telecomsnews.gr
Image default
ANDROID

Android 11 vs Android 10: Όλες οι βελτιώσεις και τα νέα χαρακτηριστικά

Παρόλο που το Android 10 δεν έχει φτάσει καλά καλά στο 10% των Android συσκευών μέχρι τώρα, έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται η επόμενη έκδοση, Android 11. Η πρώτη Developer Preview έκδοση του Android 11 κυκλοφόρησε στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ η Google μας εξέπληξε με μια τέταρτη Developer Preview έκδοση που ήρθε στις 6 Μαΐου.Android 11

Η εταιρεία έχει συμπεριλάβει πολλά νέα χαρακτηριστικά στις πρώτες εκδόσεις του νέου λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εγκαταστήσετε κάποια από αυτές τις πρώιμες εκδόσεις του Android 11 στο τηλέφωνό σας. Το πιο πιθανό είναι ότι θα αντιμετωπίσετε μια σειρά από bugs και προβλήματα στην απόδοση. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στο τι μπορούμε να περιμένουμε από την τελική stable έκδοση του Android 11 και ποιές είναι οι διαφορές από το Android 10.

Android 11 – Νέα χαρακτηριστικά

Native screen recording (Εγγενής εγγραφή οθόνης)

Η Google προετοιμάζει αυτή τη λειτουργία από τις πρώτες εκδόσεις του Android 10. Τώρα, υπάρχει ένα νέο εικονίδιο εγγραφής οθόνης στις επιλογές γρήγορων ρυθμίσεων στην κορυφή της οθόνης. Περιμένουμε ότι το χαρακτηριστικό θα καταφτάσει στην τελική έκδοση αυτή τη φορά.

Chat Bubbles (Φυσαλίδες συνομιλίας)

Οι φυσαλίδες είναι βασικά σαν αυτά τα περιφερόμενα εικονίδια συνομιλίας του Facebook Messenger, αλλά και για άλλες εφαρμογές. Η λειτουργία ήταν έτοιμη στην πραγματικότητα με το Android 10. Ωστόσο, η Google τη φέρνει τελικά στο προσκήνιο. Θα μπορεί να λειτουργεί με διάφορες εφαρμογές όπως το Telegram και το WhatsApp.

Share menu pinning (Καρφίτσωμα μενού κοινής χρήσης)

Το μενού κοινής χρήσης παρουσιάστηκε στο Android 7 Nougat. Ωστόσο, η λειτουργία αυτή του Android είναι λίγο χύμα και οι πληθώρα των εφαρμογών δημιουργούν σύγχυση. Σε μια προσπάθεια να το αντιμετωπίσει αυτό, το Android 11 θα σας επιτρέψει να καρφιτσώσετε έως και τέσσερις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά, στην κορυφή του μενού κοινής χρήσης.

Σίγαση ειδοποιήσεων κατά την εγγραφή βίντεο

Πολλές φορές οι ειδοποιήσεις είναι ενοχλητικές, ειδικά όταν προσπαθείτε να βγάλετε φωτογραφίες ή να βιντεοσκοπήσετε τις χαριτωμένες στιγμές κάποιου αγαπημένου σας προσώπου ή του κατοικίδιου σας. Με το Android 11, η Google παρουσιάζει ένα νέο API κάμερας που ονομάζεται setCameraAudioRestriction. Αυτό θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να θέτουν τις εφαρμογές τους σε σίγαση των ήχων, των δονήσεων ή και των δύο, όταν είναι ανοιχτή η εφαρμογή κάμερας.

Το Bluetooth παραμένει ανοιχτό σε λειτουργία πτήσης

Μέχρι και τώρα με το Android 10, η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης κλείνει τις ασύρματες συνδέσεις, ακόμη και το Bluetooth. Ωστόσο, αυτό αλλάζει με το Android 11. Τώρα, το Bluetooth θα παραμένει ενεργό όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία πτήσης.

Ιστορικό ειδοποιήσεων

Το Android δεν σας επιτρέπει να ανατρέχετε στις ειδοποιήσεις που έχετε απορρίψει, ούτε όταν το κάνετε κατά λάθος. Ωστόσο, αυτό αλλάζει με το Android 11. Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος θα σας επιτρέψει να ελέγχετε όλες τις ειδοποιήσεις που απορρίψατε στη νέα λειτουργία Ιστορικό ειδοποιήσεων.

