telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Τι είναι τα Windows 10X με τα οποία παίζει κρυφτό η Microsoft

Η Microsoft μάγεψε για άλλη μια φορά τους φίλους των gadgets με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της για το Surface, το Surface Neo και το νέο κινητό της με τη διπλή οθόνη που θα τρέχει σε περιβάλλον Android.

Όταν όμως μιλάμε για το μέλλον των Windows, τότε οι αναφορές της δεν ήταν ακριβώς διαφωτιστικές!

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα εκδοχή του κλασικού λειτουργικού της συστήματος, που το λέει Windows 10X, ήδη από τον Μάιο, αν και φαίνεται τελικά πως θα αφορά αποκλειστικά στις συσκευές της με διπλές οθόνες και επεξεργαστές Intel, όπως το Surface Neo.

Παρά τα πρώτα φαινόμενα, δεν θα τρέχουν ούτε στα PC ούτε και στις περισσότερες από τις νέες συσκευές που παρουσίασε, όπως το κινητό Surface Duo και την ταμπλέτα Surface Pro X.

Όπως αποδείχτηκε στις μέρες που ακολούθησαν την ανακοίνωση, τα Windows 10X δεν είναι ένα καινούριο λειτουργικό σύστημα. Την ώρα που η Microsoft κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά της για τα Windows 10X, οι φήμες από όσους ξέρουν πράγματα και καταστάσεις μάς λένε πως θα κυκλοφορήσουν το 2020 με τις νέας γενιάς συσκευές των Asus, Dell, HP και Lenovo που έχουν επεξεργαστές της Intel.

Τα Windows είναι βαριά και κομματάκι δύσχρηστα στον νέο mobile κόσμο των smartphones και των tablets, κάθε φορά που η Microsoft προσπάθησε όμως να τα ελαφρύνει, οι χρήστες επαναστάτησαν.

Τα Windows 10X είναι η νέα απόπειρα του τεχνολογικού κολοσσού που φαίνεται να έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Πιθανότατα θα είναι συμβατά με όλες τις ιστορικές εφαρμογές της εταιρίας, κάτι που δεν έκαναν δηλαδή τα Windows RT και Windows 10 S και μπέρδεψαν τους πάντες.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια πιο απλή και ελαφριά έκδοση ειδικά για τις νέας γενιάς συσκευές που έχουν άλλες απαιτήσεις και ανάγκες. Εκεί που οι διπλές οθόνες και τα αναδιπλούμενα laptops γεννούν δηλαδή άλλες συνθήκες χρήσης.

Τα Windows 10X θα έχουν ένα ολοκαίνουριο Start Menu, σε μια από τις πληροφορίες που έχουν ήδη διαρρεύσει, που θα σου δίνει μια επιλογή από εφαρμογές και φακέλους για εύκολη πρόσβαση. Όπως δουλεύουν δηλαδή τα περισσότερα smartphones και tablets εκεί έξω.

Η εταιρία δεν έχει εξηγήσει ακόμα λεπτομερώς πώς θα δουλεύουν τα Windows 10X, τα ονειρεύεται όμως ως το λειτουργικό που θα μπορέσει να ανταγωνιστεί επιτέλους το Android.

Ίσως η ώρα των Windows όπως τα ξέραμε να τελειώνει…

Related posts

Libra: Γιατί το κρυπτονόμισμα του Facebook προκαλεί ανησυχία σε ΗΠΑ και Γερμανία

tele

Αναβάθμισε το καλοκαίρι σου με Huawei super smartphones σε super καλοκαιρινές τιμές και πολλά δώρα!

tele

How does No Man’s Sky perform on the Xbox One X?

tele

Η αξιοποίηση της ρομποτικής και οι επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

tele

Σε διήμερη αποχή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλεί ο συνιδρυτής της Wikipedia

tele

Η Cosmote συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο Uniqorn

NEWSROOM

Τι ξέρουμε για το νέο Android 10 που κυκλοφόρησε μόλις

tele

Ελληνικό νησί στους προορισμούς που «απειλούνται» από το Instagram

tele

Αύξηση εσόδων και κερδών το Q3 για τον ΟΤΕ

NEWSROOM

Αποκαλυπτική έρευνα για το εργασιακό περιβάλλον της Amazon

tele

Το μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο που καταβυθίζεται στο… σκοτεινό ίντερνετ

tele

O… υπολογιστάκος των 30 ευρώ ακόμα πιο δυνατός

tele