telecomsnews.gr
Image default
ANDROID

11 νέες εφαρμογές που αξίζει να δοκιμάσετε στην Android συσκευή σας (Οκτώβριος 2019)

Έφτασε ο Οκτώβρης, εμπρός βήμα ταχύ, να έρθει η βροχή να πάμε και για σκί αγαπητοί αναγνώστες, αν και στην Κρήτη για να δώ χιόνι πρέπει να κάνω 200 χιλιόμετρα κάθε φορά οπότε για σκι ούτε λόγος.

Αυτό που μπορώ να κάνω, είναι να συνεχίσω την αιώνια αναζήτηση για νέες ενδιαφέρουσες εφαρμογές για το κινητό σας, με την λίστα να επιστρέφει για έναν ακόμα μήνα, με μερικές πολύ ωραίες εφαρμογές απο το Play Store για να δοκιμάσετε σήμερα.

Airdroid

Το Airdroid δεν είναι νέα εφαρμογή. Για την ακρίβεια σας είχα ξαναμιλήσει για αυτή, το μακρινό 2013! Μετα την αναβάθμιση της ομως στα τέλη Αυγούστου, το Aidroid είναι πλέον ΠΟΛΥ πιο χρήσιμο, πολύ πιο σταθερό, και κυρίως πολύ πιο γρήγορο.

Αφου εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο κινητό σας, έχετε πρόσβαση σε αυτό απο οποιονδήποτε υπολογιστή στο ίδιο WiFi δίκτυο, μέσω του Web Interface της εφαρμογής, και μπορείτε να χειριστείτε το κινητό σας απο εκεί, οπως και να μεταφέρετε αρχεία, να συγχρονίσετε δεδομένα, ή να στείλετε μηνύματα απο την άνεση του υπολογιστή σας.

Μάλιστα αν θέλετε μπορείτε να κάνετε Mirror την οθόνη του κινητού σας στο υπολογιστή και να παίξετε τα παιχνίδια, ή να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές σας με ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Ολα αυτά, δωρεάν και ασύρματα!

AirDroid: Πρόσβαση από μακριά (Free, Google Play) →


NotifyBuddy

Με τις οθόνες να πιάνουν πλέον σχεδόν ολη την πρόσοψη, τα LED ειδοποιήσεων είναι είδος προς εξαφάνιση, για αυτό και εφαρμογές σαν το NotifyBuddy θα γίνουν σιγά σιγά απαραίτητες.

Το NotifyBuddy, προβάλει μια χρωματιστή κουκίδα οποιο σημείο της οθόνης θέλετε, για κάθε νέα ειδοποίηση, δίνοντας σας τη δυνατότητα να επιλέξετε το χρώμα της , αλλα και το σε ποιες εφαρμογές θα εμφανίζεται.

Μια πολύ έξυπνη και χρήσιμη εφαρμογή, με θεματάκια για την ώρα ομως, αφού στο Xiaomi Mi9T για παράδειγμα με το Custom lockscreen της MIUI πρέπει να της δώσετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να λειτουργήσει, ενώ φυσικά έχει νόημα μόνο σε AMOLED οθόνες, γιατι σε IPS Panel θα ανεβάσει την κατανάλωση κατα πολύ, αφου θα ενεργοποιεί ολόκληρη την οθόνη κάθε φορά.

NotifyBuddy – AMOLED Notification Light (Free, Google Play) →


VMOS: Android Virtual Machine .

To VMOS είναι μια εφαρμογή που ΠΟΛΛΟΙ απο εσάς θα βρείτε εξαιρετική, ειδικά αν είστε προχωρημένοι χρήστες.

Η εφαρμογή σας επιτρέπει να τρέχετε ένα Virtual Box με Android μέσα απο το κινητό σας απευθείας, στο οποίο μάλιστα μπορείτε να δώσετε και root δικαιώματα. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην ουσία, ένα δεύτερο τηλέφωνο..μέσα απο το τηλέφωνο σας. Τηλεφωνοception.

Μπορείτε να δοκιμάσετε εφαρμογές που απαιτούν root χωρίς να πειράξετε το κινητό σας, να κάνετε Clone τις εφαρμογές του κινητού σας και να έχετε δυο instances της ίδιας εφαρμογής.

Το μόνο αρνητικό είναι οτι το Virtual android βασίζεται στο Android 5.1, κάτι ομως που πολύ σύντομα θα αλλάξει, μιας και οι δημιουργοί της εφαρμογής ετοιμάζουν ήδη την αναβάθμιση.

