telecomsnews.gr
Image default
NEWS

2ο Φόρουμ Καινοτομίας – Από αυτοματοποιημένες διαγνώσεις λοιμώξεων μέχρι έξυπνες λύσεις πάρκινγκ

Έξι παράλληλες εκδηλώσεις, εστιασμένες σε ισάριθμες θεματικές ενότητες, έχουν προγραμματιστεί και θα μεταδοθούν διαδικτυακά, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις», που θα λάβει χώρα σε υβριδική μορφή την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση, πρόκειται για εκδηλώσεις οι οποίες αφορούν στη διανοητική ιδιοκτησία, στις καινοτόμες λύσεις πάρκινγκ, στο software και το πώς συμμετέχει στις θεραπείες, στις αυτοματοποιημένες διαγνώσεις μικροβιακών λοιμώξεων, στην έννοια της συνεργασίας ως επιταχυντή της καινοτομίας και στο μετασχηματισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών για κάθετες βιομηχανίες.

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα Δρ Ερνστ Ράιχελ (Ernst Reichel,) δήλωσε σχετικά ότι η καινοτομία είναι το κλειδί για νέες επενδύσεις, τις οποίες η Ελλάδα έχει πραγματικά ανάγκη. Μόνο έτσι, επισημαίνει ο Γερμανός πρέσβης, θα μπορέσει να υπάρξει σταθερή ανάπτυξη και η προοπτική καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας για τις νέες Ελληνίδες και τους νέους Έλληνες στην ίδια τους τη χώρα. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του που υπάρχει στον τομέα αυτό μια σειρά επιτυχημένων ελληνογερμανικών συνεργασιών και υπογράμμισε ότι με τη συμμετοχή γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών και νεοφυών, «θέλουμε να δημιουργήσουμε συνεργασίες δείχνοντας έτσι το δρόμο για μελλοντικές συμπράξεις και καινοτομίες».

Από την πλευρά του, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο γενικός διευθυντής και μέλος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ Αθανάσιος Κελέμης, τόνισε ότι «οι παράλληλες εκδηλώσεις του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας θα λειτουργήσουν ως δημόσια think tanks, ως δεξαμενές σκέψεις για την παραγωγή νέων ιδεών και προτάσεων στο πεδίο της καινοτομίας και τη διάχυση αυτών στο ευρύ κοινό. «Διότι η καινοτομία δεν είναι υπόθεση του ενός, αλλά των πολλών. Δεν είναι ζήτημα μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό – διεθνές κι η Γερμανία είναι σε θέση να προσφέρει κεφάλαια υψηλής αξίας και συσσωρευμένη γνώση, με σκοπό την τόνωση των ελληνογερμανικών επενδύσεων, σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία προσφέρει πολλές και σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες» σημείωσε.

Οι εκδηλώσεις

Ειδικότερα, την πρώτη παράλληλη εκδήλωση διοργανώνει η Επιτροπή Νομικών θεμάτων του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Η σχέση διανοητικής ιδιοκτησίας και καινοτομίας στην πράξη – Προτάσεις θεσμικών βελτιώσεων» και ομιλητές, τους:

–      Γρηγόρη Πελεκάνο, δικηγόρο, πρόεδρο Επιτροπής Νομικών Θεμάτων Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος θα είναι και συντονιστής της συζήτησης.

–      Στέφανο Τσιμικάλη, δκηγόρο, εταίρο της Τσιμικάλης – Καλονάρου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η παγκόσμια θέση της Ελλάδος στην Καινοτομία – Μια ματιά στην Έκθεση WIPO Global Innovation Index 2021».

–      Μιχάλη Μπουτάρη, της ATHROA INNOVATIONS, ο οποίος θα μιλήσει για την πρακτική εμπειρία της επένδυσης σε καινοτόμα βιομηχανική ιδιοκτησία.

–      Δημήτρη Κουζέλη, PhD, European Patent Attorney, πρόεδρο της επιτροπής ΙΡ του ICC Hellas και πρώην στέλεχος του European Patent Office, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «O Οδικός Χάρτης ICC Hellas για την Διανοητική Ιδιοκτησία».

Τη δεύτερη παράλληλη εκδήλωση διοργανώνει η εταιρεία Robert Bosch, με θέμα «Innovative Parking Solutions» και ομιλητές, τους:

–      Apostolos Thasitis, Business Development Manager Robert Bosch

–      John Chaikalis, Sales and Business Development Manager Access and Intrusion – EMEA, Robert Bosch.

