telecomsnews.gr
Image default
NEWS

«Art Transfer»: Η εφαρμογή που μετατρέπει τις φωτογραφίες σε έργα τέχνης

Στην περίπτωση που αναρωτιέται κάποιος πώς θα φαινόταν το πρωινό του αν το είχε ζωγραφίσει ο Καραβάτζο, τώρα υπάρχει ένα app για να λυθεί η απορία του.

Η συνεχώς εξελισσόμενη εφαρμογή Arts & Cultures διαθέτει πλέον έναν καινούργιο εργαλείο – φίλτρο, στην ουσία- που επιτρέπει στον χρήστη να αναδημιουργήσει το περιβάλλον του στο ύφος ενός σπουδαίου έργου τέχνης: μπορεί πλέον να «επιστρώσει» τη θέα από το μπαλκόνι του -ενόσω ο ίδιος είναι σε εκούσια καραντίνα– με την «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ. Ή, να βγάλει μία selfie στο ύφος της πασίγνωστης αυτοπροσωπογραφίας της Φρίντα Κάλο.

Το καινούριο εργαλείο ονομάζεται «Art Transfer» και αντλεί από τις συλλογές έργων τέχνης του J. Paul Getty Trust: πίνακες ζωγραφικής, έργα διακοσμητικής τέχνης, αρχαιότητες και σχέδια.

Το διάστημα της καραντίνας λόγω της πανδημίας, η ενασχόληση με την τέχνη αναδείχθηκε σε πρώτης τάξεως χόμπι σε όλον τον κόσμο.

Πρόσφατη πρόσκληση που απηύθυνε το Getty για αναδημιουργία κλασικών και σύγχρονων έργων ζωγραφικής, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που βρίσκονταν στο σπίτι του καθενός, είχε ενθουσιώδη ανταπόκριση (και «αναδημιουργίες» που έβγαζαν πηγαίο γέλιο). «Η τέχνη είναι ένας σπουδαίος ενοποιητικός παράγοντας, μια υπενθύμιση ότι είμαστε όλοι μαζί μέσα σ’ αυτό» τόνισε, μιλώντας στο Hyperallergic, η Lisa Lapin, αντιπρόεδρος του τμήματος επικοινωνίας του Getty.

«Όταν η Google έφερε προς συζήτηση την ιδέα του ”Art Transfer”, ενθουσιαστήκαμε με τη σκέψη να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Google για να δώσουμε στον κόσμο περισσότερα εργαλεία να παίξει. Μπορούν να διασκεδάσουν εξερευνώντας έργα από τις συλλογές του Getty, μαθαίνοντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις και ύφη των μεγάλων καλλιτεχνών και μετά να γίνουν πρακτικοί, εφαρμόζοντας αυτές τις προσεγγίσεις στις προσωπικές δημιουργίες τους» σημείωσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται η Google και το Getty. Το 2011, το Getty υλοποίησε πρότζεκτ με την Goggles, την εφαρμογή για έξυπνο κινητό της Google, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όσους περιηγούνται το μουσείο να έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση σε διαδικτυακές πηγές.

Related posts

Οι μικροδορυφόροι της Space X για το φτηνό ίντερνετ και η ανησυχία των αστρονόμων

tele

Η τεχνολογική απάτη του 1 δισ. δολαρίων

tele

Τι προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σχετικά με το iPhone 11

tele

H παταγώδης εμπορική αποτυχία που ανάγκασε έναν κολοσσό σε… αναδιοργάνωση

tele

Ζήσε την εμπειρία του κινητού δικτύου της WIND μέσα από το συναρπαστικό ΟnePlus 7 Pro

tele

Η Microsoft μας δείχνει το ρευστό… μέλλον του Office

tele

Δημιουργήθηκε το πιο μαύρο υλικό που απορροφά το 99,9% του φωτός

tele

H Tesla ταράζει τα νερά της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας

tele

Τόσο ποσοστό της Γης έχει χαρτογραφήσει η Google

tele

Νέο «στοπ» σε κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών θέλουν να βάλουν οι ΗΠΑ

tele

Γιατί πληρώνουν τόσο ακριβά το ίντερνετ στην Αμερική;

tele

YouTube: Κάθε μήνα το χρησιμοποιούν 2 δισεκατομμύρια άτομα

tele