telecomsnews.gr
Image default
MOBILE

Το feature της Google που μπορεί να σας σώσει τη ζωή, κυριολεκτικά!

Το smartphone (προφέρεται: [/ˈsmɑːtfəʊn/]), ή με τον ελληνικό όρο έξυπνο τηλέφωνο, είναι ένα κινητό τηλέφωνο βασισμένο σε ένα λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας με περισσότερο προηγμένη υπολογιστική ικανότητα και συνδεσιμότητα σε σχέση με ένα συμβατικό κινητό τηλέφωνο. Τα πρώτα έξυπνα τηλέφωνα συνδύαζαν τις λειτουργίες ενός προσωπικού ψηφιακού βοηθού (PDA) και ενός κινητού τηλεφώνου. Σε μεταγενέστερα μοντέλα προστέθηκαν οι λειτουργίες των φορητών συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων, απλές συμπαγείς ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες τσέπης, καθώς και μονάδες πλοήγησης GPS, με αποτέλεσμα την διαμόρφωση μιας πολυχρηστικής συσκευής. Πολλά σύγχρονα έξυπνα τηλέφωνα περιλαμβάνουν επίσης οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης και φυλλομετρητές που εμφανίζουν τυποποιημένες ιστοσελίδες, καθώς και βελτιστοποιημένες ιστοσελίδες για κινητά. Η πρόσβαση σε δεδομένα υψηλής ταχύτητας παρέχεται μέσω Wi-Fi και μέσω κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Κάπως έτσι λοιπόν, η wikipedia προσπαθεί να δώσει τον ορισμό αυτού του σύγχρονου ελβετικού σουγιά, που όλοι πλέον έχουμε όλη μέρα μαζί μας. Σίγουρα μπορούμε να πούμε ακόμα πολλά. Οι δυνατότητες αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια και αν δεν παρακολουθείς στενά τα τεχνολογικά sites του πλανήτη, δύσκολα θα γνωρίζεις την δεδομένη στιγμή, όλες τις έξυπνες λειτουργίες που μπορεί να σου παρέχει η συσκευή σου.

Ο τεχνολογικός γίγαντας που ακούει στο όνομα Google, έχει δώσει στα τηλέφωνα του ( pixel ), πολλές έξυπνες λειτουργίες όπως Call Screen, Adaptive Sound και ανίχνευση ατυχημάτων. Για αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό μας έρχεται μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία από το Μισούρι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Chuck Walker στα τέλη του περασμένου έτους βρέθηκε τραυματισμένος και παγιδευμένος σε έναν ανατρεπόμενο φορτωτή. Σύμφωνα με την περιγραφή του στο Reddit, o Walker έκανε δουλειές στο ράντσο που κατέχει κοντά στο Kansas City, όταν τον βρήκε η καταστροφή. Η ακριβής φύση αυτού που συνέβη είναι ασαφής, καθώς ο Walker δεν έχει καμία ανάμνηση πριν ξυπνήσει στην αναποδογυρισμένη μπουλντόζα του στο βάθος μιας χαράδρας. Θα ανακαλύψει αργότερα ότι είχε επτά σπασμένα πλευρά και κατάγματα σε τέσσερις θωρακικούς σπονδύλους. Εγκλωβισμένος, μόνος, αβοήθητος,με το τηλέφωνό του πεταμένο έξω από την καμπίνα, έμεινε να περιμένει από κάποιον να τον βρει. Ξαφνικά μια φωνή φώναξε από το ακουστικό που είχε παραμείνει στο αυτί του. Ήταν ένας χειριστής από το 911 ( το τηλέφωνο άμεσης ανάγκης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ), ο οποίος του είπε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ήταν ήδη στο δρόμο. “Ήμουν μπερδεμένος και δεν μπορούσα να καταλάβω πώς ήξεραν για το ατύχημα. Λίγο αργότερα εκείνο το βράδυ στο νοσοκομείο, θυμήθηκα να ανακαλέσω τη λειτουργία”, δήλωσε ο Walker. Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να ήταν αναίσθητος για έως και οκτώ λεπτά.

