telecomsnews.gr
Image default
MARKET

Το SaferInternet4Kids παρουσιάζει ανανεωμένο περιεχόμενο για τη νέα χρονιά

Το SaferInternet4Kids.gr, η ενημερωτική πλατφόρμα για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο παρουσιάζει το νέο Back tο School 2019 πακέτο, το οποίο δημοσιεύει κάθε χρόνο την τελευταία τριετία, λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η έκδοση για το 2019 δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εικόνα που διαμορφώνουν οι έφηβοι για το σώμα τους μέσα από την ενασχόλησή τους με τα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να παραλείπονται άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά όπως είναι ο online εθισμός, τα online games, το cyberbullying, οι επαφές με αγνώστους και άλλα.

Το νέο υλικό είναι διαθέσιμο στο saferinternet4kids.gr/yliko/back-to-school-2019 και προσφέρει εφαρμογές για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, με σκοπό να ενδυναμώσει τη γνώση των παιδιών για το πώς να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο, πώς να επιλέγουν ποιοτικό και κατάλληλο περιεχόμενο για την ηλικία τους και πώς να απολαμβάνουν τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος. Παράλληλα, το υλικό, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, καθώς και σε γονείς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» τόσο μέσα στην τάξη από τους εκπαιδευτικούς, όσο και στο σπίτι από τους γονείς.

Το SaferInternet4Kids.gr είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Connecting Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει δημιουργηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, επίσημο εκπρόσωπο στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE/INHOPE, που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο. Παρέχει ενημέρωση και υποστήριξη σε μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου, αλλά και σε γονείς και εκπαιδευτικούς, προσφέροντας τους πολυμεσικό υλικό, όπως κουίζ, animated video, φυλλάδια, αφίσες και παρουσιάσεις, σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και των κοινωνικών δικτύων, καθώς και τη σωστή χρήση του online gaming.Το έργο αυτό είναι ιδιαίτερα ενεργό και offline, με δράσεις, ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία, εκδηλώσεις για μαθητές και γονείς αλλά και επιμορφώσεις σε εκπαιδευτικούς. Κατά την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019, τον περασμένο Φεβρουάριο, περισσότεροι από 300 μαθητές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε ενέργειες σχετικά με την θετική ενασχόληση με το ψηφιακό περιβάλλον. Το 2020 η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί στις 11 Φεβρουαρίου.

Related posts

Η Lenovo χορηγός στα Village Cinemas

tele

COSMOTE: Απεριόριστα data τις ημέρες του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

tele

Ικανοποίηση στον ΟΤΕ για τα αποτελέσματα 9μήνου

tele

Ενισχυμένη αύξηση εσόδων & EBITDA για τη WIND

tele

Generation Next – Νέο πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων από το Ίδρυμα Vodafone

tele

Oceanic Survival Sensation Subnautica is heading to PS4 this Holiday

tele

Συνάντηση Πιερρακάκη με τη CEO Europe Cluster του ομίλου Vodafone

tele

Στη Βουλή τις επόμενες μέρες το νομοσχέδιο για τις κεραίες

tele

Εκπτώσεις έως και -70% στη WIND από σήμερα 1/11

tele

COSMOTE: Για 6η συνεχή χρονιά, «Best in Test» σε mobile internet/υπηρεσίες φωνής

tele

Digimon Survive for PS4 and Nintendo Switch Gets First Gameplay Showing Story and Battle

tele

Ενιαία ταυτοποίηση πολιτών στα μητρώα του Δημοσίου για μείωση γραφειοκρατίας

tele