VMOS Virtual Root Android on Android-Double System (Free, Google Play) →


SplitCloud Double Music

Πως θα σας φαινόταν να μπορείτε να παίζετε δυο τραγούδια ταυτόχρονα στο κινητό σας; Άχρηστο ε; Ε ναι, κατα βάση ειναι, ΕΚΤΟΣ απο αυτη τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το Splitcloud σας επιτρέπει να αναπαράγετε δυο διαφορετικά τραγούδια απο το Soundcloud η απο τα αρχεία του κινητού σας, με άλλο να παίζει στο αριστερό κανάλι και άλλο στο δεξί, οπότε μπορείτε να μοιραστείτε τα ακουστικά σας με κάποιον άλλο, και να ακούει ο ένας Slayer και ο άλλος Χατζηγιάννη!

SplitCloud Double Music – Play two songs at once (Free, Google Play) →


Ultra Lock – App Lock, Photo and Video Vault

Αν θέλετε να κρύψετε εφαρμογές, φωτογραφίες και βίντεο για… λόγους, το Ultra Lock αναλαμβάνει τη δουλειά για εσάς, και είναι μια καλή λύση, όχι για την λειτουργία του, που την κάνουν άλλες 3000 εφαρμογές. Αλλα για τους τρόπους ξεκλειδώματος που είναι πανέξυπνοι.

Χρησιμοποιώντας Pin για το κλείδωμα τους, μπορείτε να ορίσετε δυναμικά Passwords, τα οποία θα βασίζονται στην ώρα της ημέρας, ή το επίπεδο της μπαταρίας σας. Αν έχετε 49% μπαταρία π.χ, το pin για το ξεκλείδωμα θα είναι 4949, ενώ αν η ώρα είναι 15:55 το pin θα είναι 1555.

Έτσι ακόμα και αν κάποιος σας ξέρει απ’εξω, δύσκολα θα το ξεκλειδώσει, αφου ο κωδικός αλλάζει συνεχώς, την ώρα που δεν χρειάζεστε να τον θυμάστε απ’εξω, αφου τον βλέπετε μπροστά σας. Ιδιοφυές!

To Ultra Lock καταγράφει τις επιτυχημένες εισόδους, αλλα και τη φάτσα αυτών που προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να το ξεκλειδώσουν.

Ultra Lock – App Lock, Photo and Video Vault (Free, Google Play) →


Walnut

Το Walnut είναι κάτι ανάμεσα σε παιχνίδι και εφαρμογή με τους δημιουργους του να έχουν συλλέξει ορισμένα απο τα καλύτερα TED Talks βασισμένα στις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν, και μετά τη θέαση τους σας κάνει μικρά και έξυπνα τεστάκια για να δει πόσο κατανοήσατε το βίντεο και τι νέο μάθατε.

Έχει πανέμορφο UI και πραγματικά πολύ υλικό, με μοναδικό παράπονο απο μέρους μου το οτι υπάρχουν πάρα πολλά κανάλια στο Youtube με τέτοιου είδους βίντεο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πηγές.

Γίνεται λίγο πιο έξυπνοι καθημερινά, αρκεί να είστε λιιιγο καλοί στα Αγγλικά 🙂

Walnut — Learn new knowledge (Free, Google Play) →


Mini-Games: New Arcade

Εκατοντάδες Arcade παιχνίδια ένα ταπ μακριά, με τα πιο δημοφιλή flash/arcade games να είναι στη λίστα, και να προστίθενται συνεχώς νέα.

Αν υπάρχει ένα πρόβλημα στην εφαρμογή, είναι οτι η Jigglypuff το βρίσκει σκατά.

Δύσκολα συνέρχεσαι από αυτό.

Mini-Games: New Arcade (Free, Google Play) →


Retrowave Wallpapers

To Wallpaper App του μήνα, έρχεται απευθείας απο τη δεκαετία του ’80, με live, ή ψόφια Retro Wallpapers, με την χαρακτηριστική αισθητική της δεκαετίας.