Την τρίτη παράλληλη εκδήλωση διοργανώνει η Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ, με τίτλο «Software as medicine», συντονιστή τον Μανώλη Μιτάκη, Head of Communications & Public Affairs της Boehringer Ingelheim και ομιλητές τους:

–      Δρ Χαράλαμπο Καρανίκα, επ. καθηγητή Ιατρικής Πληροφορικής και Συστημάτων Ηλεκτρονικής Υγείας, Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γενικό γραμματέα ΕΕΜΕΠΥ

–      Δρ Ιωάννη Γεωργόπουλο, παιδοχειρουργό, διδάκτορα Παν/μιου Αθηνών

–      Βασιλική Λούβαρη, πρόεδρο Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη, Μετεκπαιδευμένη νοσηλεύτρια – εκπαιδεύτρια παιδιών με ΣΔ & οικογένειας, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων, Γ.Ν. Μεσολογγίου

–      Δρ Πέτρο Πανδή, διδάκτορα μηχανικό βιοτεχνολογίας Imperial College London, σύμβουλο επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην ψηφιακή καινοτομία.

Την τέταρτη παράλληλη εκδήλωση διοργανώνει η Software Competitiveness International, με θέμα «Diamond: Rapid, Timely Diagnosis and Monitoring of Microbial Infections by means of an automated, point-of-care, Diagnosis System» και ομιλητές τους:

–      Angeliki Tserepi, Ph.D., Director of Research του NCSR “Demokritos”, Institute of Nanoscience & Nanotechnology

–      Dimitris Tsoukalas, Professor του National Technical University of Athens

–      Konstantinos Patakas, Software Expert – Scrum Master της Software Competitiveness International A.E., ο οποίος θα είναι και συντονιστής της συζήτησης.

Την πέμπτη παράλληλη εκδήλωση διοργανώνει η Bayer Hellas, με τίτλο «Accelerating Innovation through Collaboration» και ομιλητές τους:

–      Dr. Thomas Brinkmann, πρόεδρο της Επιτροπής Start-Ups του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και CEO της GAEA Products SA, ο οποίος θα είναι και συντονιστής της εκδήλωσης.

–      Σόνια Μουσαβερέ, μέλος της επιτροπής Start-Ups του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και Head of Communications της Bayer Hellas

–      Δρ Σπύρο Αρσένη, επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της NBG Business Seeds

–      Καθ. Κατερίνα Πραματάρη, Partner Uni.Fund και αναπληρώτρια καθηγήτρια, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

–      Γιώργο Καραντώνη, Partner της Metavallon

Την έκτη παράλληλη εκδήλωση θα οργανώσει o ΟΤΕ Group, με ομιλητές τους:

–      Ιωάννα Μεσογίτη, Senior R&D Network Engineer, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Transformation of service provisioning for vertical industries».

–      Κωνσταντίνος Φίλης, Senior R&D Network Engineer, ο οποίος θα μιλήσει για: «The Role of Mobile Operator in future C-ITS ecosystem».

Για την ψηφιακή παρακολούθηση των παράλληλων εκδηλώσεων, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει διαθέσιμη τη δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας: https://griechenland.ahk.de/gr/2o-foroym-kainotomias-2021.

Related posts

Στην Amazon τα απόρρητα αρχεία των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

NEWSROOM

Ψηφιακές φωτογραφίες στο G-Cloud και υπογραφή μέσω tablet στα ΚΕΠ

NEWSROOM

Αποκαλύφθηκε συσκευή που διορθώνει τις γρατζουνιές στις οθόνες των smartphones

NEWSROOM

Στο «κόκκινο» και η Θεσσαλονίκη: Διπλασιάστηκε το ιικό φορτίο στα λύματα

NEWSROOM

Πιερρακάκης: Η ψηφιακή διακυβέρνηση μειώνει τις ανισότητες

NEWSROOM

Ξεκινούν οι κρατήσεις για το τουριστικό διαστημόπλοιο του Τζεφ Μπέζος

NEWSROOM

Νταβός: Ένα παγκόσμιο κίνημα βελτίωσης των δεξιοτήτων «κλειδί» για την ευημερία μετά τον Covid

NEWSROOM

Η Virgin Orbit του Branson σε συνομιλίες για δημόσια εγγραφή 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων

NEWSROOM

Uni Systems: Ανάληψη έργου συμβουλευτικών υπηρεσιών για το EUIPO

NEWSROOM

Συναγερμός στην Ιταλία- Εντοπίστηκε η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού

NEWSROOM

Η Sony και η TSMC σχεδιάζουν νέο εργοστάσιο τσιπ στην Ιαπωνία

NEWSROOM

Άδεια και στην Boeing για δημιουργία δικτύου δορυφορικού internet

NEWSROOM