Ανάκληση αδειών για εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται

Υπάρχει μια νέα δυνατότητα στην ενότητα “Άδειες εφαρμογών” κάθε εφαρμογής. Η ενεργοποίηση της επιλογής αυτής θα ανακαλεί αυτόματα όλα τα δικαιώματα που έχει κάποια εφαρμογή εάν δεν την έχετε χρησιμοποιήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης

Οι οθόνες με υψηλό ρυθμό ανανέωσης έχουν γίνει πρόσφατα η νέα μόδα και δεν προβλέπεται να σταματήσει. Όσο περνάει ο καιρός μάλιστα όλο και περισσότερες συσκευές θα φέρουν οθόνη με διάφορους υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης. Το Android 11 θα σας επιτρέψει να ορίσετε έναν προτιμώμενο ρυθμό καρέ για κάθε εφαρμογή ή παιχνίδι. Σε συσκευές που υποστηρίζουν διάφορους ρυθμούς ανανέωσης, το σύστημα θα χρησιμοποιεί τον προτιμώμενο ρυθμό της κάθε εφαρμογής.

One-time permission (Εφάπαξ αδειοδότηση)

Το Android 10 επιτρέπει στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στη τοποθεσία σας, στο μικρόφωνο ή στα δεδομένα της κάμερας μόνο όταν η εφαρμογή είναι ανοιχτή. Τώρα, με το Android 11 θα μπορείτε να εγκρίνετε αυτά τα δικαιώματα μόνο μία φορά και το λειτουργικό σύστημα θα ανακαλέσει την άδεια αργότερα.Android 11

Συνέχιση λειτουργίας εφαρμογών κατά την εκκίνηση

Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο Credential Encrypted (CE) μετά την επανεκκίνηση του OTA χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να ξεκλειδώσει πρώτα τη συσκευή. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές θα μπορούν να συνεχίσουν την κανονική λειτουργικότητα τους και να λάβουν μηνύματα αμέσως.

Project Mainline – Βελτιωμένο στο Android 11

Το Android 10 έφερε τη δυνατότητα ενημέρωσης τμημάτων του Android απευθείας από το Play Store. Τώρα, η επερχόμενη Android έκδοση θα επιτρέψει σε ακόμη περισσότερα μέρη του Android να λαμβάνουν ενημερώσεις χωρίς να χρειάζεται να στείλει μια πλήρη αναβάθμιση μέσω OTA.

Νέες τεχνολογίες

Το Android 11 φέρνει καλύτερη προσαρμογή του λειτουργικού συστήματος σε νέες τεχνολογίες, όπως οι αναδιπλούμενες συσκευές, το 5G και άλλες. Περιλαμβάνει επίσης αποκωδικοποίηση βίντεο χαμηλής καθυστέρησης για υπηρεσίες ροής παιχνιδιών όπως το Google Stadia.

Χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας του Android 11

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Google, θα υπάρξουν τρεις beta εκδόσεις του Android 11 πριν την τελική επίσημη stable εκδοση και αναμένεται να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες. Η πρώτη Beta 1 έκδοση αναμένεται στις 3 Ιουνίου και θα τη λάβουν όσοι εγγραφούν στο πρόγραμμα beta. Θα ακολουθήσουν η Beta 2 έκδοση τον Ιούλιο και η Beta 3 έκδοση στις αρχές Αυγούστου. Η ολοκληρωμένη τελική έκδοση θα γίνει διαθέσιμη προς όλους το 3ο τρίμηνο του έτους.

-- Android 11 vs Android 10: Όλες οι βελτιώσεις και τα νέα χαρακτηριστικά - -

Related posts

Εννέα νέες εφαρμογές που αξίζει να δοκιμάσετε στο κινητό σας για τον Φεβρουάριο [2020]

NEWSROOM

Nokia: Όλα τα μοντέλα που θα αναβαθμιστούν σε Android 10

NEWSROOM

[30/3] 38 Premium εφαρμογές εντελώς δωρεάν και 90 ακόμα σε προσφορά για να μας βγεί καλά ο Μάρτης.

NEWSROOM

Bill Gates: Ο ιδρυτής της Microsoft προτιμά τα Android smartphones

NEWSROOM

[23/10] 25 Premium εφαρμογές εντελώς δωρεάν και 44 ακόμα σε έκπτωση, γιατι πλέον κομμένα τα μπαράκια. Τεντιμπόιδες.

NEWSROOM

TikTok: Ξεπέρασε το όριο των 2 δισεκατομμυρίων εγκαταστάσεων

NEWSROOM

Nearby Share: Κυκλοφόρησε σε beta έκδοση το “AirDrop” του Android

NEWSROOM

Tap Tap: Ανοίξτε εφαρμογές με πάτημα στο πίσω μέρος του smartphone σας

NEWSROOM

[17/8] 30 Premium Android εφαρμογές εντελώς δωρεαν και 78 ακόμα σε έκπτωση

NEWSROOM

Google: θα μπορείτε να παίζετε παιχνίδια, πριν κατέβουν ολόκληρα!

NEWSROOM

Android 10 Q: θα ενημερώνει για νερό/σκόνη/θερμοκρασία στην θύρα USB-C!

NEWSROOM

OnePlus: Φέρνει το Android 10, ταυτόχρονα με την Google

NEWSROOM