telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο fitness tracker

Τα fitness ή activity trackers ζουν μεγάλες στιγμές στις μέρες μας, καθώς όχι μόνο σε βοηθούν να παραμένεις εντός προγράμματος στη γυμναστική και τη φυσική σου δραστηριότητα, αλλά κάνουν πια και πολλά σε όρους υγείας, παρακολουθώντας σωματικούς δείκτες, κορεσμούς οξυγόνου και τόσα ακόμα.

Μόνο που πλέον κυκλοφορούν πολλά και διάφορα και εύκολα μπορεί να χαθείς. Για να μη χαθείς, να τι πρέπει να έχεις υπόψη σου.

Όλα κρύβονται στους αισθητήρες! Η πρωταρχική λειτουργία αυτών των συσκευών είναι και παραμένει η ανίχνευση της σωματικής δραστηριότητας, κι εκεί πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει το πράγμα.

Και το κάνουν αυτό καταγράφοντας και μεταφράζοντας δεδομένα από μια πληθώρα αισθητήρων, όπως το επιταχυνσιόμετρο για τη γραμμική επιτάχυνση και τα γυροσκόπια για τις περιστροφικές κινήσεις. Κάποια fitness trackers διαθέτουν επίσης και μαγνητόμετρο για την ανίχνευση των μαγνητικών πεδίων. Τα καλά trackers έχουν και τα τρία αυτά είδη αισθητήρων για ακριβέστερες μετρήσεις.

Ένας βασικός επίσης αισθητήρας είναι αυτός για τη φωτοπληθυσμογραφία, την ανίχνευση του καρδιακού ρυθμού δηλαδή με τη βοήθεια του φωτός. Καλό είναι να υπάρχει.

Και μιας και ο σκοπός του tracker είναι να σε βοηθά στη γυμναστική, η ύπαρξη χρονομέτρου είναι αποφασιστικής σημασίας. Αν μάλιστα διαθέτει και συγκεκριμένους τύπους φυσικής άσκησης, όπως ποδήλατο, κολύμπι, τρέξιμο κ.λπ., ακόμα καλύτερα. Και κάποια, όπως το Fitbit Charge 3, αναγνωρίζουν αυτόματα το είδος της φυσικής άσκησης.

Αν το θες για την πισίνα, τότε το αδιάβροχο της λειτουργίας είναι επιβεβλημένο (αναζήτησε το πρωτόκολλο IP67, αδιάβροχο στο 1 μέτρο για 30 λεπτά, και το IP68 για μεγαλύτερα βάθη).

Αν ψάχνεις και άλλα πράγματα πέρα από τη σωματική δραστηριότητα, τότε τα πράγματα περιπλέκονται και έχουν να κάνουν με το τι ακριβώς αναζητάς. Misfit Shine 2, Garmin Vivosport, Withings Move ECG είναι μερικά μόνο από τα trackers που περιέχουν εξειδικευμένες λειτουργίες που μετρούν ακόμα και την αρρυθμία της καρδιάς.

Και, τέλος, όλα καταλήγουν στο ποσό που θες να διαθέσεις. Εδώ η διακύμανση είναι τεράστια, καθώς τα fitness trackers ξεκινούν από μερικές δεκάδες ευρώ και φτάνουν ως και τα 1.500 ευρώ ή και ακόμα παραπάνω! Με τόσα λεφτά, παίρνεις ένα smartwatch και κατεβάζεις τις αντίστοιχες εφαρμογές…

Related posts

Πώς η Tesla θέλει να αλλάξει τον χώρο των ηλιακών πάνελ

tele

Τρεις συμβουλές για το καθάρισμα του κινητού σας

tele

O τρόπος που μεγάλωσαν οι Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Τζομπς τα παιδιά τους

tele

Χειρουργική τεχνική βοηθά τετραπληγικούς να τρώνε και να πλένουν δόντια

tele

Η Apple σχεδιάζει να τζογάρει 6 δισ. και ν’ αλλάξει τα πάντα στην τηλεόραση

tele

Το ζευγάρι που ήθελε να ανακαινίσει το σπίτι του και ξεκίνησε μία επιχείρηση αξίας 4 δισ.

tele

Προστασία πελατών από υψηλές χρεώσεις 5ψηφιων αριθμών

tele

Η συνδρομή στο YouTube για να μην έχουμε παύσεις και διαφημίσεις

tele

Η κίνηση του Pinterest για όσους αναζητούν πληροφορίες για εμβόλια

tele

Δύο μετάλλια για την Ελλάδα στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής

tele

«Έκλεβε» συνδρομητικά κανάλια και τα πουλούσε ξανά σε πελάτες

tele

Όλα αλλάζουν και γίνονται WIND ONE

tele