telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Το Λονδίνο ψάχνει τρόπους να «βγάλει από τον χάρτη» τη Huawei

H Βρετανία προσέγγισε τις Ηνωμένες Πολιτείες για να δημιουργήσουν μια ομάδα 10 χωρών, οι οποίες από κοινού θα μπορούν να αναπτύξουν τη δική τους τεχνολογία 5G και να μειώσουν την εξάρτηση από την κινεζική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα The Times σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρόταση διατυπώνεται πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7, την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να φιλοξενήσει τον επόμενο μήνα.

«Αναζητούμε νεοεισερχόμενους στην αγορά για να τη διαφοροποιήσουμε. Αυτό είναι κάτι για το οποίο μιλήσαμε με τους συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον, η βρετανική κυβέρνηση επέτρεψε στην Huawei να κατασκευάσει έως και το 35% των υποδομών που απαιτείται για την ανάπτυξη του νέου τηλεπικοινωνιακού δικτύου της χώρας.

Και καθώς οι σχέσεις με την Κίνα έχουν επιδεινωθεί, το Ηνωμένο Βασίλειο προτείνει τη δημιουργία μίας ομάδας από δέκα δημοκρατικές χώρες, μεταξύ αυτών τα μέλη της G7, η Αυστραλία, η Νότια Κορέα και η Ινδία, αναφέρει το δημοσίευμα στην The Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μία από τις επιλογές που προτείνεται αφορά τη συγκέντρωση επενδύσεων σε ήδη υπάρχουσες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στα 10 κράτη μέλη της ομάδας αυτής.

Οι φινλανδική εταιρεία Nokia και η σουηδική Ericsson είναι οι μόνες εναλλακτικές επιλογές που διατίθενται σήμερα στην Ευρώπη για την παροχή εξοπλισμού 5G, όπως κεραίες νέας τεχνολογίας.

«Χρειαζόμαστε νεοεισερχόμενους στην αγορά και γι’ αυτό έπρεπε να αποδεχτούμε τη Huawei εκείνη την εποχή», ανέφερε πηγή της βρετανικής κυβέρνησης στην Times.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε την οργή της Ουάσινγκτον για την οποία η κινεζική κοινωνία επιδίδεται σε κατασκοπεία.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει να αποκόψει εντελώς την Huawei από το δίκτυο της χώρας του έως το 2023, ανέφεραν πρόσφατα δημοσιεύματα στις εφημερίδες Guardian και Daily Telegraph.

Εντούτοις, μία απομάκρυνση της Huawei από το δίκτυο θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στους δεσμούς του Λονδίνου με το Πεκίνο, την ώρα μάλιστα που ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται προς άγραν νέων επιχειρηματικών εταίρων, ενόψει της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού τόνισε πως το Λονδίνο εξετάζει επί του παρόντος τις επιπτώσεις που θα έχουν στην ασφάλεια οι νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσινγκτον, οι οποίες σκοπό έχουν να παρεμποδίσουν την ικανότητα του κινεζικού ομίλου να τοποθετεί ημιαγωγούς της στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας αμερικανική τεχνολογία.

Τον Ιανουάριο, ο Τζόνσον είχε προκαλέσει όσους τον επικρίνουν στις ΗΠΑ να του βρουν μία εναλλακτική λύση έναντι της Huawei, εάν δεν ήθελαν το Ηνωμένο Βασίλειο να βασισθεί στην κινεζική εταιρεία.

Related posts

H μεγάλη αλλαγή στις αναζητήσεις της Google που θα κάνει ευκολότερη τη ζωή μας

tele

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη διασημότητα online το 2019

tele

Μπλοκαρίστηκε πρόσβαση σε ιστότοπο που έστελνε κρυπτογραφημένα μηνύματα για τοποθέτηση βομβών

tele

Τα κορυφαία ακουστικά της Huawei FreeBuds 3 τώρα και σε κόκκινο, το χρώμα του πάθους

tele

Τέλος από το Twitter οι πολιτικές διαφημίσεις, παγκοσμίως

tele

To «έξυπνο» dispenser που σε βοηθά να πλένεις τα χέρια σου σωστά στην επιδημία

tele

Παίκτες σε νέο reality show καλούνται να επιβιώσουν σε συνθήκες των… 80s

tele

HUAWEI: Δωρεάν εξυπηρέτηση Door to Door και επέκταση εγγύησης 

tele

Τι αγαπούν οι χρήστες των social media στη Θεσσαλονίκη

tele

Το Ίδρυμα Vodafone στηρίζει τη «Σχεδία»

tele

Άγρια δολοφονία κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο Zoom: «Τον άκουσαν να αναπνέει με δυσκολία»

tele

Οι ETSI, China BDA, Altice Πορτογαλίας και η Huawei Παρουσίασαν την Παγκόσμια Βιομηχανική Πρωτοβουλία για το F5G

tele