telecomsnews.gr
Image default
NEWS

100 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα το αμερικανικό «ρολόι της Αποκάλυψης»

Οι δείκτες του ρολογιού της Αποκάλυψης, που συμβολίζει το επικείμενο ενός πλανητικού κατακλυσμού, παρέμειναν σήμερα 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, λόγω της έλλειψης αποτελεσματικότητας των κυβερνήσεων να διαχειριστούν την πανδημία Covid-19, κάτι που αποτελεί και μια ένδειξη της απουσίας προετοιμασίας μπροστά στις πυρηνικές και κλιματικές απειλές, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

«Η φονική και τρομακτική πανδημία του Covid-19 εξυπηρετεί ως μια ιστορική »προειδοποιητική βολή», ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι οι εθνικές κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τις απειλές των πυρηνικών όπλων και της κλιματικής αλλαγής, που θα μπορούσαν πραγματικά να βάλουν τέλος στον πολιτισμό», επισημαίνει, σε ένα δελτίο τύπου, η Ρέιτελ Μπρόνσον, η γενική διευθύντρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης Bulletin of the Atomic Scientists, που είναι υπεύθυνη για αυτό το συμβολικό ρολόι, το οποίο δημιουργήθηκε το 1947.

Κάθε χρόνο, μια ομάδα ειδικών της ΜΚΟ, στην οποία συμμετέχουν 13 κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ, καθορίζουν την καινούργια ώρα.

Πέρυσι, οι δείκτες είχαν προχωρήσει κατά 20 δευτερόλεπτα, φθάνοντας τόσο κοντά στα μεσάνυχτα όσο ποτέ στην ιστορία του ρολογιού.

«Ξυπνήστε!», είπε απευθυνόμενους στους ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων, ο Τζέρι Μπράουν, πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Bulletin of the Atomic Scientists.

«Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και οι παγκόσμιες πυρηνικές δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν να ωρύονται η μία στην άλλη. Είναι καιρός να εξαλείψουμε τα πυρηνικά όπλα, όχι να κατασκευάζουμε κι άλλα. Το ίδιο και για την κλιματική αλλαγή: οι ΗΠΑ, η Κίνα και οι άλλες μεγάλες χώρες πρέπει να επιτεθούν σοβαρά στις φονικές εκπομπές άνθρακα. Τώρα», υπογράμμισε.

Μεταξύ των συστάσεων που απευθύνει στους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων, η ομάδα των ειδικών προτρέπει τους προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας να παρατείνουν, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, τους όρους της συμφωνίας New Start για τον περιορισμό των πυρηνικών εξοπλισμών των δύο χωρών. Το ρωσικό κοινοβούλιο επικύρωσε σήμερα την παράταση της συμφωνίας έως το 2026.

Οι ειδικοί ενθαρρύνουν επιπλέον τις ΗΠΑ να δεσμευτούν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν κάποιο πυρηνικό όπλο σε καμιά σύρραξη και πείσουν τους συμμάχους και αντιπάλους του να κάνουν το ίδιο, κάτι που θα συνιστούσε ένα «πραγματικό βήμα προς την ασφάλεια και τη σταθερότητα», σύμφωνα με τους ίδιους.

Το ρολόι της Αποκάλυψης, που δημιουργήθηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έδειχνε στην αρχή επτά λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1991, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, έδειχνε έως και 17 λεπτά πριν από τις 12. Το 1953, όπως και το 2018 και 2019 έδειχνε δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

– 100 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα το αμερικανικό «ρολόι της Αποκάλυψης» – -.

Related posts

Πώς θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες

NEWSROOM

Έρχεται το πιο ισχυρό Galaxy σε νέο Unpacked event, στις 28 Απριλίου

NEWSROOM

Στα…κλεφτά φεύγει ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο- Δεν θα παραδώσει στον Μπάιντεν

NEWSROOM

Διευθυντής Johnson & Johnson: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει ετήσιος ο εμβολιασμός για κορωνοϊό

NEWSROOM

12 παιχνίδια και 4 icon packs εντελώς δωρεάν στο Android για λίγο διάστημα

NEWSROOM

Real life φωτογραφία του Xiaomi Mi Band 6 αποκαλύπτει πλήρως το design

NEWSROOM

Xiaomi Mi 11 DxOMark: Μια αξιόλογη κάμερα

NEWSROOM

Αλ. Τσίπρας: Πολιτεύεστε με fake news όπως ο Τραμπ- Θα ζήλευε ο Όργουελ

NEWSROOM

Σκέψου το πριν χρησιμοποιήσεις τον Apple, Google ή Facebook λογαριασμό σου για να συνδεθείς παντού!

NEWSROOM

Αποκαλύφθηκαν οι τιμές των Redmi Note 10, κάτω από 250 ευρώ με AMOLED

NEWSROOM

Βαρύ το πλήγμα της πανδημίας στα ξενοδοχεία- Βουτιά 78% στον τζίρο τους

NEWSROOM

Η Xiaomi θα παρουσιάσει το Surge S2, ένα νέο SoC κατασκευασμένο από την ίδια

NEWSROOM