telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Τεράστιο παράπλευρο ψεγάδι αφήνει τα Mac έκθετα στην… κατασκοπεία

Ένα ελάττωμα αφήνει κάπου 750.000 εταιρίες και χρήστες παγκοσμίως βορά στις άνομες διαθέσεις των χάκερ.

Όποιος χρησιμοποιεί την εφαρμογή Zoom δηλαδή κινδυνεύει και με το παραπάνω, όπως αποκάλυψε αυτές τις ημέρες ο ερευνητής ηλεκτρονικής ασφάλειας Jonathan Leitschuh.

Όπως έδειξε και απέδειξε περίτρανα ο Leitschuh, η εφαρμογή Zoom που επιτρέπει το video conference στα Mac αφήνει την κάμερα του υπολογιστή έκθετη σε κακόβουλες ενέργειες.

Όποιος θέλει δηλαδή, κάθε ιστοσελίδα εκεί έξω, μπορεί να πραγματοποιήσει μια βιντεοκλήση σε κάθε Mac που έχει εγκαταστημένο το app Zoom, εκμεταλλευόμενο ένα ψεγάδι στη λειτουργία της εφαρμογής, θέτοντας έτσι σε λειτουργία την κάμερα του χρήστη χωρίς εκείνος να το γνωρίζει.

Ο Leitschuh έδειξε ζωντανά πώς δουλεύει το πράγμα, το οποίο συνεχίζει μάλιστα να δουλεύει ακόμα και αν απεγκαταστήσεις το Zoom! Δεν αποκλείεται δηλαδή να επανεγκατασταθεί μόνο του χωρίς καν τη συναίνεσή σου!

Ο κόσμος βγήκε στο Twitter και επιβεβαίωσε το γεγονός. Ακόμα χειρότερα, ο Leitschuh ισχυρίζεται πως είχε ανακαλύψει το ψεγάδι στα τέλη Μαρτίου και το είχε εκμυστηρευτεί εχέμυθα στην εταιρία, δίνοντάς της διορία 90 ημερών να το επιδιορθώσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Zoom δεν έκανε και πολλά για να φτιάξει το πρόβλημα.

Η Zoom απάντησε για το θέμα σε μια σειρά από μεγάλες τεχνολογικές ιστοσελίδες (The Verge, ZDNet κ.ά.) πως για όλα ευθύνονται οι αλλαγές που έκανε η Apple στον browser της (Safari) και υπεραμύνθηκε της πρακτικής της ως μια «τίμια λύση σε μια κακή εμπειρία χρήστη, επιτρέποντας στους χρήστες μας να έχουν τέλεια και με ένα κλικ βιντεο-meetings, τα οποία είναι και το βασικό χαρακτηριστικό του προϊόντος μας που μας διαφοροποιεί».

Από τις ενέργειες που είπε πως θα πάρει πάντως «μέσα στον Ιούλιο», δεν φαίνεται να έχει πάρει σοβαρά το θέμα της ασφάλειας των Mac. Ισχυρίστηκε απλώς πως θα βάλει μια ερώτηση για το αν θες η κάμερα να ανοίγει αυτόματα κάθε φορά που δέχεσαι μια βιντεοκλήση, πετώντας προφανώς το μπαλάκι στον χρήστη…

Related posts

Γιατί τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης παίρνουν ονόματα από τα… Muppets;

tele

Η LG αξιοποιεί την τεχνογνωσία της για να αναπτύξει τον πρώτο καλλιεργητή λαχανικών εσωτερικού χώρου

tele

Νέα δίκη για την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας και τον κληρονόμο της Samsung

tele

Η Μόσχα επιστρατεύει τον «κεντρικό έλεγχο» για να περιστείλει την λειτουργία του Ιντερνετ

tele

Η εφαρμογή που κοστίζει… ένα χιλιάρικο!

tele

CES 2020: Γάτες που σερβίρουν και έπιπλα που αλλάζουν θέση μόνα τους

tele

Πώς τα σκουπίδια μπορούν να γίνουν θαυματουργό υλικό

tele

Η κίνηση του Pinterest για όσους αναζητούν πληροφορίες για εμβόλια

tele

Φίοντορ: Το ανθρωποειδές ρομπότ που θα ταξιδέψει στο διάστημα

tele

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα δεδομένα στις αγορές μας

tele

Σαράντα χρόνια έκλεισε ένας πραγματικός μύθος της τεχνολογίας

tele

Nova: Τώρα το internet «τρέχει» με 100 Mbps στην καλύτερη προσφορά της αγοράς

tele