telecomsnews.gr
Image default
NEWS

250 εκατομμύρια smartphone 5G αναμένεται να πωληθούν το 2020

250 εκατομμύρια smartphone 5G αναμένεται να πωληθούν το 2020

Τα smartphone που είναι συμβατά με την τεχνολογία 5G θα φτάσουν σε πωλήσεις τις 250 εκατομμύρια μονάδες το 2020, ένα σαφές άλμα προς τα εμπρός σε σύγκριση με τα 18,2 εκατομμύρια κομμάτια που πωλήθηκαν την περσινή χρονιά. Αυτή είναι η εκτίμηση που έκανε η Strategy Analytics στην πιο πρόσφατη έρευνα αγοράς της.

Σύμφωνα με την Strategy Analytics, αυτή η ιδιομορφία προκύπτει από το γεγονός υπάρχει τεράστια ζήτηση τερματικών αυτού του τύπου από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Κίνα. Αναλυτικά, θα υπάρχουν 3 εταιρείες που θα συνεισφέρουν περισσότερο στην πώληση smartphone 5G: Η Samsung, η Huawei και η Apple. Εκ των πραγμάτων, αυτά τα ονόματα σίγουρα δεν αποτελούν έκπληξη, καθώς είναι οι 3 κορυφαίοι κατασκευαστές smartphone παγκοσμίως. Η Apple ειδικότερα θα εισέλθει στον κόσμο των 5G smartphone με το ντεμπούτο της νέας γενιάς iPhone που αναμένεται να σπάσει τα ταμεία λόγω των καταπληκτικών δυνατοτήτων που θα φέρει.

Παρά τις προβλέψεις για αυξημένες πωλήσεις σε αυτό τον τομέα, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα στοιχεία δυσκολίας για την αγορά smartphone 5G ξεκινώντας από το κόστος αγοράς. Ο αριθμός των τερματικών 5G μεσαίας κατηγορίας εκτιμάται ότι θα γίνουν δυσεύρετα, εξαιτίας της σχετικά χαμηλής τιμής που θα προσφέρονται, και των θεωρητικά ισχυρών ικανοτήτων που θα πλησιάζουν εκείνα των ναυαρχίδων που είναι πανάκριβα.

Επιπλέον, πρέπει να λάβουμε υπόψη τη διάδοση των δικτύων 5G, η οποία προχωρά εν μέσω διαφόρων δυσκολιών που συνδέονται επίσης με την παγκόσμια πανδημία. Η διαθεσιμότητα τους σε εθνικό επίπεδο είναι μια από τις κύριες εμπορικές πιέσεις για τη διάδοση των τερματικών 5G, ένα άμεσο ερέθισμα για τους καταναλωτές που αναζητούν μεγαλύτερη απόδοση για τις κινητές τους συσκευές.

Φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι στο παιχνίδι θα μπουν και άλλες μικρότερες μάρκες, που τυπικά για να ανταγωνιστούν τα μεγαθήρια θα αναγκαστούν να ρίξουν αρκετά κάτω τις τιμές τους. Εν τούτοις, αρκετοί ειδικοί επισημαίνουν πως αναμένεται να θυσιάσουν την ποιότητα για να ανταπεξέλθουν σε αυτό το ράλι τιμών, ούτως ώστε να προσεγγίσουν μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό.

Related posts

Το Instagram αλλάζει την ίδια τη λειτουργία του, τα… likes

tele

Η ίδια συσκευή δίνει για πρώτη φορά μαζί πόσιμο νερό και «καθαρή» ηλεκτρική ενέργεια

tele

Google: Πώς κρατάμε τα προσωπικά σας στοιχεία απόρρητα

tele

Το Facebook θα προειδοποιεί άμεσα τους χρήστες για fake news σχετικά με τον κορονοϊό

tele

Καμπανάκι για τα προϊόντα που αγοράζονται online: Παιχνίδια με χημικά και φορτιστές που λιώνουν

tele

Κορονοϊός: Επικοινωνία και εργασία την εποχή της πανδημίας

tele

Harmony OS: Το νέο λογισμικό της Huawei που ανταγωνίζεται το Android

tele

Παραιτήσεις, διαδικτυακή απεργία, οργή της κοινή γνώμης: Πιέσεις δέχεται το Facebook για τις αναρτήσεις Τραμπ

tele

Οι άνθρωποι της Vodafone ανοίγουν τον δρόμο για την ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος

tele

Πρακτικές συμβουλές για να έρθεις πιο κοντά σε φίλους και οικογένεια τώρα με τον κορονοϊό

tele

Twitter: «Μπλόκο» σε δεκάδες χιλιάδες λογαριασμούς, συνδέονται με προπαγάνδα και παραπληροφόρηση

tele

Η εφαρμογή που κοστίζει… ένα χιλιάρικο!

tele