telecomsnews.gr
Image default
APPLE Top Stories

Το 80% των καταναλωτών έχει oλοκληρώσει αγορές μέσω ενός smartphone

Οπαδοί του mobile shopping αποδεικνύονται οι καταναλωτές, αν και οι επιχειρήσεις, παγκοσμίως, δεν δείχνουν να είναι εξαιρετικά ώριμες, ώστε να υποστηρίξουν πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών στο κινητό ηλεκτρονικό εμπόριο (mCommerce) αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα του SEPE.

Σήμερα, στην Ελλάδα, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, σχεδόν το 80% των καταναλωτών έχει κάνει αγορές μέσω smartphone. Εντούτοις, μόλις το 67% των επιχειρήσεων είναι βελτιστοποιημένο, προκειμένου να αποδέχεται πληρωμές μέσω κινητών. Παρατηρείται, λοιπόν, ένα κενό της τάξης των 15 ποσοστιαίων μονάδων σε επιχειρήσεις που μένουν “εκτός παιχνιδιού”, αφού δεν επωφελούνται από την εκρηκτική ανάπτυξη του κινητού ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές μέσω κινητών συσκευών με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόνΣε πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγε η Ipsos, κατόπιν ανάθεσης από την PayPal, διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές πραγματοποιούν, σήμερα, αγορές μέσω κινητών συσκευών με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν. Σύμφωνα με την έρευνα, εκτός από την Ελλάδα, οι εγχώριοι έμποροι πραγματοποιούν πωλήσεις με PayPal, κυρίως, στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία. 

Από την έρευνα προκύπτει, πάντως, ότι στην Ελλάδα μόλις το 11% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εκμεταλλεύεται τα οφέλη των ευκαιριών, που ενέχει η διαδικτυακή πώληση προϊόντων και υπηρεσιών. Το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε., που κυμαίνεται στο 17%. Την ίδια στιγμή, όπως δείχνουν τα στοιχεία της PayPal, στην Ευρώπη, όσοι δραστηριοποιούνται στο διασυνοριακό εμπόριο κάνοντας, μάλιστα, χρήση PayPal, σημειώνουν πολύ ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης (14,3%), σε σύγκριση με τις παραδοσιακές επιχειρήσεις που λειτουργούν μόνο offline (2%). 

Η Ινδία – σύμφωνα με την έρευνα – πρωτοπορεί στη χρήση του κινητού ηλεκτρονικού εμπορίου, με το 70% των ερωτηθέντων Ινδών καταναλωτών να προτιμά τη χρήση του κινητού για αγορές και το 81% των Ινδών εμπόρων να διαθέτει βελτιστοποιημένα κανάλια για mobile shopping από τους πελάτες. Με ποσοστό 83%, η Ιταλία αποτελεί την κορυφαία ευρωπαϊκή αγορά για τους καταναλωτές, που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές μέσω smartphone. Παράλληλα, μόλις το 65% των ιταλικών επιχειρήσεων ανέφερε ότι διαθέτει ένα mobile optimized site ή εφαρμογή.

Στις ΗΠΑ, το 72% των καταναλωτών έχει κάνει χρήση smartphone για online πληρωμές, ενώ το 57% των επιχειρήσεων ανέφερε ότι παρέχει βελτιστοποιημένη εμπειρία κινητών αγορών. Πρόκειται για το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες, που συμμετείχαν στην έρευνα. 

Για εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, η προσφορά μιας απρόσκοπτης κινητής εμπειρίας δεν αποτελεί προτεραιότητα για την εξασφάλιση της επιβίωσης τους. Ωστόσο, εάν οι επιχειρήσεις αυτές επικεντρώνονταν με τη δέουσα προσοχή στις mobile δυνατότητες, η απόφαση αυτή θα οδηγούσε σε λιγότερα εγκαταλελειμμένα καλάθια (abandoned shopping carts) και σε πωλήσεις από 15% περισσότερους δυνητικούς πελάτες. 

Η ασφάλεια, οι σχέσεις εμπιστοσύνης και η αξιοπιστία αποτελούν παράγοντες εξέχουσας σημασίας, που απασχολούν τους καταναλωτές, όταν φθάνει η στιγμή να αποφασίσουν για μια αγορά μέσω κινητού. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 51% των ερωτηθέντων καταναλωτών θα απέφευγε την εμπλοκή στο mobile commerce λόγω ανησυχίας σε σχέση με θέματα ασφαλείας, ορισμένες χώρες πάντως, όπως η Ιαπωνία, εκφράζουν τους λιγότερους προβληματισμούς, με ποσοστό σχεδόν στο ήμισυ (28%). Αντιθέτως, από τις αγορές που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα, οι πιο ανήσυχες και σκεπτικές για την ασφάλεια τη στιγμή αγοράς μέσω κινητού είναι η Μεγάλη Βρετανία (64%), η Αυστραλία (63%) και οι ΗΠΑ (58%) –  όλες τους αγγλόφωνες, μάλιστα. Και οι ίδιοι οι έμποροι έχουν εκφράσει σε μεγάλο βαθμό τον προβληματισμό τους για την ασφάλεια του mobile commerce – το κορυφαίο εμπόδιο για εκείνους, το οποίο και τους αποτρέπει να προβούν σε mobile optimization, είναι οι σχετικές με την ασφάλεια ανησυχίες, με 1 στους 5 να δηλώνει ότι διστάζει ή έχει ενδοιασμούς, λόγω της έγνοιας να διασφαλίσουν απόλυτα τα στοιχεία του πελατολογίου τους.

Related posts

Ποιο iPhone να αγοράσω; Συγκριτικό των μοντέλων της επίσημης γραμμής της Apple

tele

Reuters: H Foxconn θα έχει μεγάλο πρόβλημα στην παραγωγή iPhone αν πάρει παράταση το κλείσιμο των εργοστασίων της

tele

Οι κυβερνοαπειλές αποτελούν τον κορυφαίο κίνδυνο για τις τράπεζες

tele

O Έντουαρντ Σνόουντεν αποκαλύπτει πώς μας παρακολουθούν μέσω κινητού

tele

Τα video games ίσως να μπορούν να βοηθήσουν στον τερματισμό εξάπλωσης του κορονοϊού

tele

Νέο βίντεο συγκρίνει την κάμερα του iPhone 11 Pro με αυτή μιας $7,500 DSLR κάμερας και το συμπέρασμα εντυπωσιάζει

tele

Πεσιμιστική αναφορά τονίζει πως εξαιτίας του coronavirus μπορεί να μην έχουμε την παρουσίαση 5G iPhones το Φθινόπωρο

tele

Γιατί το Digital Marketing είναι χρήσιμο για κάθε επιχείρηση;

tele

Έρευνα αποκαλύπτει ότι τέσσερις στους δέκα θα εγκατέλειπαν τα social media

tele

iPhone X: Μείωση παραγωγής λόγω χαμηλής ζήτησης

tele

Το κρυπτονόμισμα του Facebook που αναμένεται να βάλει δυνατά τον κολοσσό και στον χρηματοπιστωτικό τομέα

tele

To αναλυτικό review της AnandTech για το iPhone 11 αναφέρει πως ο A13 επεξεργαστής είναι δύο φορές πιο γρήγορος από τον ανταγωνισμό

tele