telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Πώς θα λάβουν το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί

Με δυο βασικά κριτήρια θα δοθεί το έκτακτο εφάπαξ επίδομα των 400 ευρώ σε περίπου 150.000 επιστήμονες, που είναι δικαιούχοι.

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης περιέγραψε τους βασικούς άξονες του σχεδίου για την καταβολή έκτακτου επιδόματος 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους, γεωτεχνικούς).

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι, με δεδομένους τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, αλλά και τη στόχευση του μέτρου στους επιστήμονες που έχουν ανάγκη, (με έμφαση στους νέους και αυτούς που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα), θα θεσπιστούν κριτήρια για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

Το έκτακτο επίδομα 400 ευρώ

Συγκεκριμένα, θα τεθεί «πλαφόν» στο οικογενειακό εισόδημα για το 2020, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι και η μείωση των εσόδων των δυνητικά δικαιούχων για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Για τη λήψη της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης θα υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση-αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Για να γίνει αυτή αποδεκτή, θα πρέπει πρώτα οι δυνητικά δικαιούχοι να έχουν υποβάλει δήλωση για τα έσοδά τους κατά την περίοδο αναφοράς του 2020 στην πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Θα ακολουθήσει αυτοματοποιημένος έλεγχος για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, για να χορηγηθεί η ενίσχυση (με διασταύρωση των σχετικών στοιχείων στις πλατφόρμες της ΕΡΓΑΝΗΣ και της ΑΑΔΕ).

Το αρχείο με την αναλυτική κατάσταση των δικαιούχων, που θα προκύψει, θα αποσταλεί στη συνέχεια στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ο οποίος θα προχωρήσει στην καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης.

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό κονδύλι θα προέλθει από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων, που προβλέπεται στο ν. 3986/2011.

Τέλος, τονίστηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις να εκδοθούν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ανοίξει στη συνέχεια η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων.

– Πώς θα λάβουν το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί – -.

Related posts

Αν έχεις λεφτά μόνο για ένα foldable κράτα τα για το Samsung Galaxy Z Fold 3

NEWSROOM

Magos: To μοναδικό ελληνικό γάντι με αίσθηση αφής για εικονική πραγματικότητα

NEWSROOM

Το OnePlus Nord 2 5G μόλις ανακοινώθηκε επίσημα! Στα 399 ευρώ στην Ελλάδα

NEWSROOM

Η Κίνα κατατροπώνει τις ΗΠΑ στον πόλεμο της τεχνητής νοημοσύνης

NEWSROOM

Η selfie του Google Pixel 6 θα κάνει εγγραφή 4K βίντεο και θα είναι σε κεντρικό punch hole

NEWSROOM

Tο νέο σποτ με Γιώργο Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού που προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν

NEWSROOM

Δημήτρης Δημητριάδης (The Futurecats): Η πανδημία ωρίμασε απότομα το social commerce

NEWSROOM

ΕΕ – Το 39% των Ευρωπαίων που χρησιμοποίησε το διαδίκτυο αντιμετώπισε προβλήματα ασφάλειας

NEWSROOM

Μάθαμε την τιμή του Xiaomi Mi 11 στην χώρα μας και έρχεται με δωράκι

NEWSROOM

Το Ευρωκοινοβούλιο κατά της μαζικής παρακολούθησης μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης

NEWSROOM

Κορωνοϊός: 1.121 νέα κρούσματα και 309 διασωληνωμένοι

NEWSROOM

Η OnePlus θα ενσωματώσει Theme Store στο OxygenOS 12

NEWSROOM