telecomsnews.gr
Image default
TECH

Το 95% των τεχνολογικών καινοτομιών αποτυγχάνουν πριν κυκλοφορήσουν

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Kaspersky, το 95% των Chief Innovation Officers σε μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίως αναγνωρίζουν ότι τα έργα τους συχνά αποτυγχάνουν προτού κυκλοφορήσουν.

Πολλές από αυτές τις καινοτομίες κολλάνε στο στάδιο ανάπτυξης (36%). Η έλλειψη συνεργασίας με τα τμήματα ασφάλειας IT αυξάνει επίσης την πιθανότητα ένα έργο να μην κυκλοφορήσει ποτέ.

Τα νέα προϊόντα που αναπτύσσονται από τις επιχειρήσεις συχνά δεν πετυχαίνουν. Η κονσόλα παιχνιδιών Virtual Boy της Nintendo που είχε σχεδιαστεί για να ενσωματώνει VR και το Nike FuelBand fitness tracker είναι και τα δύο παραδείγματα υψηλού προφίλ. Όπως έδειξε η εμπειρία της GE, ο μετασχηματισμός των εσωτερικών διαδικασιών δεν αποδίδει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ωστόσο, η αποτυχία έργων που έχουν ήδη παρουσιαστεί δημόσια είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky, στην οποία συμμετείχαν 304 ανώτεροι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων με εμπλοκή στο Τμήμα Καινοτομίας, το στάδιο ανάπτυξης θεωρείται ότι είναι το πιο δύσκολο σε ολόκληρο τον «κύκλο ζωής της καινοτομίας». Αυτό επιβεβαιώνεται από το ένα τρίτο (36%) των ερωτηθέντων με βάση την εμπειρία τους.

Για τις περισσότερες επιχειρήσεις, ο κύριος λόγος για μία τέτοια αποτυχία είναι η έλλειψη σαφούς σχεδίου και δομής, με έναν στους πέντε (19%) ερωτηθέντες να συμφωνεί με αυτό. Σημαίνει ότι η ικανότητα εκτέλεσης είναι εξίσου σημαντική με την εμφάνιση μιας λαμπρής ιδέας προκειμένου να μετατραπεί μια πολύτιμη πληροφορία/ιδέα σε μια κερδοφόρα και εφικτή λύση. Μόλις καταρτιστεί ο χάρτης πορείας, αξίζει επίσης να τον ελέγχετε τακτικά για να συμβαδίζετε με τη δραστηριότητα των ανταγωνιστών, τις τάσεις της αγοράς και τις διακυμάνσεις της βιομηχανίας.

Η ψηφιακή ασφάλεια δεν περιλαμβάνεται στους κορυφαίους λόγους για τους οποίους αποτυγχάνουν τα έργα. Ωστόσο, υπάρχει μια κοινή πεποίθηση (το 74% συμφωνεί) ότι, εάν δεν συμπεριληφθεί ένας Chief Information Security Officer (CISO) σε αρχικό στάδιο της διαδικασίας, οι επιχειρήσεις αυξάνουν την πιθανότητα η καινοτομία τους να μην είναι επιτυχής. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην αδυναμία προσαρμογής των έργων σε αυστηρούς κανόνες ψηφιακής ασφάλειας, με περισσότερους από τους μισούς (54%) να πιστεύουν ότι η πολιτική ασφάλειας πληροφορικής στην εταιρεία τους καταπνίγει την καινοτομία.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την πλήρη έκθεση.

-- Το 95% των τεχνολογικών καινοτομιών αποτυγχάνουν πριν κυκλοφορήσουν - --.

Related posts

Ένας στους δύο θα αλλάξει τις online συνήθειές του το 2020

tele

H Gartner βλέπει με θετικό μάτι την αγορά IT το 2019

tele

Battlefield 5 Grand Operations mode will be available at launch after all, but not Tides of War

tele

Vodafone Smart Track: Μείωση κόστους και καλύτερη εποπτεία στόλου οχημάτων

tele

Η D-Link λανσάρισε all-in-one λύση ανίχνευσης θερμοκρασίας σώματος

tele

Οι αποστολές συσκευών Internet of Things θα ξεπεράσουν σύντομα εκείνες των smartphones

tele

Η έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων, απειλή για τη μελλοντική ανάπτυξη 

tele

Η Facebook πειραματίζεται με την δυνατότητα πληκτρολόγησης μέσω της σκέψης

tele

Η Ευρώπη ζητά κανόνες για τις πλατφόρμες της ψηφιακής οικονομίας

tele

Οι Έλληνες αναγνωρίζουν τα οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά ανησυχούν

tele

Bridgestone και Microsoft δημιουργούν ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης ελαστικών

tele

H Samsung στηρίζει το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

tele