telecomsnews.gr
Image default
TECH

Τεχνητή Νοημοσύνη στην Κίνα βρίσκει τον δολοφόνο

Μπορεί η είδηση αυτή να μοιάζει με επιστημονική φαντασία, αλλά είναι γεγονός ότι μία Τεχνητή Νοημοσύνη κατάφερε να εξιχνιάσει ένα έγκλημα.

Ο δολοφόνος είχε σκοτώσει τη σύντροφό του και προσπάθησε να σκανάρει το πρόσωπο του θύματος, προκειμένου να μπορέσει να πάρει στο όνομά της ένα χρηματικό δάνειο. Η δολοφονία που έγινε στην κινεζική επαρχία Φουτζιγιάν, είχε ως κίνητρο τις οικονομικές διαφορών που υπήρχαν ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο δολοφόνος, μετά το έγκλημα προσπάθησε να σκανάρει το πρόσωπο της κοπέλας, προκειμένου να πάρει χρηματικό δάνειο στο όνομά της, με τη βοήθεια της εφαρμογής MoneyStation.

Για κακή τύχη του δολοφόνου, η εφαρμογή χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της δανειοδότησης των ιδιωτών, από τους οποίους αφότου σκανάρει τα πρόσωπα, τους ζητά να κουνήσουν το κεφάλι τους μπροστά στην κάμερα εκφράζοντας τη συγκατάθεσή τους για την όλη διαδικασία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπόρεσε να εντοπίσει κίνηση των ματιών της κοπέλας που είχε ήδη χάσει τη ζωή της, ενώ ταυτόχρονα η φωνητική αναγνώριση εντόπισε αντρικά χαρακτηριστικά στη φωνή, παρόλο που η αιτούσα για το δάνειο εμφανιζόταν να είναι γυναίκα.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη εντόπισε τα ζητήματα αυτά και κάλεσε ανθρώπινο προσωπικό να εξετάσει το αίτημα. Οι χειριστές είδαν στην εικόνα της κοπέλας ότι υπήρχαν μελανιές στο πρόσωπο και σημάδια στραγγαλισμού στον λαιμό, επομένως ενημέρωσαν αμέσως τις Αρχές. Η Αστυνομία βρήκε τον δολοφόνο σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία όπου προσπαθούσε να κρύψει το πτώμα της γυναίκας.

Οι τεχνολογίες οπτικής και φωνητικής αναγνώρισης γίνονται ολοένα και πιο συχνά εμφανιζόμενες σε τέτοιου είδους εφαρμογές και μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση να μην κατάφεραν να σώσουν μία ζωή, αλλά μπόρεσαν να βοηθήσουν στην απονομή της Δικαιοσύνης, μετά από ένα έγκλημα, στοιχείο που κάνει πολλούς αναλυτές να μιλούν για ανάγκη ευρύτερης χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διαλεύκανση υποθέσεων που απασχολούν την Αστυνομία.

-- Τεχνητή Νοημοσύνη στην Κίνα βρίσκει τον δολοφόνο - --.

Related posts

H Intel αναπτύσσει τεχνολογία επούλωσης τραυμάτων στην σπονδυλική στήλη

tele

Οι 10 τεχνολογικές καινοτομίες που θα σώσουν την ανθρωπότητα

tele

To Mars Express ανακαλύπτει υγρή λίμνη στον πλανήτη Άρη

tele

Έρευνα αποκαλύπτει κρίσιμες ευπάθειες στο «έξυπνο» σπίτι του μέλλοντος

tele

Ο Exynos Auto 8890 της Samsung στο Σύστημα Ψυχαγωγίας των αυτοκινήτων Audi

tele

H Intel μαθαίνει στους υπολογιστές να μυρίζουν

tele

Περισσότερες από 100 εκατομμύρια επιθέσεις σε έξυπνες συσκευές το α΄ εξάμηνο του 2019

tele

O ρομποτικός σκύλος της Boston Dynamics διαθέσιμος προς πώληση

tele

Vodafone Smart Track: Μείωση κόστους και καλύτερη εποπτεία στόλου οχημάτων

tele

To μπλουζάκι κλιματιστικό της Sony θα μπει στην παραγωγή

tele

Το ΜΙΤ εκπαιδεύει τα οχήματα χωρίς οδηγό σε ειδικό εξομοιωτή

tele

The best free PS4 games to eat up your time without draining the bank

tele