telecomsnews.gr
Image default
APPLE

Περισσότερες από 1,5 δισ. συνδέσεις 5G, παγκοσμίως, έως το 2025

Ραγδαία αναμένεται να είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας των δικτύων 5ης γενιάς στην κινητή τηλεφωνία, η οποία σήμερα βρίσκεται στα σπάργανα σύμφωνα με δημοσίευμα του SEPE. Έως το 2025, εκτιμάται ότι θα υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο 1,5 δισ. συνδέσεις 5G, από μόλις 5 εκατ. στα τέλη του 2019. Οι εκτιμήσεις αυτές μεταφράζονται σε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 150% έως το 2025.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά του 5G έως το 2025Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Juniper Research, που περιλαμβάνονται σε νέα έρευνα (5G Market Strategies: Consumer & IoT Opportunities & Strategies 2020-2025), οι χρήστες σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα θα είναι οι πιο ένθερμοι στην υιοθέτηση της τεχνολογίας 5G, με το 75% όλων των συνδρομητών 5G να προέρχονται από αυτές τις δύο χώρες έως τα τέλη του 2020. Η έρευνα διαπιστώνει ότι οι στρατηγικές τιμολόγησης από τους φορείς εκμετάλλευσης στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα έχουν ως στόχο τη γρήγορη μετάβαση των χρηστών σε δίκτυα 5G προσφέροντάς τους χαμηλού κόστους συνδεσιμότητα. Ωστόσο, οι συντάκτες της έρευνας προειδοποιούν, πάντως, ότι αυτή η στρατηγική θα παρατείνει τον πρωταρχικό στόχο των φορέων, που είναι να εξασφαλίσουν ουσιαστική απόδοση της επένδυσης τους.

Αντίθετα, η έρευνα επεσήμανε ότι οι φορείς εκμετάλλευσης σε άλλες περιοχές, όπως η Ευρώπη, έχουν επικεντρωθεί στη μεγιστοποίηση των εσόδων από την επένδυση στο 5G. Από την ίδια ανάλυση προκύπτει ότι οι “επιθετικές” στρατηγικές τιμολόγησης και η εκτεταμένη υποστήριξη του τομέα των συσκευών είναι οι δύο παράγοντες που, κατά κύριο λόγο, έχουν δελεάσει πάνω από 5 εκατομμύρια συνδρομητές σε δίκτυα 5G παγκοσμίως το 2019. 

Διαθεσιμότητα

Οι αναλυτές εκτιμούν, σε γενικές γραμμές, ότι η αυξανόμενη διαθεσιμότητα συμβατών συσκευών και η εκτεταμένη κάλυψη θα ενισχύσουν σημαντικά την υιοθέτηση του 5G από το 2020 και μετά. Πάντως – όπως εκτιμά σε άλλη μελέτη η Ovum – και η τεχνολογία 4G-LTE δεν δείχνει να χάνει τη δυναμική της, αφού το 3ο τρίμηνο του 2019 κέρδισε άλλες 250 εκατ. συνδέσεις παγκοσμίως, για να φτάσει το ορόσημο των 5 δισ. μετά από την προσθήκη περίπου 1 δισ. νέων συνδέσεων στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Η LTE τεχνολογία κατέγραψε ισχυρή τριμηνιαία ανάπτυξη, κυρίως, στην περιοχή της Αμερικής με την προσθήκη 28 εκατ. νέων συνδέσεων, με τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική να έχουν 17 εκατ. νέες συνδέσεις LTE το ίδιο χρονικό διάστημα. Οι επερχόμενες δημοπρασίες φάσματος 5G στη Βραζιλία, την Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ουρουγουάη αναμένεται να επιταχύνουν την ανάπτυξη της LTE τεχνολογίας σε όλη την περιοχή της Λατινικής Αμερικής.

Related posts

H Apple κάνει αύξηση στην παραγωγή του iPhone 11 έτσι ώστε να αντεπεξέλθει στην μεγάλη ζήτηση του

tele

Άντρας δολοφονήθηκε γιατί αρνήθηκε να ξεκλειδώσει το iPhone του

tele

Ο φωτογράφος του “40 days of darkness” αναφέρει πως η Apple κάνει ψευδείς αναφορές για το Night Mode χαρακτηριστικό

tele

Και τα 3 iPhones του 2020 θα έχουν το πιο ανεπτυγμένο 5G chip της αγοράς

tele

Google Pixel 3a vs. iPhone SE (2020): Ποιό να αγοράσω;

tele

H Apple θέλει να κατοχυρώσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια πιο ανθεκτική μέθοδο ως προς ένα αναδιπλούμενο iPhone ή iPad

tele

To FBI ζητάει εκ νέου από την Apple να ξεκλειδώσει 2 iPhone συσκευές

tele

Με κριτήριο τη μνήμη και την μπαταρία επιλέγουν smartphone οι καταναλωτές

tele

Kuo: H Apple θα κυκλοφορήσει ένα ‘iPhone SE 2’ το Q1 2020 με iPhone 8 σχεδιασμό, A13 επεξεργαστή

tele

Προσοχή: Αυτή η σειρά χαρακτήρων μπορεί να κάνει crash το iPhone σας | Βίντεο

tele

Concept παρουσιάζει πως τα home screen widgets μπορεί να μοιάζουν στην iOS 14

tele

Bloomberg: iPhone 12 με μικρότερο notch και στοιχεία σχεδίασης από το iPad Pro, μικρότερο και οικονομικότερο HomePod έρχεται

tele