telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Χόγκεν στο Reuters Next – Διαφάνεια για να διορθωθούν τα social media

Η πρώην product manager της Facebook (νυν Meta) και πλέον πληροφοριοδότης, Φράνσις Χόγκεν, δηλώνει ότι χρειάζεται διαφάνεια για να διορθωθούν οι «ασθένειες» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μιλώντας στο συνέδριο Reuters Next η Χόγκεν ξεκαθάρισε πως θεωρεί ότι μία βαθύτερη έρευνα στο θέμα της απουσίας ελέγχου εκ μέρους του Facebook, ώστε να αποτρέψει την παραπληροφόρηση και την λεκτική κακοποίηση σε γλώσσες πέρα από τα αγγλικά, θα αφήσει το κοινό «ακόμη πιο σοκαρισμένο».

Η ίδια αποχώρησε από την εταιρεία τον περασμένο Μάιο παίρνοντας μαζί της χιλιάδες εσωτερικά έγγραφα, τα οποία στη συνέχεια διέρρευσε στην εφημερίδα Wall Street Journal. Αυτό οδήγησε σε σειρά άρθρων τον Σεπτέμβριο στα οποία περιγραφόταν με κάθε λεπτομέρεια πως το Facebook γνώριζε ότι οι εφαρμογές του βοηθούσαν στο να διαδίδεται διχαστικός λόγος και ότι έβλαπτε την ψυχική υγεία ορισμένων νεότερων χρηστών της πλατφόρμας.

Επιπλέον, αποδείχθηκε, από τα έγγραφα που διέρρευσαν, ότι το Facebook γνώριζε ότι σε συγκεκριμένες χώρες διέθετε πολύ λίγους εργαζόμενους που γνώριζαν τις συγκεκριμένες γλώσσες ώστε να εντοπίζουν τις επίμαχες αναρτήσεις. Μάλιστα, η Χόγκεν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανέφερε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα σε γλώσσα εκτός της αγγλικής, στην ουσία χρησιμοποιούν μία «ωμή και επικίνδυνη έκδοση του Facebook».

Στο συνέδριο Reuters Next η Χόγκεν υποστήριξε ότι η εταιρεία θα έπρεπε να υποχρεωθεί να αποκαλύψει ποιες γλώσσες υποστηρίζονται από τα συστήματα ασφαλείας, διαφορετικά «το Facebook θα κάνει… το ελάχιστο για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο δημοσίων σχέσεων».

Η Χόγκεν υποστήριξε επίσης ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης γνώριζε ότι θα έπρεπε να εισαγάγει την «στρατηγική τριβή» για να κάνει τους χρήστες να επιβραδύνουν πριν προχωρήσουν σε διαμοιρασμό των αναρτήσεών. Ένα τέτοιο μέτρο είναι η απαίτηση οι χρήστες να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο πριν μπορέσουν να μοιραστούν το περιεχόμενο. Σύμφωνα με την ίδια, η εταιρεία απέφευγε τη λήψη τέτοιου είδους μέτρων, που θα βοηθούσαν στην αποφυγή της παραπληροφόρησης, γιατί ήθελε να διατηρήσει τα έσοδά της.

Δείτε όλες τις τελευταίες

Ειδήσεις

από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον

ot.gr

Related posts

E3 2021: Ψηφιακά και η φετινή έκθεση λόγω πανδημίας

NEWSROOM

«Μήδεια»: Πότε πληρώνεται και πότε όχι ο εργαζόμενος που δεν πήγε στην δουλειά του

NEWSROOM

Voucher 200 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι για laptop και tablet

NEWSROOM

Freebuds 4i: Για να απολαμβάνεις την μουσική, όχι απλά να την ακούς!

NEWSROOM

Έκλεισαν μαζικά ιστότοποι ransomware στο Darkweb

NEWSROOM

Εισαγγελείς στις ΗΠΑ: Να σταματήσει η έκδοση του Instagram για παιδιά

NEWSROOM

Κόντρα Μαρκόπουλου- Παγώνη στον αέρα: «Κάνεις την πανδημία lifestyle»- «Δεν με απασχολεί η άποψή σου»

NEWSROOM

Google: Έλαβε «πράσινο φως» για κατασκευή μεγακάμπους πολλών δισ. δολ. στο Σαν Χοσέ

NEWSROOM

Στην εκκίνηση οι πρώτες συνδέσεις της Starlink του Elon Musk στην Ελλάδα

NEWSROOM

Ανακοινώθηκαν τα Black Shark 4 με 120W ταχύτητα φόρτισης και 720Hz touch sampling rate

NEWSROOM

Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο

NEWSROOM

Γερμανική εφημερίδα εξυμνεί τα Ιωάννινα: «Η ελληνική Σίλικον Βάλεϊ»

NEWSROOM