telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Ο νέος ξενοδοχειακός χάρτης της Αθήνας

Παρά την πανδημία και το πλήγμα που έχει υποστεί ο τουρισμός εξαιτίας της, συνεχίζονται έστω και με καθυστερήσεις οι νέες επενδύσεις τόσο από εγχώρια όσο και από ξένα κεφάλαια στον τομέα των τουριστικών αναπτύξεων, προσελκύοντας μάλιστα μεγάλες διεθνείς αλυσίδες προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση των νέων υφιστάμενων μονάδων ή των υπό σχεδιασμό στην Αθήνα.

Είναι ενδεικτικό, εξάλλου πως ήδη 40 νέα ξενοδοχεία άνοιξαν τον τελευταίο χρόνο στο κέντρο της Αθήνας, είτε μέσω συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων είτε μέσω πλήρους εξαγοράς, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πρόσφατα ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης.

Ενδεικτικά μέσα στο 2020, εγκαινιάστηκε το 5αστερο Athens Capital Hotel – Μ Gallery, του ομίλου Accor. Πρόκειται για ακίνητο του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο έχει μισθωθεί από τον όμιλο Λάμψα. Η επένδυση για την ανακατασκευή του ακινήτου προσέγγισε τα 22 εκατ. ευρώ. Επίσης ξεκίνησε τη λειτουργία του και το νέο boutique ξενοδοχείο που αναπτύχθηκε σε ακίνητο της Briq Properties ΑΕΕΑΠ.

Πρόκειται για επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ, την οποία ολοκλήρωσε η αλυσίδα The Modernist, που μισθώνει το συγκεκριμένο κτίριο, στην συμβολή των οδών Υψηλάντου και Γενναδίου. Επιπλέον εφέτος, η ξενοδοχειακή εταιρεία Selina, που διαθέτει πληθώρα καταλυμάτων σε 15 χώρες, έκανε ντεμπούτο στην αγορά της Αθήνας ανοίγοντας ξενοδοχείο 100 δωματίων στην πλατεία Θεάτρου, πολύ κοντά στην οδό Πειραιώς.

Σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώθηκε διαδικτυακά από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), το Israel-Greece Chamber of Commerce & Industry και το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, διαπιστώθηκε το έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις από ξενοδοχειακούς ομίλους του Ισραήλ στην ελληνική αγορά. Ειδικότερα, όπως τονίστηκε, η Brown Hotels υλοποιεί επενδυτικό πλάνο για την ανάπτυξη 11 ξενοδοχειακών μονάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο ξενοδοχειακός όμιλος Fattal Group αυτή την περίοδο ανακατασκευάζει δύο ξενοδοχεία στην Αθήνα, ο όμιλος ακινήτων Zoia Fund επίσης ετοιμάζει δύο ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα, ενώ ενδιαφέρον καταγράφεται και από τη Ficus Investments και τη Selina.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας έχει δρομολογήσει ο ισραηλινός όμιλος Brown Hotels, που διαθέτει ήδη το 4στερο Brown Acropol με 165 δωμάτια και το 3στερο Dave Red Athens με 87 δωμάτια στην Ομόνοια. Ειδικότερα το καλοκαίρι του 2021 αναμένεται να λειτουργήσει, μετά από ριζική ανακατασκευή, το πρώην La Mirage στην πλατεία Ομονοίας με 220 δωμάτια. Σε ξενοδοχείο θα μετατρέψει η επίσης ισραηλινή εταιρεία Ficus Investments δύο πενταώροφα κτίρια που ενώνονται μεταξύ τους μέσω της στοάς Μανουσάκη στην οδό Ευριπίδου 82, κοντά στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

– Ο νέος ξενοδοχειακός χάρτης της Αθήνας – -.

Related posts

Κανονικά με Play Services και Play Store το Xiaomi Mi 11

NEWSROOM

Wind: Οι αλλαγές στα συνδυαστικά προγράμματα κινητής/σταθερής και τα νέα συμβόλαια κινητής

NEWSROOM

Κορωνοϊός: 436 νέα κρούσματα και 286 διασωληνωμένοι

NEWSROOM

Κατηφορίζει το bitcoin μετά το ράλι του Σαββατοκύριακου- Στα 47.319 δολάρια

NEWSROOM

Το λειτουργικό της Google για smartphones, tablets, PCs – Και η εικόνα αυτή το επιβεβαιώνει

NEWSROOM

Πώς θα βρούμε άραγε το γραφείο μας όταν γυρίσουμε και πάλι μετά τα lockdowns;

NEWSROOM

Forthnet: Ανθεκτικότητα δείχνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου

NEWSROOM

Η αγοραία αξία του Bitcoin υπερβαίνει πλέον το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

NEWSROOM

Μπάιντεν: Στροφή 180 μοιρών από τις πολιτικές του Τραμπ, με την υπογραφή δεκάδων διαταγμάτων

NEWSROOM

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για την πανδημία στις 19.30

NEWSROOM

Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Επεκτείνεται το μεταβατικό διάστημα έως 19 Φεβρουαρίου

NEWSROOM

Υψηλό 12μήνου για την τιμή του πετρελαίου

NEWSROOM