telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Τι λένε τα εισερχόμενα του email μας για το… χαρακτήρα μας

Η ικανότητα διαχείρισης της ηλεκτρονικής μας ζωής είναι πλέον αποφασιστικής σημασίας για την καθημερινότητα.

Κι όχι μόνο, αλλά προσλαμβάνεται ακόμα και ως επαγγελματικό προσόν, όπως μας λέει ο γενικός διευθυντής της εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων Frost & Sullivan, Richard Moran!

Δεν είναι βέβαια ότι κοιτάς τα εισερχόμενα κάποιου και αποφαίνεσαι αν είναι καλός επαγγελματίας ή ψυχοπαθής. Είναι απλώς ότι συνάγονται χρήσιμα συμπεράσματα για τον επαγγελματισμό και τον τρόπο που λειτουργεί στη ζωή του. Αυτό μας λένε ειδικοί στην ψυχολογία της εργασίας.

Ο διδάκτορας ψυχολογίας και συγγραφέας του βιβλίου «iDisorder», Larry Rosen, ισχυρίζεται πως όποιος είναι μανιακός με την οργάνωση δεν μπορεί να βλέπει αδιάβαστα μηνύματα στο inbox του. Αυτό τον στρεσάρει και ο ειδικός υποπτεύεται ερευνητικά πως πρέπει να έχει να κάνει με τον ψυχισμό του.

«Ένα τεράστιο inbox απελευθερώνει στρεσογόνους νευροδιαβιβαστές, όπως η κορτιζόλη, που τους κάνει αγχωμένους. Το να κρατούν ένα τακτοποιημένο inbox, αυτό καταπραΰνει το άγχος, έστω και προσωρινά». Ο τρόπος διαχείρισης των emails, μας λέει ο ψυχολόγος, έχει να κάνει με την επιθυμία για έλεγχο. Όπως ακριβώς άλλοι αφήνουν το σπίτι και το γραφείο τους σε χάος, αυτοί οι άνθρωποι «χρειάζονται έναν εξωτερικό τρόπο για να εξασκούν έλεγχο στον κόσμο τους».

Ο άλλος, πάλι, που διαβάζει μεν τα emails του αλλά δεν τα σβήνει ποτέ, απαρτίζει άλλο τύπο ανθρώπου. Σύμφωνα με τη διδάκτορα Pamela Rutledge και διευθύντρια του Media Psychology Research Center, αυτή η συμπεριφορά συνδέεται με την τελειομανία, αλλά και τον φόβο να χάσουν πράγματα από τη ζωή τους: «Κάποιοι άνθρωποι αποθηκεύουν τα διαβασμένα emails για την αίσθηση της σιγουριάς που τους δίνει, ότι μπορούν να ξαναβρούν τα πράγματα αν τα χρειαστούν».

Και τέλος υπάρχει πάντα και αυτός που αγνοεί τα emails του, κρατώντας εκατοντάδες ή και χιλιάδες αδιάβαστα μηνύματα στο ταχυδρομείο του. Πρόβλημα προσωπικότητας δεν έχει, μας λέει ο διδάκτωρ ψυχολογίας Ron Friedman, «σημαίνει όμως πως αναγνωρίζεις ότι διαβάζοντας και οργανώνοντας αυτά τα emails, αυτό δεν θα σε βοηθήσει να σημειώσεις καμία πρόοδο. Κι αυτό είναι ένδειξη υψηλής νοημοσύνης»!

Related posts

Γιατί αναγκάζεται η Bose να κάνει επισκέψεις κατ’ οίκον;

tele

Τι σημαίνει το Error 404 που βλέπουμε σε σελίδες στο ίντερνετ

tele

To καυστικό σχόλιο του αφεντικού του Twitter για το νέο λογότυπο του Facebook

tele

Χάκερς από την Κίνα παρέκαμψαν την πιστοποίηση δύο παραγόντων

tele

Αυτές τις εφαρμογές πρέπει να διαγράψετε από το κινητό σας

tele

Τα «τιτιβίσματα» είναι ενδεικτικά της μοναξιάς των χρηστών του Twitter

tele

Ντεμπούτο στους δρόμους της Μόσχας για τα πρώτα 5 αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

tele

Sold Out έγινε το Honor Band 5 το πρώτο Lifestyle & Fitness Band της HONOR

tele

Όλα όσα ξέρουμε για το μοιραίο ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ

tele

Το drone τσέπης που τα κάνει όλα απλά

tele

Η επιδημία του κοροναϊού έπληξε και τη διοργάνωση του Σαλονιού Κινητής Τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη

tele

Σύστημα παρακολούθησης σε Facebook, Instagram, Twitter και YouΤube

tele