telecomsnews.gr
Image default
MOBILE

Όλοι μαζί ενάντια στον COVID-19 με το DreamLab app της Vodafone

Με το μήνυμα #μαζί_ξεκινάμε πάλι και τη δύναμη της τεχνολογίας το Ίδρυμα Vodafone φέρνει στην Ελλάδα το DreamLab, μια δωρεάν mobile εφαρμογή, που έρχεται να συμβάλει στην επιτάχυνση της επιστημονικής έρευνας για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, και ενθαρρύνει όλους να συμμετέχουμε στη συλλογική προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας, καθώς όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή κάθε βράδυ, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να βρεθεί μια πιθανή θεραπεία.

Το DreamLab αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Vodafone, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Imperial College London και στοχεύει στην ανακάλυψη αντιικών ιδιοτήτων σε υφιστάμενα φάρμακα και σε τροφές για την καλύτερη αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.

Από σήμερα η εφαρμογή DreamLab είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους smartphone να γίνουν μέλη αυτής της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ακολουθώντας τρία απλά βήματα: Ο χρήστης κατεβάζει την εφαρμογή, φορτίζει το κινητό του, ενώ είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, και πηγαίνει για ύπνο αφήνοντας το DreamLab να υποστηρίζει σημαντικές έρευνες στον τομέα της υγείας.

Με τον τρόπο αυτό, το ερευνητικό έργο “Corona – ΑΙ” του Imperial College London συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με την υπολογιστική ισχύ των smartphone που βρίσκονται σε αδράνεια. Έτσι, δημιουργείται ένα δίκτυο που τροφοδοτεί έναν εικονικό υπερυπολογιστή, ικανό να επεξεργάζεται δισεκατομμύρια υπολογισμούς, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο που απαιτείται για την ανάλυση του τεράστιου όγκου των υφιστάμενων δεδομένων για την ασθένεια.

Μάλιστα, oι επιστήμονες του Imperial College London πιστεύουν ότι εάν 100.000 χρήστες χρησιμοποιήσουν το DreamLab επί 6 ώρες κάθε βράδυ για 3 μήνες, θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σημαντικό μέρος της έρευνας, όταν μόνο με τους υπερυπολογιστές του Imperial θα χρειαζόταν ένας χρόνος προκειμένου να υλοποιηθεί το αντίστοιχο ερευνητικό έργο.

Το DreamLab λειτουργεί χωρίς να συλλέγει ή να αποκαλύπτει δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών και δεν λαμβάνει ή επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα από τη συσκευή του χρήστη. H χρήση του DreamLab είναι δωρεάν για τους συνδρομητές Vodafone και δεν καταναλώνει data από το πρόγραμμά τους, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μέσω άλλων δικτύων.

Η επιστημονική έρευνα, που υποστηρίζεται από το DreamLab, στοχεύει στην ανακάλυψη νέων αντιικών ιδιοτήτων σε ήδη υπάρχοντα φάρμακα, αλλά και σε ουσίες καθημερινών τροφών, με στόχο να αξιοποιηθούν και στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα το έργο αυτό θα μπορούσε να συμβάλλει δραστικά στην αντιμετώπιση του COVID-19, βελτιώνοντας και εξατομικεύοντας τις θεραπείες των ασθενών. Η ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, άλλωστε, δημιουργεί άμεση ανάγκη για ιατρικές και διατροφολογικές παρεμβάσεις, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη Vodafone #μαζί_ξεκινάμε πάλι ώστε:

– Να βοηθήσουμε τους ιδιώτες να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους, τις ασχολίες, τις αξίες και τα ενδιαφέροντά τους,


– Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις να επανεφεύρουν τον εαυτό τους, να ξεπεράσουν τη καταιγίδα και να προετοιμαστούν για το ψηφιακό τους μέλλον,


– Να προσφέρουμε στους ανέργους όλα τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να επαναχαράξουν την επαγγελματική τους ζωή και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά,


– Να παράσχουμε στην κοινωνία τη δυνατότητα να συνεισφέρει ενεργά, με τη δύναμη της τεχνολογίας, στην αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 και στη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειάς μας.


– Να επανασχεδιάσουμε την εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας.

Related posts

Νέο update του iOS στην έκδοση 13.1.2 (changelog)

tele

Christmas Madness keys: Windows 10 Pro στα 9,09 €, Οffice 2016 Pro στα 21,44€!

tele

Έως 35% έκπτωση στα notebooks/tablets της XIDU για τα Χριστούγεννα!

tele

Μεγάλη αύξηση των πωλήσεων smartwatches για το B’ τρίμηνο του 2019

tele

Doogee S88 Pro: To rugged phone που θυμίζει τον… Iron Man!

tele

Samsung Galaxy S20 series: Απογειώνουν την καθημερινότητά σας!

tele

Apple Glasses: Στο φως νέα στοιχεία για το next-big thing της Apple

tele

dr.fone, προσφέρει τα πάντα σε ένα app για το smartphone σας!

tele

Φορτιστής Quick Charge 3.0 4000mA από τη Lime Successories και τη Volte-Tel

tele

Παρουσιάστηκε το Samsung Galaxy A31

tele

You might not love it like you want to, but it’s good to have the missing-in-action hero home

tele

Το ολοκαίνουργιο Huawei Y6s έρχεται και είναι αρκετά βελτιωμένο!

tele