telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Το νέο smartphone Huawei θα διαθέτει πορτοφόλι για το ψηφιακό γιουάν

Το νέο smartphone Huawei θα διαθέτει πορτοφόλι για το ψηφιακό γιουάν
Στην φωτογραφία βλέπετε την πίσω πλευρά του Huawei Mate 40

Η Huawei ανακοίνωσε ότι η επικείμενη σειρά smartphone Mate40 θα περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο ηλεκτρονικό πορτοφόλι για το ψηφιακό νόμισμα που έχει εκδώσει η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, δηλαδή το ψηφιακό γιουάν.

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone που θα διαθέτει ένα τέτοιο πορτοφόλι, σύμφωνα με μια επίσημη ανάρτηση της Huawei στην κινεζική ιστοσελίδα Weibo στις 30 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση αναφέρεται ότι οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν και να προστατεύουν την ανωνυμία τους και να πραγματοποιούν συναλλαγές ακόμα και εκτός σύνδεσης. Αυτή η ιδιομορφία επιτρέπει στους κατόχους έξυπνων κινητών τηλεφώνων να μεταφέρουν χρήματα απλά αγγίζοντας τις συσκευές μεταξύ τους που επιθυμούν να πραγματοποιηθεί η εκάστοτε συναλλαγή, ακόμη και αν και οι δύο είναι εκτός σύνδεσης.

«Το μοντέλο #HuaweiMate40 είναι το πρώτο smartphone που υποστηρίζει ψηφιακό πορτοφόλι RMB, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στο υλικολογισμικό του (Hardware), παρέχοντας ασφάλεια υψηλού επιπέδου, με δυνατότητα προστασίας της ανωνυμίας, και επιτρέποντας δύο τύπους συναλλαγής, δηλαδή εντός και εκτός σύνδεσης διαδικτύου, φέρνοντας μια νέα ασφαλή και βολική εμπειρία πληρωμής.

Η Huawei θα προσφέρει επίσης μέσω κλήρωσης δωρεάν Mate40 Pro στους χρήστες Weibo που προωθούν την ανάρτηση στα περισσότερα άτομα.

Το Mate40 είναι το πρώτο smartphone Huawei που χρησιμοποιεί τεχνολογία τσιπ 5nm, όπως έκανε πρόσφατα το iPhone 12. Η τεχνολογία επιτρέπει σε δισεκατομμύρια μικρό-κυκλώματα να συσκευαστούν σε ένα μόνο τσιπ, αυξάνοντας σημαντικά την ισχύ, ενώ παράλληλα εξοικονομεί χώρο εντός της συσκευής, αφού έχει μικρότερο μέγεθος.

Ωστόσο, λόγω του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Κίνας, η Huawei δεν θα είναι σε θέση ενσωματώσει πλέον τους επεξεργαστές Kirin 9000 μόλις εξαντληθεί το τρέχον απόθεμά τους, αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε εντολή στις Αμερικανικές εταιρείες να μην συνεργάζονται με τις Κινεζικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψηφιακό γιουάν της Κίνας βρίσκεται ήδη στα στάδια των δοκιμών και θα είναι πλήρως έτοιμο σε λίγο καιρό για γενική χρήση, καθώς αρκετές άλλες χώρες δεσμεύτηκαν να πρωτοστατήσουν στο εγχείρημα CBDC, δηλαδή την ψηφιακή έκδοση του τοπικού νομίσματος μιας χώρας.

Ένας από τα σημαντικότερα κίνητρα πίσω για την επιταχυνόμενη ανάπτυξη του ψηφιακού νομίσματος της Κίνας είναι να δράσει ενάντια στην επιρροή του δολαρίου ΗΠΑ στο παγκόσμιο εμπόριο.

Related posts

Η νέα διαστημική dream team των ΗΠΑ και τα φιλόδοξα σχέδια για το επόμενο ταξίδι στο φεγγάρι

tele

Έχετε στα χέρια σας έναν θησαυρό. Προφυλάξτε τον

tele

H απίθανη ιστορία επιτυχίας του άγνωστου Κινέζου που έφτιαξε έναν κολοσσό αξίας 75 δισ. δολαρίων

tele

Η αλλαγή ασφαλείας που εφάρμοσε το Instagram

tele

Τι πρέπει να ξέρετε για το κοινωνικό δίκτυο που έχει αρχίσει να σαρώνει τη Δύση

tele

Αυτά τα ρομποτάκια που παίζουν… μπάλα είναι μια μικρή επανάσταση

tele

Αυτό είναι το κινητό που δεν σας επιτρέπει να στέλνετε γυμνές φωτογραφίες

tele

Το πρώτο πιλοτικό 5G δίκτυο σε λειτουργία στην Καλαμάτα από τη Wind

tele

Ακόμα και τα χορτοκοπτικά έγιναν… έξυπνα στις μέρες μας

tele

Κορονοϊός: Μάσκες με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας και της τρισδιάστατης εκτύπωσης

tele

Τέλος εποχής για το υπέρυθρο διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer της NASA

tele

Facebook: Τέλος τα «likes» στις αναρτήσεις;

tele