telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Τι λένε τα εισερχόμενα του email μας για το… χαρακτήρα μας

Η ικανότητα διαχείρισης της ηλεκτρονικής μας ζωής είναι πλέον αποφασιστικής σημασίας για την καθημερινότητα.

Κι όχι μόνο, αλλά προσλαμβάνεται ακόμα και ως επαγγελματικό προσόν, όπως μας λέει ο γενικός διευθυντής της εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων Frost & Sullivan, Richard Moran!

Δεν είναι βέβαια ότι κοιτάς τα εισερχόμενα κάποιου και αποφαίνεσαι αν είναι καλός επαγγελματίας ή ψυχοπαθής. Είναι απλώς ότι συνάγονται χρήσιμα συμπεράσματα για τον επαγγελματισμό και τον τρόπο που λειτουργεί στη ζωή του. Αυτό μας λένε ειδικοί στην ψυχολογία της εργασίας.

Ο διδάκτορας ψυχολογίας και συγγραφέας του βιβλίου «iDisorder», Larry Rosen, ισχυρίζεται πως όποιος είναι μανιακός με την οργάνωση δεν μπορεί να βλέπει αδιάβαστα μηνύματα στο inbox του. Αυτό τον στρεσάρει και ο ειδικός υποπτεύεται ερευνητικά πως πρέπει να έχει να κάνει με τον ψυχισμό του.

«Ένα τεράστιο inbox απελευθερώνει στρεσογόνους νευροδιαβιβαστές, όπως η κορτιζόλη, που τους κάνει αγχωμένους. Το να κρατούν ένα τακτοποιημένο inbox, αυτό καταπραΰνει το άγχος, έστω και προσωρινά». Ο τρόπος διαχείρισης των emails, μας λέει ο ψυχολόγος, έχει να κάνει με την επιθυμία για έλεγχο. Όπως ακριβώς άλλοι αφήνουν το σπίτι και το γραφείο τους σε χάος, αυτοί οι άνθρωποι «χρειάζονται έναν εξωτερικό τρόπο για να εξασκούν έλεγχο στον κόσμο τους».

Ο άλλος, πάλι, που διαβάζει μεν τα emails του αλλά δεν τα σβήνει ποτέ, απαρτίζει άλλο τύπο ανθρώπου. Σύμφωνα με τη διδάκτορα Pamela Rutledge και διευθύντρια του Media Psychology Research Center, αυτή η συμπεριφορά συνδέεται με την τελειομανία, αλλά και τον φόβο να χάσουν πράγματα από τη ζωή τους: «Κάποιοι άνθρωποι αποθηκεύουν τα διαβασμένα emails για την αίσθηση της σιγουριάς που τους δίνει, ότι μπορούν να ξαναβρούν τα πράγματα αν τα χρειαστούν».

Και τέλος υπάρχει πάντα και αυτός που αγνοεί τα emails του, κρατώντας εκατοντάδες ή και χιλιάδες αδιάβαστα μηνύματα στο ταχυδρομείο του. Πρόβλημα προσωπικότητας δεν έχει, μας λέει ο διδάκτωρ ψυχολογίας Ron Friedman, «σημαίνει όμως πως αναγνωρίζεις ότι διαβάζοντας και οργανώνοντας αυτά τα emails, αυτό δεν θα σε βοηθήσει να σημειώσεις καμία πρόοδο. Κι αυτό είναι ένδειξη υψηλής νοημοσύνης»!

Related posts

Αν έχετε ακόμα κασέτες, τώρα μπορείτε να τις παίξετε ξανά

tele

Το Pornhub μας μαθαίνει να… πλένουμε τα χέρια μας

tele

Αυτό το καλοκαίρι είναι Pop-Up με το νέο Huawei P smart Z

tele

Ενισχύεται η καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας – Τι είναι το dynamic blocking injunction

tele

Το διαδικτυακό φυτώριο μίσους και ο πρώην στρατιωτικός πίσω από αυτό

tele

Το Honor Band 5 στις 24 Οκτωβρίου στην Ελλάδα!

tele

Η τεχνητή νοημοσύνη συναγωνίζεται τους γιατρούς στις διαγνώσεις

tele

Η HONOR «Ζει μαζί σου!» μέσα από το νέο οικοσύστημα της

tele

Το Instagram πληρώνει τους TikTokers για να ενισχύσει την απάντησή του

tele

Η Καλαμάτα γίνεται η πρώτη 5G πόλη στην Ελλάδα με την πρωτοπόρο τεχνολογία της Huawei

tele

Elon Musk: Θα μεταφέρω ένα εκατομμύριο ανθρώπους στον Άρη έως το 2050

tele

Το απόλυτα εργονομικό μόνιτορ για τον gamer και τον επαγγελματία

tele