telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Προειδοποίηση από τη Γερμανία: Δεν έχει αποτραπεί ακόμη ο κίνδυνος από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Γερμανίας θεωρούν ότι και μετά την λήψη των αυστηρών μέτρων του lockdown δεν έχει ακόμα αποτραπεί ο κίνδυνος από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

«Εάν η μετάλλαξη είναι τόσο κακή όσο υποδηλώνουν οι πληροφορίες από την Αγγλία, τότε ο Θεός να μας βοηθάει. Στην περίπτωση αυτή μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούμε τα πάντα», δήλωσε ο Μίχαελ Βέμπερ, πρόεδρος της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών της Γερμανίας (VLK) , στην εφημερίδα «Neue Osnabruecker Zeitung».

Ο Βέμπερ παρέπεμψε επίσης και στους πολύ υψηλούς αριθμούς λοίμωξης σε τοπικό επίιπεδο. «Η Σαξωνία είναι απολύτως στο όριο, η κατάσταση στο νότιο Βρανδεμβούργο και τη Θουριγγία είναι κρίσιμη, και στη Βαυαρία εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές νέες μολύνσεις παρά τους ήδη αυστηρούς κανόνες. Η μετάδοση της μετάλλαξης του κορωνοϊού θα μπορούσε επομένως να απαιτήσει την ταχεία λήψη αυστηρών μέτρων, όπως είναι για παράδειγμα την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσουμε εκεί», πρόσθεσε.

«Με περισσότερη τηλεργασία και υποχρεωτική χρήση μάσκας χειρουργείου, μειώνεται ο κίνδυνος μόλυνσης στις δημόσιες συγκοινωνίες. Η παράταση του κλεισίματος των σχολείων είναι κατανοητή λόγω του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού. Σκηνές όπως αυτές στο Λονδίνο θα μπορούσαν όμως να αποφευχθούν και λόγω του γεγονότος ότι το γερμανικό σύστημα υγείας είναι περίπου διπλάσιες δυνατότητες από αυτό της Μεγάλης Βρετανίας. Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από κορωνοϊό στα γηροκομεία ανακουφίζει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με μακάβριο τρόπο», συνέχισε ο Βέμπερ.

«Η προστασία των φιλοξενουμένων σε οίκους ευγηρίας είναι (όμως) εξαιρετικά δύσκολη, επειδή τα άτομα με άνοια δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τους κανόνες υγιεινής. Προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτή η κατάσταση, όλο το νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό και απαιτούνται μάσκες FFP2 και γρήγορα διαγνωστικά τέστ για το προσωπικό και τους επισκέπτες», κατέληξε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Γερμανίας.

– Προειδοποίηση από τη Γερμανία: Δεν έχει αποτραπεί ακόμη ο κίνδυνος από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού – -.

Related posts

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Wind

NEWSROOM

Ηλίας Μόσιαλος: Εξαιρετικά νέα από τους μαζικούς εμβολιασμούς στο Ισραήλ

NEWSROOM

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΑΝΑΖΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

NEWSROOM

Καμπανάκι Παγώνη για το τρίτο κύμα κορωνοϊού- Τι είπε για τα σχολεία

NEWSROOM

Ο «ιός των ανισοτήτων» στο μενού του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ- Κρίση και πανδημία

NEWSROOM

Ανατροπή στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision

NEWSROOM

Η WIND κοντά στους εργαζόμενους και στους πελάτες της

tele

ΑΔΜΗΕ: Θωρακίζει το Σύστημα Μεταφοράς Ενέργειας, ενόψει του κύματος κακοκαιρίας

NEWSROOM

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Ανθεκτικό στη βρετανική μετάλλαξη το εμβόλιο της AstraZeneca

NEWSROOM

Μπόρις Τζόνσον: Νέα αυστηρότερα μέτρα στα σύνορα της Βρετανίας- Ξενοδοχεία καραντίνας για τις «κόκκινες» χώρες

NEWSROOM

Προειδοποίηση Τσιόδρα: Αυτήν την εβδομάδα μπορούμε να φτάσουμε τα 7-8.000 κρούσματα

NEWSROOM

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν μπόρεσαν να πάνε έστω μια εβδομάδα διακοπές το 2019

NEWSROOM