telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Τρελή κούρσα για το bitcoin, πλησιάζει τα 50.000 δολάρια ανά νόμισμα

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάει το bitcoin, που την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων, έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 49.000 δολαρίων και πλησιάζει τα 50.000 δολάρια ανά νόμισμα.


Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές βρισκόταν στα 49.400 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 70% για το 2021. Ωστόσο, και το ανταγωνιστικό Ethereum είναι στο 150% σε ετήσια βάση.


Το bitcoin έχει ενισχυθεί τον τελευταίο καιρό, μετά τις αναφορές από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ότι σκοπεύουν να επενδύσουν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, η κεφαλαιοποίηση της οποίας ξεπερνά, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το 1,3 τρισεκατομμύριο δολάριο.

Ποιοι επενδύουν

Πρόσφατα, η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο (22 τρισεκατομμύρια δολάρια), υπέβαλε δύο αιτήσεις για αγορά bitcoin, ενώ και η Bridgewater του θρυλικού επενδυτή Ray Dalio αποκάλυψε πως θα αγοράσει κρυπτονομίσματα.


Σε αυτό το πλαίσιο, οι τράπεζες JP Morgan, Deutsche Bank και Morgan Stanley αναθεώρησαν τη στρατηγική τους και σκοπεύουν και αυτές, με τη σειρά τους, να εισέλθουν στην αγορά.


Αξιομνημόνευτες είναι οι δηλώσεις του συμπροέδρου της JP Morgan που ανέφερε ότι «πρέπει να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στη συγκεκριμένη αγορά».


Η δε αυτοκινητοβιομηχανία Tesla του Elon Musk ανακοίνωσε επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο bitcoin, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αν και σκεφτεί κανείς πως δαπανά τόσα για Έρευνα και Ανάπτυξη σε ετήσια βάση.


Τους προηγούμενες μήνες, δυναμικό μπάσιμο στα κρυπτονομίσματα είχαν πραγματοποιήσει οι Paul Tudor Jones και Stan Druckenmiller, ενώ και η Mastercard ετοιμάζεται να εντάξει το bitcoin στο δίκτυό της.


«Οι πρόσφατες ανακοινώσεις θα ενθαρρύνουν και άλλες μεγάλες εταιρείες και ιδρύματα να αποδεχτούν τα κρυπτονομίσματα ως όχι μόνο μια αξιόλογη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, αλλά και ως συναλλακτικό μέσο. Το πιο σημαντικό είναι ότι η αντίστοιχη ανάπτυξη θεσμικών υπηρεσιών για την υποστήριξη αυτών των εξελίξεων θα προκαλέσει άλλες εξελίξεις που σχετίζονται με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία εντός αυτών των ιδρυμάτων και στο ευρύτερο οικοσύστημα» δήλωσε ο Patrick Campos, επικεφαλής στρατηγικής της Securrency.

– Τρελή κούρσα για το bitcoin, πλησιάζει τα 50.000 δολάρια ανά νόμισμα – -.

Related posts

Σταϊκούρας για lockdown στην Αττική: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το κόστος

NEWSROOM

Το ψηφιακό «δικαίωμα στη λήθη» τώρα και στη δημοσιογραφία- Η πρωτοβουλία της Boston Globe ανατρέπει τα δεδομένα

NEWSROOM

Η Samsung δεν έχει ξεγράψει τη σειρά Galaxy Note

NEWSROOM

Την ημέρα ορκωμοσίας του Μπάιντεν σημειώθηκε η μεγαλύτερη άνοδος μετοχών από τότε που ανέλαβε ο Ρίγκαν

NEWSROOM

Επίσημο το Legion Phone Duel 2 με δύο ανεμιστήρες, 18GB RAM, και τιμή στα 799 ευρώ

NEWSROOM

Πελώνη: Η κυβέρνηση στηρίζει Μενδώνη παρά τον ατυχή επικοινωνιακό χειρισμό

NEWSROOM

Δένδιας: Οι διερευνητικές δεν είναι διαπραγματεύσεις- Τι περιμένουμε από την Άγκυρα

NEWSROOM

Χ. Μαας: Η Τουρκία να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά- Συνάντηση με Τσαβούσογλου

NEWSROOM

Μόνο δύο εκδόσεις για το Redmi Note 10 Pro Max με 6GB/8GB RAM και 128GB αποθηκευτικό

NEWSROOM

Αυτή η γυναίκα πλήρωσε $1,563 για ένα iPhone και να τι κατέληξε να πάρει!

NEWSROOM

Θα έχουμε κι άλλο prequel του Game of Thrones;

NEWSROOM

Ανακοινώθηκε το Samsung Galaxy A72 με 64MP τετραπλή κάμερα και 5.000mAh μπαταρία

NEWSROOM