telecomsnews.gr
Image default
MARKET

Στο τέλος του 2019 σε κανονική λειτουργία το 112

Εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε θέσει η κυβέρνηση, στο τέλος του έτους, θα τεθεί σε κανονική λειτουργία το σύστημα του Ευρωπαϊκού Αριθμού κλήσης Έκτακτων Αναγκών «112» σύμφωνα με όσα είπαν χθες σε ειδική εκδήλωση (ημερίδα) οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης «αφού ολοκληρωθούν οι τεχνολογικές παρεμβάσεις, πλέον η ευθύνη βρίσκεται στους ειδικούς. Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο η τεχνολογία. Η τεχνολογία είναι μέσο, όχι σκοπός. Το θέμα είναι να μπορείς να στείλεις το σωστό μήνυμα στο σωστό αποδέκτη, τη σωστή στιγμή. Και αυτό είναι μία δουλειά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Γενικού Γραμματέα».

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε ότι «επιδίωξη μας, στρατηγικός μας στόχος που ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται, είναι να δημιουργήσουμε μία «πυραμίδα» η οποία κάτω από τον σωστό συντονισμό θα αποτελεί ένα αρραγές σύνολο που θα δρα πάνω στο τρίπτυχο «άμεσος εντοπισμός, άμεση πληροφόρηση, και άμεση κινητοποίηση» και πρόσθεσε: «Το νέο σύστημα δεν θα χρησιμοποιείται με το παραμικρό. Τα «νέο 112» είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια μας, στην υπηρεσία του πολίτη και της Πολιτικής Προστασίας. Η χρήση του όμως πρέπει να γίνεται με πολύ προσεκτικό τρόπο, όταν και μόνο κρίνεται απαραίτητο από τις αρχές, καθώς σε μία φυσική καταστροφή το πρώτο που πρέπει να λάβει κάποιος υπόψιν του είναι ο ανθρώπινος παράγοντας, δηλαδή οι συντεταγμένες αντιδράσεις που πρέπει να υπάρχουν. Και σε αυτό καλούμε όλους να σταθούν αρωγοί στο έργο μας, προκειμένου να αποφεύγονται παρανοήσεις τόσο στο κομμάτι της ενεργοποίησης του 112 όσο και στη διαφύλαξη της ηρεμίας και της νηφαλιότητας των πολιτών τις κρίσιμες στιγμές».

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ υπογράμμισε: «Το νέο 112 ανήκει στα έργα ζωτικής σημασίας που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, δημιουργούν ένα νέο ψηφιακό οικοσύστημα και χτίζουν βήμα-βήμα την ψηφιακή Ελλάδα.» Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Related posts

Κωτσόβολος: Μεγάλη προσοχή σε ηλεκτρονική απάτη

tele

Νέο έτος, νέα περίοδος εκπτώσεων!

tele

WHAT’S UP Student: Επικοινωνία και ψυχαγωγία για τους φοιτήτες

tele

Το βραβευμένο πανευρωπαϊκά Black Friday του Public ακόμα πιο δυναμικό!

tele

COSMOTE: Απεριόριστα data για το κινητό από Black Friday μέχρι Cyber Monday

tele

H Vodafone φέρνει μία νέα εποχή στον Πειραιά με δίκτυα FTTH και FTTC

tele

Huawei Cares: Για γρατζουνιές, αδυναμία μπαταρίας, ζημιά από νερό

tele

Παράταση έως τις 5 Οκτωβρίου 2020 πήραν οι πάροχοι για τη δημοσίευση τιμών

tele

“You can’t kill Lara Croft!” – Eidos Montreal’s boss on completing a trilogy with Shadow of the Tomb Raider

tele

Οξύνεται περαιτέρω η αντιπαράθεση συνδικαλιστών – διοίκησης στον ΟΤΕ

tele

Info Quest Technologies: Η Θεσσαλονίκη αποκτά το δικό της Mi Store

tele

Τα καταστήματα Vodafone φέρνουν τo νέo πακέτo προνομίων Giga Ready!

tele