telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Πιερρακάκης: Πάνω από 1 εκατ. τα ραντεβού για εμβόλιο- Εργαλείο διευκόλυνσης η βεβαίωση

Εργαλείο διευκόλυνσης και όχι διακρίσεων χαρακτήρισε τη βεβαίωση εμβολιασμού ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Για αρχή, αυτή είναι βεβαίωση που μπορεί να έχει υγειονομικό χαρακτήρα. Έχει ανοίξει μία συζήτηση στην Ευρώπη, η οποία είναι πώς θα μπορούσε μία εκδοχή αυτής της βεβαίωσης να τη χρησιμοποιούμε ως εργαλείο διευκόλυνσης, να μπορεί κάποιος να διαβαίνει τα σύνορα ευκολότερα εφόσον έχει τη βεβαίωση», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εργαλείο «εφόσον έχεις βεβαίωση κι έχεις εμβολιαστεί και δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιο τεστ στα σύνορα. Να είναι ευκολότερη η διαδικασία».

Ο υπουργός τόνισε ότι μέχρι σήμερα το πρωί έχουν εκδοθεί 55.000 ψηφιακά πιστοποιητικά και πρόσθεσε πως από σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, υπάρχει η δυνατότητα οι πολίτες να τα λαμβάνουν και από τα ΚΕΠ. Όσον αφορά τα ραντεβού εμβολιασμού που κλείνονται, επεσήμανε ότι το ποσοστά αγγίζει το 98%.

«Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες αθροιστικά (συγκεκριμένα 1.045.000) έχουν κλείσει ραντεβού για εμβόλιο. Οι 468.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση, ενώ οι 230.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη», υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον ίδιος, στο θέμα του συστήματος εμβολιασμού η Ελλάδα έχει πρωτοπορήσει, σε σύγκριση με χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία όπου σημειώθηκαν αρρυθμίες και προβλήματα. «Έχει δημιουργήσει εντύπωση όλος ο σχεδιασμός, υπάρχουν χώρες που μας έχουν ζητήσει τεχνογνωσία», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στο ζήτημα εάν θα μπει «κόφτης» στα μηνύματα για μετακίνηση πολιτών, ο κ. Πιερρακάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο, ενώ επανέλαβε πως «είναι επιχειρησιακό το θέμα, όχι τεχνολογικό. Εμείς εξετάζουμε τεχνολογικές λύσεις για να διευκολύνουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με έναν τρόπο όσο το δυνατόν πιο εύρυθμο και γρήγορο. Ακούμε τους ειδικούς Η τεχνολογία έρχεται να επικουρήσει».

Για τη διαλειτουργικότητα τόνισε ότι «μέσα σε δύο χρόνια έχει δωδεκαπλασιαστεί το ψηφιακό κράτος, καθώς, ας αναλογιστούμε, 95 εκατομμύρια πολίτες εξυπηρετήθηκαν χωρίς να γίνουν οι αντίστοιχες επισκέψεις σε γκισέ δημόσιων υπηρεσιών».

– Πιερρακάκης: Πάνω από 1 εκατ. τα ραντεβού για εμβόλιο- Εργαλείο διευκόλυνσης η βεβαίωση – -.

Related posts

Οι κινεζικοί δασμοί πιέζουν τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στον κόσμο

NEWSROOM

Επιχειρηματίας επενδύει σε κρυπτονομίσματα και βγάζει 27.000 $ το μήνα!

NEWSROOM

Τρελή κούρσα για το bitcoin, πλησιάζει τα 50.000 δολάρια ανά νόμισμα

NEWSROOM

TUI: Η Ελλάδα είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των Ευρωπαίων για φέτος το καλοκαίρι

NEWSROOM

Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα «σαρώσουν» τη χώρα έως την Τετάρτη

NEWSROOM

Η Samsung ανακοίνωσε τον ISOCELL GN2 με την νέα PDAF τεχνολογία Dual Pixel Pro

NEWSROOM

Ο Αντετοκούνμπο μετά το triple double γίνεται και… φωτογράφος (Βίντεο)

NEWSROOM

Η πανδημία «φέσωσε» με 200 δισ. ευρώ τη βιομηχανία των εκθέσεων

NEWSROOM

ΔΝΤ: Η κλιματική αλλαγή ως οικονομική καταστροφή – Πώς επηρεάζει το αξιόχρεο των κρατών

NEWSROOM

Skype: Πώς να κρατήσεις για πάντα τη βιντεοκλήση που έκανες

tele

H Kosmoride βραβεύεται ως «Retailer of the Year New Markets» από τη Stromer

NEWSROOM

Ο Μπολσονάρου πληρώνει την υποβάθμιση του κορωνοϊού σε «γριπούλα» με την δημοτικότητά του

NEWSROOM