telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Ψηφιακός μετασχηματισμός και διακυβέρνηση

Η Microsoft, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, παρουσίασε πώς οι οργανισμοί του Δημοσίου, με τη χρήση της τεχνολογίας, μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις προσδοκίες των πολιτών.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί του δημόσιου τομέα, οι απαιτήσεις των πολιτών για αποδοτική διακυβέρνηση και οι τρόποι με τους οποίους αυτές οι ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν μέσα από την τεχνολογία αποτέλεσαν τους κεντρικούς άξονες της παρουσίας της Microsoft στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία συμμετείχε στις παράλληλες εκδηλώσεις «USA @ TIF – Talks & Events» που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία και το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, προωθώντας το όραμα και τη στρατηγική της εταιρείας για καινοτόμες υπηρεσίες. 

Η παρουσία της Microsoft στη 84η ΔΕΘ εστιάστηκε στην εκδήλωση με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και διακυβέρνηση: Τάσεις και πρακτικές» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, και στην οποία έδωσαν το «παρών» αρκετοί υπουργοί, κυβερνητικοί και θεσμικοί φορείς, μέλη επιχειρηματικών συνδέσμων, στελέχη της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας και δημοσιογράφοι. 

Από αριστερά προς τα δεξιά – Ο Ηλίας Σπιρτούνιας, Executive Director, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, η Πέγκυ Αντωνάκου, CEO Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, ο Αντώνης Οικονόμου, Υπεύθυνος Κυβερνητικών Οργανισμών, Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, η Ευγενία Μπόζου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, ο Πλούταρχος Ρήγας, Διευθυντής για τον Τομέα Εκπαίδευσης, Microsoft Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, και ο Τηλέμαχος Μωραΐτης, Υπεύθυνος κυβερνητικών σχέσεων, Microsoft, Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και διακυβέρνηση: Τάσεις και πρακτικές».

Η εκδήλωση δημιούργησε πρόσφορο έδαφος για ένα γόνιμο δημόσιο διάλογο γύρω από ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες πολιτών και κυβερνήσεων για αποδοτικές λύσεις και βέλτιστες πρακτικές που σχετίζονται με την παραγωγικότητα των εργαζομένων, την αποδοτικότητα κόστους και την καινοτομία στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Παράλληλα, αναλύθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογικής επανάστασης που συντελείται αυτό το διάστημα και η οποία επιτρέπει τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των κυβερνήσεων.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός συνίσταται στον επανασχεδιασμό του τρόπου με τον οποίο άνθρωποι, οργανισμοί, δεδομένα και διαδικασίες συνδέονται μεταξύ τους, με τη Microsoft να βοηθά τους πελάτες της από όλους τους κλάδους να μετασχηματίσουν επιτυχώς τις επιχειρήσεις τους μέσα από ολοκληρωμένες στρατηγικές.

Ο Αντώνης Οικονόμου, Υπεύθυνος Κυβερνητικών Οργανισμών, Microsoft για Ελλάδα, Μάλτα, Κύπρο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και διακυβέρνηση: Τάσεις και πρακτικές»

«Είναι αλήθεια ότι οι πολίτες έχουν ολοένα και πιο αυξημένες απαιτήσεις από τις κυβερνήσεις τους και το κράτος. Από την πλευρά του, ο κρατικός μηχανισμός καλείται να επιτύχει περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερους, όμως, πόρους. Εκεί μπαίνει ο ρόλος της τεχνολογίας, η οποία απαντά σε αυτές τις προκλήσεις. Τα εργαλεία που προσφέρει η Microsoft, μπορούν να εξασφαλίσουν τη μετάβαση σε μια ψηφιακή διακυβέρνηση, με ασφάλεια, σεβασμό στην ιδιωτικότητα και συμπερίληψη όλων των πολιτών», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Αντώνης Οικονόμου, Υπεύθυνος Κυβερνητικών Οργανισμών για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα δημιουργίας της «ψηφιακής ταυτότητας», καθώς και σε επιτυχημένες πρακτικές της εταιρείας σε χώρες όπως η γειτονική Μάλτα, η Ιρλανδία και η Νέα Ζηλανδία.

Η Πέγκυ Αντωνάκου, CEO, Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, μαζί με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης, και ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας.

Η κυρία Κεραμέως, στη σύντομη τοποθέτησή της, στάθηκε στη σημασία του μετασχηματισμού της εκπαίδευσης, ώστε αυτή να ακολουθεί τις σύγχρονες ανάγκες, ενώ παράλληλα έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη εκείνων των δεξιοτήτων που θα συνδυάζουν, όχι μόνο τα digital αλλά και τα soft skills. «Εξαιτίας της έλλειψης ψηφιακών δεξιοτήτων και πραγματικού ψηφιακού μετασχηματισμού της παιδείας μας, πολλές εταιρείες καταλήγουν να προσλαμβάνουν προσωπικό από το εξωτερικό», τόνισε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του, ο κ. Δήμας μίλησε για τις ουσιαστικές συνέργειες μεταξύ ερευνητικών κέντρων και ιδιωτικού τομέα που θα μετατρέψουν την παραγόμενη επιστημονική έρευνα σε ένα οικονομικό προϊόν ή υπηρεσία, ενώ ο κ. Διγαλάκης επεσήμανε τη σημασία της αξιοποίησης των digital τεχνολογιών προκειμένου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες του δημόσιου τομέα.

Η Πέγκυ Αντωνάκου, CEO, Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, μαζί με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και τον Ηλία Σπιρτούνια, Executive Director, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Την εκδήλωση συντόνισε ο κύριος Ηλίας Σπιρτούνιας, Executive Director του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

-- Ψηφιακός μετασχηματισμός και διακυβέρνηση - --.

Related posts

Βρέθηκε το «εμβόλιο» κατά των fake news

tele

Τι λένε τα εισερχόμενα του email μας για το… χαρακτήρα μας

tele

Ρομποτική βοήθεια στους εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας

tele

Η μεγάλη αλλαγή της Apple στον τομέα των επισκευών

tele

Η αλλαγή που θ’ απογοητεύσει τους χρήστες του Facebook

tele

Το Instagram αφαιρεί αμφιλεγόμενη εφαρμογή του

tele

Ξεκίνησε με 500 ευρώ δανεικά και έκανε μια εταιρεία 50 εκατομμυρίων

tele

Η Ηonor ενδυναμώνει τα άτομα με προβλήματα όρασης με το λανσάρισμα της AI εφαρμογής PocketVision

tele

Η Ford κάνει… μπάσιμο στον κόσμο του gaming

tele

Τεράστιο παράπλευρο ψεγάδι αφήνει τα Mac έκθετα στην… κατασκοπεία

tele

Libra: Γιατί το κρυπτονόμισμα του Facebook προκαλεί ανησυχία σε ΗΠΑ και Γερμανία

tele

Τι προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σχετικά με το iPhone 11

tele