telecomsnews.gr
Image default
Top Stories

Broadband μηχανικοί δέχονται απειλές εξαιτίας θεωριών συνωμοσίας που θέλουν το 5G να ευθύνεται για τον κορονοϊό

Την περίοδο των περιορισμών και της εξάπλωσης της πανδημίας ένα άλλο φαινόμενο κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνιση του. Αυτό έχει να κάνει με επιθέσεις σε μηχανικούς δικτύων που προσπαθούν να εγκαταστήσουν τον νέο εξοπλισμό.

Η Facebook είχε πρόσφατα διαγράψει μια ομάδα που ήταν κατά των 5G δικτύων και που καλούσε τα μέλη της να καταστρέψουν αυτά τα δίκτυα κρίνοντας πως είναι υπεύθυνα μεταξύ άλλων και για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη στο Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου όπου είχαμε περιστατικά εμπρησμών σε βάσης δικτύων 5G κάτι που ανάγκασε τον αντίστοιχο πάροχο να ζητήσει την συμβολή της αστυνομίας για να βρει τους υπεύθυνους για αυτή την ενέργεια.

Βίντεο στο Twitter, παρουσιάζει μία γυναίκα η οποία “επιτίθεται” λεκτικά σε εργαζομένους της εταιρείας Community Fiber, ισχυριζόμενη ότι οι μηχανικοί εγκατέστησαν κεραίες 5G με σκοπό να σκοτώσουν κόσμο. Εκπρόσωπος της εταιρείας ενημέρωσε το προσωπικό της ότι δεν χρησιμοποιεί το 5G σε κανένα δίκτυο της.

This is the consequence of those bonkers Facebook conspiracy theories about 5G. Key workers getting harassed on the street. pic.twitter.com/5z35r6sabp

— Charlie Haynes (@charliehtweets) April 2, 2020

Μια θεωρία θέλει τον κορονοϊό να έχει εφευρεθεί για να καλύψουν οι τεχνολογικές εταιρείες τους θανάτους που προκλήθηκαν εξαιτίας των 5G ενώ ομάδες που προηγουμένως ισχυρίζονταν ότι το 5G προκαλεί καρκίνο και βλάβη στον εγκέφαλο υποστηρίζουν τώρα ότι το νέο δίκτυο είναι υπεύθυνο για την αναπνευστική νόσο και την εξάπλωση του Covid-19.

O Στίβεν Πάουις, ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), διέψευσε κάθε τέτοια διασύνδεση, τονίζοντας το εξής:

«Η ιστορία με το δίκτυο 5G είναι εντελώς για τα σκουπίδια, είναι ανοησία, είναι το χειρότερο είδος ψευδούς είδησης. Η πραγματικότητα είναι ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι απολύτως κρίσιμα για όλους μας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που ζητάμε από τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι».

Ο ίδιος, βέβαια, πρόσθεσε ότι το εν λόγω σύστημα που αμφισβητείται είναι, επίσης, «τα τηλεφωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους υγειονομικούς λειτουργούς μας», συμπληρώνοντας πως είναι εξοργισμένος και αηδιασμένος από το γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι θα αναλάβουν δράση ενάντια στην ίδια την υποδομή που απαιτείται «για την άμεση απάντηση σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία». 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός Προεδρίας, λέγοντας πως η θεωρία με το δίκτυο 5G και τον κορωνοϊό «είναι μια επικίνδυνη ανοησία».

Related posts

Ποιο iPhone να αγοράσω; Συγκριτικό των μοντέλων της επίσημης γραμμής της Apple

tele

Cosmote: Ασύρματη μετάδοση δεδομένων με ταχύτητα σταθερά άνω των 100Gbps

tele

Αποτελέσματα Ομίλου ΟΤΕ για το 4ο τρίμηνο του 2018

tele

Τι θα αλλάξει στις χρεώσεις των κινητών και σταθερών

tele

Η απάτη με τα πλαστά iPhones που μπέρδεψε ακόμα και τους τεχνικούς

tele

Το 26% των Ελλήνων έκανε τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο 12μηνο

tele

Το κρυπτονόμισμα του Facebook που αναμένεται να βάλει δυνατά τον κολοσσό και στον χρηματοπιστωτικό τομέα

tele

Το lockdown επηρεάζει ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο

tele

Τηλεπικοινωνιακή επανάσταση από το Viber

tele

Android: 146 προεγκατεστημένες εφαρμογές περιέχουν malware!

NEWSROOM

ΕΕΤΤ: Η πορεία της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα το α’ εξάμηνο του 2019

tele

Έρευνα δείχνει πως το iPhone 11 Pro εκπέμπει διπλάσια ακτινοβολία από το επιτρεπόμενο όριο;

tele