telecomsnews.gr
Image default
APPLE

Περισσότερες από 1,5 δισ. συνδέσεις 5G, παγκοσμίως, έως το 2025

Ραγδαία αναμένεται να είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας των δικτύων 5ης γενιάς στην κινητή τηλεφωνία, η οποία σήμερα βρίσκεται στα σπάργανα σύμφωνα με δημοσίευμα του SEPE. Έως το 2025, εκτιμάται ότι θα υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο 1,5 δισ. συνδέσεις 5G, από μόλις 5 εκατ. στα τέλη του 2019. Οι εκτιμήσεις αυτές μεταφράζονται σε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 150% έως το 2025.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά του 5G έως το 2025Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Juniper Research, που περιλαμβάνονται σε νέα έρευνα (5G Market Strategies: Consumer & IoT Opportunities & Strategies 2020-2025), οι χρήστες σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα θα είναι οι πιο ένθερμοι στην υιοθέτηση της τεχνολογίας 5G, με το 75% όλων των συνδρομητών 5G να προέρχονται από αυτές τις δύο χώρες έως τα τέλη του 2020. Η έρευνα διαπιστώνει ότι οι στρατηγικές τιμολόγησης από τους φορείς εκμετάλλευσης στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα έχουν ως στόχο τη γρήγορη μετάβαση των χρηστών σε δίκτυα 5G προσφέροντάς τους χαμηλού κόστους συνδεσιμότητα. Ωστόσο, οι συντάκτες της έρευνας προειδοποιούν, πάντως, ότι αυτή η στρατηγική θα παρατείνει τον πρωταρχικό στόχο των φορέων, που είναι να εξασφαλίσουν ουσιαστική απόδοση της επένδυσης τους.

Αντίθετα, η έρευνα επεσήμανε ότι οι φορείς εκμετάλλευσης σε άλλες περιοχές, όπως η Ευρώπη, έχουν επικεντρωθεί στη μεγιστοποίηση των εσόδων από την επένδυση στο 5G. Από την ίδια ανάλυση προκύπτει ότι οι “επιθετικές” στρατηγικές τιμολόγησης και η εκτεταμένη υποστήριξη του τομέα των συσκευών είναι οι δύο παράγοντες που, κατά κύριο λόγο, έχουν δελεάσει πάνω από 5 εκατομμύρια συνδρομητές σε δίκτυα 5G παγκοσμίως το 2019. 

Διαθεσιμότητα

Οι αναλυτές εκτιμούν, σε γενικές γραμμές, ότι η αυξανόμενη διαθεσιμότητα συμβατών συσκευών και η εκτεταμένη κάλυψη θα ενισχύσουν σημαντικά την υιοθέτηση του 5G από το 2020 και μετά. Πάντως – όπως εκτιμά σε άλλη μελέτη η Ovum – και η τεχνολογία 4G-LTE δεν δείχνει να χάνει τη δυναμική της, αφού το 3ο τρίμηνο του 2019 κέρδισε άλλες 250 εκατ. συνδέσεις παγκοσμίως, για να φτάσει το ορόσημο των 5 δισ. μετά από την προσθήκη περίπου 1 δισ. νέων συνδέσεων στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Η LTE τεχνολογία κατέγραψε ισχυρή τριμηνιαία ανάπτυξη, κυρίως, στην περιοχή της Αμερικής με την προσθήκη 28 εκατ. νέων συνδέσεων, με τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική να έχουν 17 εκατ. νέες συνδέσεις LTE το ίδιο χρονικό διάστημα. Οι επερχόμενες δημοπρασίες φάσματος 5G στη Βραζιλία, την Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ουρουγουάη αναμένεται να επιταχύνουν την ανάπτυξη της LTE τεχνολογίας σε όλη την περιοχή της Λατινικής Αμερικής.

Related posts

Βίντεο συγκρίνει το πρώτο iPhone με το iPhone 11 Pro ως προς τον σχεδιασμό, την κάμερα κ.α

tele

Qualcomm: Προτεραιότητα μας είναι να δουλέψουμε με την Apple σε ένα 5G iPhone

tele

iOS 13 | Δείτε μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά και αλλαγές της νέας αυτής έκδοσης

tele

Ραγδαία άνοδος των απειλών που επηρεάζουν κινητές συσκευές

tele

Το φημολογούμενο 5.4-ιντσών iPhone θα έχει παρόμοιο μέγεθος με το iPhone 8, και θα υποστηρίζει το Face ID

tele

Η ψηφιακή τράπεζα N26 έκανε νέο ρεκόρ πελατών

tele

Το iFixit μας παρουσιάζει τον εσωτερικό κόσμο του iPhone 11 Pro Max | Ενδείξεις για αμφίδρομη φόρτιση

tele

Τα 5 καλύτερα νέα χαρακτηριστικά της iOS 13.3 για το iPhone και iPad [video]

tele

O σκηνοθέτης του Deadpool 2 πήρε ένα iPhone 11 Pro και παρουσιάζει έναν φανταστικό χιονοπόλεμο στο νεότερο διαφημιστικό σποτ της Apple

tele

Disney+ Star Wars The Mandalorian iPhone wallpapers

tele

Η Apple θα λανσάρει sub-6GHz 5G iPhones φέτος αλλά τα γρηγορότερα mmWave 5G iPhones θα καθυστερήσουν μέχρι το 2021

tele

Σε πλήρη λειτουργία ο αριθμός έκτακτης ανάγκης “112”

tele