Synthwaves kai Webpunk πινελιές που θα σας γυρίσουν χρόνια πίσω, με Wallapapers, Gifs, άλλα και έναν online Radio σταθμό με μουσικές επιλογές απο τα 80’s. ΠΡΙΝ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ. Νιώθετε γέροι ή ακόμα;

Retrowave Wallpapers – Live Wallpapers,GIF & Radio (Free, Google Play) →


Castro

To Castro είναι μια ακόμη εφαρμογή που σας παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα απο τους αισθητήρες του κινητού σας, αλλα και κάθε κομμάτι του Hardware που περιλαμβάνει η συσκευή σας.

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, έχετε ένα ολοκάθαρο UI, που ακολουθεί κατα γράμμα τις σχεδιαστικές γραμμές του Material Design, ενώ προσφέρει και έξτρα πληροφορίες, όως τα διαθέσιμα DRM rights , λεπτομέρειες για τους αισθητήρες της κάμερας σας κ.α.

Castro (Free, Google Play) →


Vivaldi Browser

O Vivaldi είναι ένας Chromium Based Browser, που φέρνει ολα τα καλά του Chrome, αφήνοντας απ’εξω τα κακά, οπως την συλλογή δεδομένων και τις υπόλοιπες.. βοηθητικές για τον χρήστη πρακτικές που ειναι γνωστές η Google.

Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε τελείως έξω απο τη ζωή σας τον Chrome, αφού ο Vivaldi έχει και Desktop αδελφάκι, με δυνατότητα συγχρονισμού ιστορικού και κωδικών.

Γενικά ο Vivaldi είναι ένας γρήγορος και γεμάτος δυνατότητες Browser, σας συνιστώ να ρίξετε τουλάχιστον μια ματιά, γιατι αξίζει.

Vivaldi Beta (Free, Google Play) →


Mr. Meat: Horror Escape Room

Τι κάνετε όταν έχετε στη γειτονιά σας έναν χασάπη-ζόμπι, που θέλει να σας φάει ζωντανούς; Μπαίνετε στο σπίτι του, για να σώσετε  ένα κορίτσι, γιατι έτσι κάνουν οι ήρωες, και μάλλον θα γίνεται γεύμα για τον  κυρ μπάμπη τον ιδιοκτήτη της μπουτίκ κρέατος, γιατι πιθανότατα αυτό θα γινόταν και στην πραγματικότητα.

Θα ψιλοχεστείτε πάνω σας, έχει ωραία ατμόσφαιρα, αλλα τα controls είναι λίγο βάσανο.

Mr. Meat: Horror Escape Room ☠Puzzle & action game (Free, Google Play) →

Φυσικά οπως είχαμε πεί και απο το Angroid.gr νωρίτερα, στο Android πλέον μπορείτε να βρείτε τόσο το Mario Kart αλλα και το κολοντούτι!

Αυτά για τον μήνα Οκτώβριο. Περισσότερα τον άλλο μήνα.

-- 11 νέες εφαρμογές που αξίζει να δοκιμάσετε στην Android συσκευή σας (Οκτώβριος 2019) --

Related posts

Appscope : Ένας Online κατάλογος με Progressive Web Apps που ΠΡΕΠΕΙ να βάλετε στη ζωή σας.

NEWSROOM

Google: θα υποχρεώσει τους κατασκευαστές να «τρέχουν» Android 10!

NEWSROOM

Galaxy Note 8: νέο OTA update Αυγούστου στην Ελλάδα!

NEWSROOM

Fake Apps: Πως να τα εντοπίσετε στο Play Store του Android

NEWSROOM

[24/1] 36 Premium εφαρμογές εντελώς δωρεάν και 48 ακόμα σε έκπτωση

NEWSROOM

Facebook OS: ετοιμάζει λειτουργικό σύστημα, εναλλακτικό του Android

NEWSROOM

27 Premium εφαρμογές εντελώς δωρεάν και 31 ακόμα σε έκπτωση για αυτή την εβδομάδα.

NEWSROOM

10 Premium εφαρμογές εντελώς δωρεάν, και 15 ακόμα σε έκπτωση για τις 9/11

NEWSROOM

CNET: Τεστάρει τα όρια του Galaxy Fold σε ζωντανή μετάδοση!

NEWSROOM

Android 10 Custom ROM: διαθέσιμη για επιλεγμένα Xiaomi κινητά!

NEWSROOM

Εμπρός βήμα ταχύ: O Nova Laucher Prime σε προσφορά, με 0.59€.

NEWSROOM

Android: Νέο, εξαιρετικά επικίνδυνο malware στοχεύει τραπεζικούς λογαριασμούς

NEWSROOM