telecomsnews.gr
Image default
APPLE

Πατέντα της Apple δείχνει πως το iPhone θα ενσωματώσει το ίδιο σύστημα απομάκρυνσης νερού του Apple Watch

Το Apple Watch Series 2 ήταν το πρώτο μοντέλο της Apple που ήταν αδιάβροχο εντελώς και η Apple για αυτό το σκοπό παρουσίασε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του που θα βοηθούσε στην προστασία των εξαρτημάτων του. Όπως μπορεί να γνωρίζετε το Apple Watch πλέον έρχεται με ένα σύστημα απομάκρυνσης υγρού που βρίσκεται στα ηχεία και το οποίο εξάγει πιθανές σταγόνες που έχουν περάσει στο εσωτερικό του. Αυτό το χαρακτηριστικό λοιπόν μπορεί στο πολύ άμεσο μέλλον να έρθει και στο iPhone σύμφωνα με ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας.

Το σύστημα απομάκρυνσης νερού του Apple Watch λειτουργεί χρησιμοποιώντας δόνηση στο ηχείο και την παραγωγή συγκεκριμένων ήχων που ωθούν το νερό προς τα έξω. Ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό αν έχετε χρησιμοποιήσει το Apple Watch κατά την διάρκεια της κολύμβησης σας ή μέσα στο ντους.

Όπως αναφέρει το Patently Apple, αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να βρει τον δρόμο του και σε μελλοντικά iPhone μοντέλα μιας και μια νέα πατέντα της Apple δείχνει αυτό ακριβώς. Η Apple έκανε αίτηση κατοχύρωσης αυτής πίσω το 2019 αλλά μόλις σήμερα δημοσιεύτηκε στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην Αμερική.

Το σχεδιάγραμμα παρουσιάζει ένα σύστημα εξαγωγής νερού μέσα στο iPhone που λειτουργεί με παρόμοια τεχνολογία με αυτή των Apple Watch.

Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αυτό το σύστημα μπορεί να εξάγει διάφορους τύπους υγρών όπως θαλασσινό νερό, γλυκό νερό, αέρια και άλλα. Μπορεί ακόμη να εντοπίσει και την παρουσία κρυστάλλων αλατιού του νερού.

When the portable electronic device (iPhone) is exposed to saltwater, e.g., during a surfing session in Santa Cruz, the saltwater crystals may leave a residue on the acoustic mesh barrier when the saltwater evaporates. Accordingly, the diaphragm may be actuated to sufficiently remove the saltwater crystals from the acoustic mesh barrier. 

Στέφανος Κολοβός

O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Related posts

Εκτοξεύθηκε και τον Απρίλιο ο τζίρος στα online καταστήματα στην Ελλάδα

tele

Η Apple επίσημα ανακοίνωσε το ψηφιακό CarKey χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν και να εκκινούν τα αυτοκίνητα με το iPhone

tele

Τα 5G smartphones απέσπασαν μερίδιο 5% της premium αγοράς

tele

H Apple κέρδισε τα Χριστούγεννα: Το iPhone βρέθηκε στις 9 πρώτες θέσεις ενεργοποιήσεων mobile συσκευών στην Αμερική

tele

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο της Samsung

tele

To FBI πρόσφατα ξεκλείδωσε ένα iPhone 11 Pro με GrayKey, και έτσι γεννιούνται περισσότερα ερωτηματικά στην υπόθεση της Pensacola

tele

Τεστ ανθεκτικότητας του iPhone 11 Pro δείχνουν βελτιώσεις στην πίσω γυάλινη επιφάνεια κ.α [Video]

tele

Vodafone: Δωρεάν κλήσεις από σταθερά προς όλους

tele

Η Apple κυκλοφόρησε την iOS 13.4 και iPadOS 13.4 στο ευρύ κοινό με iPad trackpad υποστήριξη, iCloud Drive κοινοποίηση φακέλων κ.α

tele

To iPhone 11 δίνει μοναδική δύναμη σε δημιουργούς περιεχομένου [Videos]

tele

O πηγαίος κώδικας της iOS 14 έκδοσης επιβεβαιώνει τα πλάνα της Apple για ένα iPhone 9 Plus με A13 επεξεργαστή

tele

Φθινοπωρινά wallpapers για το iPhone, iPad και το Desktop σας

tele