telecomsnews.gr
Image default
APPLE

4 στους 10 χρήστες θα αλλάξουν τις online συνήθειες τους το 2020

Ριζικές αλλαγές στην ψηφιακή τους ζωή δρομολογούν οι χρήστες, παγκοσμίως, για το 2020 σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του SEPE. Περισσότεροι από 4 στους 10 θα αλλάξουν την ψηφιακή τους ζωή το 2020, δημιουργώντας νέες ψηφιακές προσδοκίες για το νέο έτος. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Kaspersky, η πλειoνότητα των ανθρώπων στοχεύει να μειώσει τον χρόνο που ασχολείται με τα διάφορα gadget τους καθημερινά. Η έρευνα αποκάλυψε ότι υπάρχουν πολλοί τομείς, που οι άνθρωποι επιθυμούν να βελτιωθούν – όπως να μειώσουν τον χρόνο που περνούν μπροστά από την οθόνη (29,1%), ή να μην κοιμούνται με το smartphone τους δίπλα στο μαξιλάρι τους (18,3%). Αυτό δείχνει ότι η ψηφιακή αποτοξίνωση είναι ακόμα σε άνοδο.

1 στους 3 ανθρώπους, που χρησιμοποιούν μια συσκευή, θέλουν το 2020 να μειώσουν τον χρόνο που περνούν μπροστά στην οθόνη τηςΤο 2019 ήταν ένας δύσκολος χρόνος για τα προσωπικά δεδομένα: οι κλοπές κωδικών πρόσβασης ήταν μέχρι και 60% περισσότερες σε σχέση με το 2018, οι καταχρήσεις στοιχείων σύνδεσης ήταν επίσης σε άνοδο, ενώ ταυτόχρονα εκείνες για online πορνό και ιστοσελίδες ενηλίκων αυξήθηκαν περισσότερο από 100%.

Αυτό έχει δημιουργήσει σε περισσότερους από τους μισούς χρήστες του Διαδικτύου (56%) το αίσθημα ότι μια πλήρης ιδιωτικότητα στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο είναι αδύνατη και σε έναν στους τρεις (32,3%) μία αβεβαιότητα για το πώς μπορούν να προστατεύσουν πλήρως την ιδιωτικότητα τους στο Διαδίκτυο. 

Ψηφιακές αλλαγές

Υπό αυτά τα δεδομένα, δεν αποτελούν έκπληξη τα ευρήματα της νέας έρευνας που πραγματοποίησε η Kaspersky, σύμφωνα με την οποία το 42,3% των χρηστών επιβεβαίωσε ότι για το νέο έτος θα προσπαθήσει να βελτιώσει την ψηφιακή του ζωή. Για παράδειγμα, το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (25%) αποφασίζει να δημιουργεί περισσότερα αντίγραφα ασφαλείας και να καθαρίζει την επιφάνεια εργασίας του σε τακτική βάση, ενώ το 11,2% θέλει να διαγράψει από το Facebook φίλους με τους οποίους δεν έχει συναντηθεί ποτέ από κοντά. Συνολικά, διαφαίνεται ότι μία ανερχόμενη τάση για το 2020 είναι η επένδυση στη γνώση για τον κυβερνοχώρο. 

Συστάσεις

Με στόχο την προστασία των χρηστών από όλα τα είδη online απειλών με τα οποία μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι, η Kaspersky συνιστά:

“- Ασφαλίστε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για ηλεκτρονικές συναλλαγές – τραπεζικές, αγορές, κοινωνικοποίηση – εφαρμόζοντας ενημερώσεις κώδικα και ασφάλειας στο διαδίκτυο εγκαίρως.

– Χρησιμοποιήστε έναν μοναδικό, σύνθετο κωδικό πρόσβασης για κάθε έναν από τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς σας.

– Εξετάστε προσεκτικά τις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας και περιορίστε ό,τι μπορεί να εντοπιστεί και να μοιραστεί.

– Απενεργοποιήστε εφαρμογές και λειτουργίες, εκτός αν τις χρησιμοποιείτε.

– Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες παρακολούθησης και τις υπηρεσίες τοποθεσίας και καθαρίστε τακτικά τα cookies.

– Ελέγξτε το email σας με τη βοήθεια υπηρεσιών, όπως  το “Have I Been Pawned” για να δείτε αν έχει παραβιαστεί κάποιος από τους ψηφιακούς σας λογαριασμούς”.

Related posts

Φημολογούμενο iPhone 13 χαρακτηριστικό μπορεί να φέρει ανακούφιση σε όσους φοράνε μάσκα

tele

Samsung: Θα δώσει οθόνες για τα αναδιπλούμενα της Google;

tele

Η iPhone 12 σειρά ξεπέρασε τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις δίνοντας τον πρώτο Super-Cycle από την εποχή του iPhone 6

tele

Duo iPhone wallpapers με διχρωμία

tele

Υποτιθέμενη θήκη για το iPhone 13 Pro δείχνει το δραματικά μεγαλύτερο πλαίσιο της κάμερας στο πίσω μέρος

tele

Αποκαλύφτηκε Zero-day ευπάθεια στο iPhone που επιτρέπει την κατασκοπία προσωπικών δεδομένων

tele

Wallpapers της εβδομάδας: Τοπία δρόμων

tele

COSMOTE GIGAMAX: Αυτά είναι τα νέα προγράμματα κινητής

tele

Πολύχρωμα gradient wallpapers για το iPhone

tele

COSMOTE: Λύσεις smart cities με τεχνολογία ΝΒ-ΙοΤ στα Χανιά και τη Μονεμβασιά

tele

Κλείνουν τα καταστήματα τεχνολογίας από την Τετάρτη, οι online αγορές συνεχίζονται όμως κανονικά

tele

iPhone χρήστες συνεχίζουν να αναφέρουν προβλήματα με τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής Μηνυμάτων μετά την αναβάθμιση στην iOS 14

tele