telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Το μπλόκο μεγάλων εταιρειών στο Zoom και η απάντηση με την πρόσληψη ενός Ελληνοαμερικανού

Ο ένας μετά τον άλλον οι χρήστες εγκαθιστούν το Zoom στις κινητές και σταθερές συσκευές, ώστε να μπορούν να μιλάνε στην οθόνη τους πολλοί μαζί ταυτόχρονα (έως 100). Στις ΗΠΑ σήμερα εφαρμογή είναι η νούμερο 1 και στη Βρετανία η νούμερο 2.

Το Zoom, που ανταγωνίζεται το Teams της Microsoft και το Webex της Cisco, έχει ξεπεράσει τους 200 εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες, από μόνο 10 εκατομμύρια πριν την πανδημία

Όμως έχει επικριθεί για κενά ασφαλείας. Έχει κατηγορηθεί ότι στέλνει δεδομένα των χρηστών στο Facebook, ότι καθιστά τους χρήστες Mac ευάλωτους σε χάκερ που μπορούν να παγιδέψουν το μικρόφωνο και την κάμερα του υπολογιστή του χρήστη (κατηγορία που προέρχεται από τον πρώην χάκερ της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας-NSA των ΗΠΑ), ότι παραπλανητικά έχει ισχυριστεί πως διαθέτει πλήρη κρυπτογράφηση (end-to-end), ότι επιτρέπει στους «διοργανωτές» των βιντεοδιασκέψεων να παρακολουθούν τους συμμετέχοντες κ.α.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Έρικ Γιουάν του Zoom ζήτησε μάλιστα, μέσω ανάρτησης στο ιστολόγιό του, συγγνώμη που η πλατφόρμα δεν υπήρξε όσο έπρεπε ασφαλής έως τώρα και δεσμεύθηκε να αντιμετωπισθούν τα όποια ζητήματα.

Αυτά τα κενά ασφαλείας έχουν αναγκάσει μεγάλες εταιρείες να μπλοκάρουν την εφαρμογή.

Η Google απαγόρευσε τη χρήση της ολοένα δημοφιλέστερης πλατφόρμας βιντεοδιασκέψεων Zoom από τους φορητούς υπολογιστές των εργαζομένων της, προβάλλοντας λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας, «το Zoom δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας μας όσον αφορά τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους μας».

Ανάλογη απαγόρευση έχει ήδη ανακοινώσει ο Ίλον Μασκ για το προσωπικό της Space X, ενώ η Ταϊβάν και η Γερμανία έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στη χρήση του Zoom, σύμφωνα με το Reuters.

Από την πλευρά του, το Zoom ανακοίνωσε ότι προσέλαβε ως σύμβουλο του τον Ελληνοαμερικανό Άλεξ Στάμος, πρώην επικεφαλής κυβερνοασφάλειας του Facebook.

Σε δηλώσεις του πριν προσληφθεί, ο Στάμος είχε καλέσει το Zoom να έχει μεγαλύτερη διαφάνεια και να υλοποιήσει ένα σχέδιο ασφάλειας μέσα στις επόμενες 30 μέρες. Αυτό οδήγησε τον επικεφαλής και ιδρυτή του Zoom να ζητήσει τη συνεργασία του Στάμος, ο οποίος σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Related posts

To laptop με την μπαταρία που αντέχει μέχρι και 23 ώρες!

tele

Στα χέρια Ελλήνων και Κυπρίων πέρασε πλέον ο χειρισμός του Hellas Sat 4

tele

Η φρικτή ζωή των υπαλλήλων που ελέγχουν τι θα εμφανιστεί στο Facebook

tele

Τι θα αλλάξει στον Chrome και σε αφορά

tele

Ο ρομποτικός αστυνομικός της Καλιφόρνια δεν τα πήγε καλά στην πρώτη του επαφή με το… έγκλημα

tele

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν τρόπους να «στριμώξουν» περισσότερο τη Huawei

tele

Το επόμενο φυσικό βήμα στην κατασκευή ακουστικών

tele

Το… κινητάκι που έχει φέρει αναταραχή στην αγορά

tele

Αν ψάχνετε πραγματικά ασύρματα ακουστικά, σταματήστε να ψάχνετε

tele

Η WIND παρέχει δωρεάν επικοινωνία και εξοπλισμό στις 500 Κινητές Μονάδες Υγείας

tele

Η Νάσια είναι μόλις 5 ετών και μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες YouTuber

tele

Δύο Ελληνίδες μαθήτριες δίνουν λύση για όσους πάσχουν από άνοια

tele