telecomsnews.gr
Image default
APPLE

1,5 δις. άνθρωποι θα χρησιμοποιούν φέτος ψηφιακά πορτοφόλια

Η παγκόσμια στροφή προς μια οικονομία χωρίς μετρητά – την οποία επιτάχυνε ο COVID-19 – δημιούργησε τεράστιο χώρο για τα ψηφιακά πορτοφόλια. Από το ξέσπασμα της πανδημίας έως σήμερα, ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτών παγκοσμίως θεωρεί τη χρήση του smartphone ως μέσου πληρωμών (digital wallet), ως έναν ασφαλέστερο και πιο βολικό τρόπο διαχείρισης των χρημάτων, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του SEPE. 

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να οδηγεί σε ψηφιακό μετασχηματισμό του χώρου των πληρωμών, ήδη τα ψηφιακά πορτοφόλια γνωρίζουν εντυπωσιακή αύξηση τον τελευταίο χρόνο, τόσο σε αριθμό χρηστών, όσο και σε επίπεδο αξίας συναλλαγών. Σύμφωνα τα διαθέσιμα στοιχεία, τα ψηφιακά πορτοφόλια αναμένεται να γίνουν μια βιομηχανία αξίας $2,4 τρισ. το 2021, με την αξία των συναλλαγών να αυξάνεται κατά 24% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. 

Μάλιστα, η ισχυρή ανοδική τάση θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, με την ενοποιημένη αγορά να φτάνει σε αξία τα $3,5 τρισ. έως το 2023 και τα $4,6 δισ. το 2025. Ενδεικτικό της δυναμικής των ψηφιακών πορτοφολιών είναι ότι το 2018 η αξία των συναλλαγών μέσω digital wallets ανερχόταν μόλις σε $756 δισ., ενώ το 2019 εκτοξεύθηκε κατά 90% σε σχεδόν $1,2 δισ. Το 2020, η αγορά προσέγγισε τα $2 τρισ., λόγω της αύξησης των ψηφιακών πληρωμών εν μέσω της επιδημίας του COVID-19.

Ο ρόλος του COVID-19

Τα κινητά πορτοφόλια εξάλειψαν την ανάγκη μεταφοράς χρημάτων, μειώνοντας παράλληλα τις πιθανότητες κλοπής ή απώλειας νομίσματος. Επιτρέπουν τις πληρωμές μέσα από εφαρμογές για smartphones. Οι μεταφορές δεδομένων πραγματοποιούνται μέσω ασύρματης τεχνολογίας NFC ή με σάρωση ενός κώδικα γρήγορης απόκρισης (QR) για την ενεργοποίηση μιας ηλεκτρονικής τραπεζικής μεταφοράς. Το ApplePay της Apple, το ψηφιακό πορτοφόλι της Google, το WeChat Pay και το AliPay ηγούνται αυτής της αγοράς, σύμφωνα με στοιχεία της Statista. 

Ο αριθμός των ατόμων που επιλέγουν κινητά πορτοφόλια για τη διαχείριση των πληρωμών τους, επίσης, γνώρισε τεράστια αύξηση τα τελευταία χρόνια. Το 2019, 901 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούσαν αυτήν τη μέθοδο πληρωμής. Σύμφωνα με τη Statista, ο αριθμός των χρηστών αναμένεται να φτάσει σχεδόν τα 1,5 δισεκατομμύρια το 2021, αυξάνοντας κατά 11% από έτος σε έτος. Μέχρι το 2023, ο συνολικός αριθμός ατόμων, που χρησιμοποιούν ψηφιακά πορτοφόλια, αναμένεται να φτάσει τα 1,7 δισεκατομμύρια παγκοσμίως.

Η Κίνα προπορεύεται

Στην αγορά κινητών πορτοφολιών κυριαρχούν οι ασιατικές χώρες, με επικεφαλής την Κίνα ως παγκόσμιο ηγέτη. Η Κίνα θα δημιουργήσει τις μισές από τις παγκόσμιες πληρωμές μέσω κινητών έως το 2023, με την αξία των συναλλαγών για το 2021 να τοποθετείται στο $1,3 τρισ. το 2021. 

Οι δυτικές χώρες είναι πολύ πιο πίσω στη χρήση, καθώς οι περισσότεροι πολίτες προτιμούν ακόμη τα μετρητά, τις πιστωτικές και τις χρεωστικές κάρτες. Οι ΗΠΑ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά πληρωμών για κινητά στον κόσμο, με συναλλαγές αξίας $465,1 δισ. – σχεδόν τρεις φορές λιγότερες σε σύγκριση με την Κίνα. Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά των ΗΠΑ αναμένεται να δείξει εντυπωσιακή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, με την αξία των συναλλαγών μέσω ψηφιακών πορτοφολιών να αυξάνεται κατά 49% στα $698 δισ. το 2023.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι η τρίτη μεγαλύτερη βιομηχανία digital wallets στον κόσμο, με αξία συναλλαγών $98,5 δισ. το 2021, ένα άλμα 195% σε δύο χρόνια. 

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Related posts

Διαρροή των iPhone 12 ονομάτων, οθόνης, αποθηκευτικού χώρου και τιμών | Βίντεο

tele

Το GMA κάνει ένα πρώτο hands-on του iPhone 12, και μιλάει για την αφαίρεση του φορτιστή με στέλεχος της Apple | Βίντεο

tele

Αυτό το iPhone Fold concept θα σας κάνει να θέλετε να διπλώσετε το iPhone 12 σας | Βίντεο

tele

The Mandalorian wallpapers: OLED iPhone έκδοση

tele

Βίντεο: Πρώιμο iPhone SE teardown δείχνει τις ομοιότητες του με το iPhone 8

tele

Apple Event Σεπτεμβρίου wallpapers για το iPhone, iPad και desktop σας

tele

iPhone 11 Pro Max Review | Το πρώτο iPhone που η Apple ονόμασε Pro

tele

Διαδραστικός χάρτης με δεδομένα κινητών δείχνει πόσο γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός

tele

Fintech και mobile banking στο στόχαστρο του ψηφιακού εγκλήματος

tele

Στο 2o τρίμηνο του 2021 τα πρώτα εμπορικά δίκτυα 5G στην Ελλάδα

tele

Η iOS 14 είναι πλέον διαθέσιμη και αυτά είναι τα 14 καλύτερα χαρακτηριστικά της

tele

Πώς συγκρίνεται η αυτονομία της μπαταρίας των iPhone 12 και iPhone 12 Pro με παλαιότερα μοντέλα της Apple

tele