telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ επιχειρεί να γοητεύσει τις Βρυξέλλες

Ο επικεφαλής της γιγάντιας αμερικανικής εταιρείας Facebook, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έγινε τη Δευτέρα δεκτός στις Βρυξέλλες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συζητήσουν για την κανονιστική ρύθμιση του διαδικτύου, δύο ημέρες πριν οι Βρυξέλλες παρουσιάσουν τη στρατηγική τους για την τεχνητή νοημοσύνη.

Η επίσκεψη στις Βρυξέλλες του ιδρυτή του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ανήκουν επίσης οι ιστότοποι Instagram και Whatsapp, πραγματοποιείται τέσσερις εβδομάδες έπειτα από εκείνη του επικεφαλής της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, του Σαντάρ Πιτσάι, ο οποίος είχε καλέσει την ΕΕ να επιδείξει «συμμετρική προσέγγιση» αναφορικά με την κανονιστική ρύθμιση της τεχνητής ευφυΐας.

Ο Ζάκερμπεργκ έχει ραντεβού με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για την ψηφιακή βιομηχανία Μαργκρέτε Βεστάγκερ, τον επίτροπο Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν και την επίτροπο Δικαιοσύνης Βέρα Γιούροβα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε μια «προκαταρκτική έρευνα» σχετικά με τις Google και Facebook για να διαπιστώσει πώς συγκεντρώνουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους και για ποιους σκοπούς.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα από τη βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times, ο Ζάκερμπεργκ υπογραμμίζει πως «οι γίγαντες της τεχνολογίας έχουν ανάγκη περισσότερη κανονιστική ρύθμιση».

«Δεν πιστεύω πως οι ιδιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να παίρνουν μόνες τόσες αποφάσεις όταν αυτές θίγουν θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες», γράφει, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ίδιος υπενθυμίζει επίσης ότι πέρυσι «ζήτησε να υπάρξουν κανονιστικές ρυθμίσεις σε τέσσερις τομείς: τις εκλογές, τα επιβλαβή περιεχόμενα, την ιδιωτική ζωή και τη δυνατότητα μεταφοράς των δεδομένων».

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Μπρετόν δηλώνει, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας Les Echos, πως «οι μεγάλες πλατφόρμες δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν λέγοντας, ‘είμαστε ένα απλό δίκτυο τηλεπικοινωνιών’. Ο κόσμος αυτός έχει παρέλθει».

«Καθένας οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του όσον αφορά τις δηλώσεις και τα περιεχόμενα που ανταλλάσσονται στο Ίντερνετ. Αυτό γίνεται μέχρι τώρα στη βάση κωδίκων συμπεριφοράς και εθελοντικών προσεγγίσεων των μεγάλων παικτών», προσθέτει.

«Δεδομένων της έκτασης που έχουν λάβει ορισμένες παρεκκλίσεις και των κινδύνων για τη δημοκρατία, χρειάζεται μια περισσότερο υποχρεωτική και συγκεκριμένη προσέγγιση. Θα την οικοδομήσουμε με ευθύνη. Θα αποτελέσει το αντικείμενο του ‘Digital Services Act’ (σ.σ.: της νομοθεσίας για τις ψηφιακές υπηρεσίες) την οποία ετοιμάζουμε για το τέλος της χρονιάς», πρόσθεσε.

Related posts

Η Google γιορτάζει τα 21 της χρόνια και αφιερώνει στον… εαυτό της το σημερινό doodle

tele

Libra: Το κρυπτονόμισμα του Facebook προκαλεί ήδη αντιδράσεις στην Ευρώπη

tele

Δουλειά από το σπίτι και τηλεργασία: μη χάσετε τη μοναδική προσφορά της HUAWEI

tele

Τόσα χρειάζεσαι για να θωρακίσεις το σπίτι σου με κάμερες ασφαλείας και έξυπνα φώτα

tele

Το αυτόνομο drone που μπορεί να πετάξει κι ένα παιδί… 3 χρονών

tele

Τεράστιο παράπλευρο ψεγάδι αφήνει τα Mac έκθετα στην… κατασκοπεία

tele

Από το eu στο… ευ: Αλλάζουν τα ευρωπαϊκά domain names με πλήρως ελληνικούς χαρακτήρες

tele

Η νέα πλατφόρμα στα κοινωνικά δίκτυα που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο

tele

Στη ζώνη 4,25 – 4,5% το επιτόκιο για το ομόλογο της Wind

NEWSROOM

Γιατί όλος αυτός ο ντόρος με την τιμή του νέου PlayStation 5;

tele

Τι κάνει εκεί πάνω εδώ και 2 χρόνια το μυστηριώδες διαστημικό σκάφος του αμερικανικού στρατού

tele

Τα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών μπορούν να ανιχνεύσουν σεισμούς

tele