωνα με την διοίκηση με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, καθώς διατήρησε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα περσινά επίπεδα ενώ αυξήθηκε το περιθώριο EBITDA ως ποσοστού επί των πωλήσεων. Οι συγκεκριμένες επιδόσεις καταγράφονται «σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την υπερφορολόγηση της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης και τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις πολυεθνικές εταιρείες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες χωρίς να υπόκεινται στα ανάλογα φορολογικά βάρη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Forthnet, η εταιρεία αριθμεί 899 χιλιάδες συνδρομές λιανικής, εξυπηρετώντας 656 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 549 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 459 χιλιάδες συνδρομητές Pay TV λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, η Forthnet σημείωσε ενίσχυση των εσόδων από εταιρικούς πελάτες κατά 4,2%.

Η Forthnet προετοιμάζεται για την είσοδο της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως ιδεατός πάροχος (MVNO) στις αρχές του 2020, μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας με τη Vodafone σε συνέχεια ρυθμιστικών αποφάσεων που, μετά από πολλά χρόνια, εξομοιώνουν το ελληνικό πλαίσιο αγοράς κινητής τηλεφωνίας με αυτό των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών.

Την ίδια στιγμή η Forthnet επιβεβαίωσε την στρατηγική της τοποθέτηση στις μεταδόσεις αποκλειστικού αθλητικού περιεχομένου καθώς επέκτεινε μέχρι και το 2023 την συνεργασία της με την EuroLeague. Έτσι η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο χώρο του μπάσκετ με την εξασφαλισμένη συμμετοχή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, θα συνεχίσει να προβάλλεται αποκλειστικά από τα κανάλια Novasports.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 133,5 εκατ. ευρώ από 144,35 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2018, ενώ τα EBITDA (χωρίς τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του λογιστικού προτύπου ΔΠΧΑ 16) έφτασαν τα 17,8 εκατ. από 17,9 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος (φωτό) δήλωσε: «Στο Α’ Εξάμηνο του 2019 διατηρήσαμε το επίπεδο του EBITDA στα περσινά επίπεδα και καταγράψαμε αύξηση του περιθωρίου EBITDA ως ποσοστού επί των πωλήσεων, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα της εταιρείας μας σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την υπερφορολόγηση της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης και τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις πολυεθνικές εταιρείες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, προχωρούμε με εντατικούς ρυθμούς προς τον στόχο μας να προσφέρουμε στις αρχές του 2020 και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας (μέσω μοντέλου MVNO) παρέχοντας συνολική κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικογένειας για ψυχαγωγία και επικοινωνία. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώσαμε την στρατηγική μας τοποθέτηση στις μεταδόσεις αποκλειστικού αθλητικού περιεχομένου καθώς επεκτείναμε μέχρι και το 2023 την συνεργασία μας με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο χώρο του μπάσκετ, την EuroLeague».

Related posts

ΗΠΑ: Επέστρεψαν ως παρατηρητής στο Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

NEWSROOM

Για πρώτη φορά η pixel shift τεχνολογία στα smartphones: Τα πρώτα smartphones που θα την διαθέτουν

NEWSROOM

Ντεμπούτο του sensor shift stabilization στα smartphones της Samsung: Tα πλεονεκτήματα

NEWSROOM

Η Samsung λανσάρει επίσημα το iTest: Να πείσει τους κατόχους iPhone να πάρουν Galaxy

NEWSROOM

Δύο μεταλλάξεις κορωνοϊού «σαρώνουν» την Ευρώπη- Σε επιφυλακή οι Έλληνες ειδικοί για τρίτο κύμα

NEWSROOM

Το ανανεωμένο Gmail με το Google Chat tab κάνει το επίσημο ντεμπούτο του (screenshot)

NEWSROOM

Η Sony εξηγεί πως δημιουργήθηκαν οι εξαιρετικές κάμερες του Sony Xperia 1 III

NEWSROOM

Dev έφτιαξε custom Android 11 One UI 3.1 ROM για τα Galaxy A7, A8, και A8+ του 2018

NEWSROOM

Αmazon: Οι θέσεις εργασίας που θα αναζητήσει στην Ελλάδα

NEWSROOM

TeamViewer: Προχωρά σε προσλήψεις μέσα στο 2021

NEWSROOM

Μαζί με τα Huawei P50 θα κυκλοφορήσει και το Huawei MatePad Pro 2 με PadOS

NEWSROOM

Ο Drake έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που έφθασε τα 50 δισεκατομμύρια streams στο Spotify

NEWSROOM