Όπως πολλοί κάτοχοι Pixel, ο Walker αγνοούσε τις λειτουργίες έκτακτης ανάγκης του τηλεφώνου. Η λειτουργία εντοπισμού ατυχήματος του Pixel είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή Προσωπική Ασφάλεια σε πρόσφατα τηλέφωνα Pixel, αλλά μόνο στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Χρησιμοποιεί το σύνολο των αισθητήρων των συσκευών, ήχο περιβάλλοντος και την τοποθεσία σας για τον εντοπισμό τροχαίων ατυχημάτων. Όταν ενεργοποιείται, το Pixel χτυπά δυνατά και σας ζητά να επιβεβαιώσετε ότι είστε εντάξει. Εάν δεν πατήσετε το μεγάλο πράσινο κουμπί, καλεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Αυτό συνέβη στον Walker, ο οποίος λέει ότι βρισκόταν σε ένα εκτός δρόμου μέρος της ιδιοκτησίας του όταν το όχημά του έπεσε στη χαράδρα. Χωρίς τη λειτουργία εντοπισμού σφαλμάτων, ο Walker πιστεύει ότι θα είχε παγιδευτεί για ώρες.

“Είμαι βέβαιος ότι θα είχα επιβιώσει, αλλά θα ήμουν υποθερμικός όταν με έβρισκαν”, λέει ο Walker, πρώην παραϊατρικός, ο οποίος προσθέτει: “Νομίζω ότι ο μεγαλύτερος τρόμος μου ήταν όταν από την διαρροή των καυσίμων κατάλαβα πως υπήρχε πιθανότητα φωτιάς.” Ο ήρωάς μας ανασύρθηκε από τα συντρίμμια λίγα λεπτά μετά το ατύχημα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Πήρε εξιτήριο δύο ημέρες αργότερα, αλλά χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να ανακάμψει πλήρως.

“Είμαι ευγνώμων για την τεχνολογία και ελπίζω ότι λέγοντας την ιστορία μου και άλλοι θα μάθουν για τη δυνατότητα ανίχνευσης τροχαίου ατυχήματος και ίσως να βοηθηθούν όπως εγώ”, λέει κλείνοντας την ιστορία του ο Walker. Το Pixel 4 XL του κατάφερε να εντοπίσει το ατύχημα και να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σώζοντας τον έτσι, από μία ίσως μακρά και σίγουρα δυσάρεστη και επικίνδυνη παραμονή του στο σημείο του ατυχήματος.

Κρίνοντας από τα σχόλια στο Reddit πολλοί χρήστες Pixel συσκευών δεν γνώριζαν για την συγκεκριμένη λειτουργία-φύλακα άγγελο. Σίγουρα μετά την ανάγνωση του παραπάνω άρθρου πολλοί θα την ενεργοποιήσουν.

Πηγές:

https://www.androidpolice….dit-interview/

https://el.wikipedia.org/wiki/Smartphone

Related posts

Μέτρηση καρδιακού παλμού μέσω smartphone δίνει η Xiaomi στο Mi Health

tele

Unboxing και hands-on με το TCL 10L!

tele

Πασχαλινές προσφορές: Windows 10 Pro με €7,24 και Office 2019 Pro με €30,06!

tele

Unboxing και hands-on με το Samsung Galaxy S20 FE 5G!

tele

Η Samsung δημιούργησε RAM με ενσωματωμένη ΑΙ

tele

General Mobile GM 8 2019: Pure ΑndroidOne για όλους μόνο με €119!

tele

Νέα υπηρεσία Galaxy Sanitizing από τη Samsung Electronics Hellas

tele

HONOR MagicWatch 2: Αναβάθμιση με 100 επιπλέον νέα προγράμματα fitness!

tele

Το Lenovo Legion 2 Pro θα διαθέτει ανεμιστήρα στο πίσω μέρος!

tele

Διαθέσιμο το Samsung Quick Share app για Windows 10

tele

Τα Samsung Galaxy smartphones και tablets είναι Android Enterprise Recommended

tele

Mitel IP Phones 6920t & 6930t.Το πρώτο τηλέφωνο IP με αντιμικροβιακά πλαστικά

tele