telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Πιερρακάκης – Η Υγεία στον πυρήνα της στρατηγικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Η Υγεία βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ξεκαθάρισε σήμερα ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Πιστεύουμε βαθιά ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, όπως έδειξε και η περίοδος που μόλις πέρασε έχει στον πυρήνα του τον ψηφιακό μετασχηματισμό του συστήματος υγείας», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στο Καθημερινή – Athens Health Summit, προσθέτοντας ότι στον τομέα αυτό έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η άυλη συνταγοράφηση, στην οποία είναι εγγεγραμμένοι εκατομμύρια Έλληνες.

Ο ίδιος έδωσε επίσης ως παράδειγμα και το σύστημα του εμβολιασμού, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά πετυχημένο, εξ ου και οδήγησε στην πρόταση της υιοθέτησης του Ευρωπαϊκού πράσινου πιστοποιητικού προς στην Κομισιόν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεργάζεται σε πολλές δράσεις και εφαρμογές με το Υπουργείο Υγείας, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προληπτική ιατρική με την αξιοποίηση των δεδομένων υγείας. Επόμενες δράσεις των δύο υπουργείων περιλαμβάνουν τη δημιουργία δικτύου τηλεσυμβουλευτικής για Covid-19, δικτύου τηλεϊατρικής για την ψυχική υγεία, καθώς και τον καθορισμό ενός ολοκληρωμένου δικτύου τηλεϊατρικής, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης. Το υπουργείο σχεδιάζει παράλληλα και τη δημιουργία ενός πλήρους ψηφιακού ιατρικού φακέλου, που θα χτιστεί σε βάθος χρόνου μέσω μίας σειράς μεταρρυθμίσεων και νέων εφαρμογών.

Όπως τόνισε ο ίδιος, προβλέπεται επίσης μία σειρά από έργα με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα οδηγήσουν σε εκτενή αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων της χώρας. Μέσω ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα, θα δοθούν οδηγίες σχετικά με την κωδικοποίηση των στοιχείων που θα πρέπει περιλαμβάνονται στο πληροφοριακό σύστημα ενός νοσοκομείου στη χώρα.

«Ένα μεγάλο ποσό που υπάρχει στο Ταμείο Ανάκαμψης… αφορά τη μετατροπή του χαρτιού σε πληροφορία», κατέληξε ο Κυρ. Πιερρακάκης στην παρέμβασή του τονίζοντας βέβαια ότι μία μερίδα αυτού του ποσού θα διοχετευτεί και στον τομέα της Υγείας.

Related posts

KPMG – Κάθε ρεκόρ σπάνε οι επενδύσεις VC σε Fintech κατά το πρώτο μισό του 2021

NEWSROOM

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Κίνα εκθρόνισε τις ΗΠΑ το 2020 ως ο βασικός εμπορικός εταίρος της ΕΕ

NEWSROOM

Στα 1.526 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού – 277 οι διαδωληνωμένοι

NEWSROOM

Το TikTok «εισβάλλει» στην εικονική πραγματικότητα

NEWSROOM

Αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων 40% παγκοσμίως και 21% στην Ελλάδα

NEWSROOM

Blue Origin – Στις 12 Οκτωβρίου η επόμενη τουριστική διαστημική πτήση

NEWSROOM

Με αυτόν τον τρόπο έχεις τα widgets του iOS σε οποιοδήποτε Android smartphone

NEWSROOM

Το Oracle Cloud Infrastructure παρέχει μια νέα υπηρεσία low code για απλοποίηση της ανάπτυξης εφαρμογών

NEWSROOM

Αlibaba – Σε έναν χρόνο έγιναν… καπνός 344 δισ. δολ.

NEWSROOM

Η Meizu αναφέρει ότι τα 18 και 18 Pro προσέλκυσαν πολλούς κατόχους iPhone

NEWSROOM

Τα 15 μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας κατά την πανδημία

NEWSROOM

Αδιέξοδο μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για τη Βόρεια Ιρλανδία- Εμπορικές διαφωνίες μετά το Brexit

NEWSROOM