telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Πώς να κλειδώσετε ευαίσθητες φωτογραφίες σε iPhone και Android με λίγα κλικ

Οι φωτογραφίες σε όλες τις μορφές τους (selfie, screenshot κτλ) είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και μερικές φορές θέλουμε να κρατήσουμε κρυφές ορισμένες από αυτές, όμως δυσκολευόμαστε όταν πρόκειται να το κάνουμε στα κινητά μας, τα οποία ως επί το πλείστον χρησιμοποιούν Android ή το iOS των iPhone.

Η πρόοδος της τεχνολογίας λοιπόν, μας λύνει τα χέρια και μπορούμε πλέον εύκολα να κρύψουμε τα ευαίσθητα στοιχεία που επιθυμούμε, ακόμα κι αν τα έχουμε μοιραστεί στο παρελθόν με άλλα άτομα.

Ακολουθούν οι τρεις τρόποι για να αποκρύψουμε τις εικόνες που επιθυμούμε, όπως τους έχει καταγράψει το Wirecutter των nytimes.com:

Πώς να κλειδώσετε τις φωτογραφίες

Android

Αν χρησιμοποιείτε κινητό με σύστημα Android, πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή Google Photos και να πατήσετε Βιβλιοθήκη > Βοηθητικά προγράμματα > Ρύθμιση κλειδωμένου φακέλου.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και προσθέστε φωτογραφίες σε αυτό το άλμπουμ. Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες εικόνες αργότερα, μπορείτε είτε να επιστρέψετε σε αυτό το σημείο, είτε να ανοίξετε μια φωτογραφία, να πατήσετε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και στη συνέχεια να επιλέξετε Μετακίνηση στον κλειδωμένο φάκελο.

iPhone

Στα iPhone η δυνατότητα κλειδώματος φωτογραφικών άλμπουμ συνήθως είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Αν όμως δεν είναι, πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες και επιλέξτε την επιλογή Χρήση Αναγνωριστικού Προσώπου (ή Αφής) στην ενότητα Κρυφό Άλμπουμ.

Μάλιστα, για να προσθέσετε φωτογραφίες, πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες σε μία εικόνα και να επιλέξετε Απόκρυψη.

Απόκρυψη φωτογραφιών που έχετε μοιραστεί

Android

Αν χρησιμοποιείτε κινητό με σύστημα Android, πρέπει να ακολουθήσετε μερικά βήματα, σε περίπτωση που θέλετε να κρατήσετε κρυφές φωτογραφίες, τις οποίες όμως ήδη έχετε μοιραστεί ηλεκτρονικά με άλλα άτομα.

Αρχικά, ανοίγετε το Google Photos επιλέγοντας την καρτέλα Κοινή Χρήση και στη συνέχεια αφαιρείτε εικόνες ή άλμπουμ που δεν θέλετε να μοιραστείτε ξανά. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε πάνω στο άλμπουμ ή στη φωτογραφία το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες, στη συνέχεια τις Επιλογές και απενεργοποιήστε την κοινή χρήση συνδέσμων.

iPhone

Σε περίπτωση που έχετε iPhone ανοίγετε την εφαρμογή Φωτογραφίες και επιλέγετε την καρτέλα Άλμπουμ. Έπειτα, ανοίγετε τα Κοινόχρηστα Άλμπουμ για να δείτε τι έχετε μοιραστεί και αφαιρείτε εικόνες πατώντας το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες. Εκεί επιλέγετε: Κοινόχρηστες λεπτομέρειες άλμπουμ > [Όνομα χρήστη] > Κατάργηση συνδρομητή.

Related posts

Κυβερνοασφάλεια: Το 40% των φορητών συσκευών είναι εγγενώς ευάλωτες

NEWSROOM

Προϋπολογισμός: Βουτιά εσόδων το Γενάρη- Έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ

NEWSROOM

Προηγμένο 5G με χαμηλή καθυστέρηση από τις Ericsson και Deutsche Telecom

NEWSROOM

Eurostat: Περισσότερες οι γυναίκες από τους άνδρες στην επιστήμη-τεχνολογία

NEWSROOM

TikTok: Νέες αλλαγές – Τι πρέπει να προσέξουν οι χρήστες

NEWSROOM

Δεν πάμε καλά: Αυτός ο τύπος ζητά Poco X3 NFC στα 100 ευρώ και χωρίς μμμμμ

NEWSROOM

Huawei: Συνεχής καινοτομία για έναν πιο πράσινο και ευφυή κόσμο

NEWSROOM

Apple: Οι εργαζόμενοι θέλουν ακόμη πιο ευέλικτες μορφές εργασίας

NEWSROOM

Η Ελλάδα «τρέχει» με ταχύτητες 5G

NEWSROOM

Facebook- Νέες πολιτικές κατά της παρενόχλησης δημοσίων προσώπων

NEWSROOM

DrDisrespect και Pokimane παραμένουν στο Twitch

tele

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η μετάλλαξη της…βρετανικής μετάλλαξης

NEWSROOM