telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Ο άνθρωπος που ήταν κάποτε γνωστός ως «άλλος» Τζεφ Μπέζος

Είκοσι χρόνια πριν, αν ήθελες να τα καταφέρεις στη Silicon Valley και να γίνεις το επόμενο μεγάλο όνομα της πληροφορικής, θα είχες σίγουρα το βιβλίο του κάτω από το μαξιλάρι σου.

Ο λόγος για τον Μάικλ Ντελ και το ανάρπαστο «Direct from Dell», που έμελλε να καθιερώσει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που θα ακολουθούσαν με ευλαβική προσήλωση όλα τα στελέχη του κλάδου.

Είκοσι χρόνια πριν, ο Μάικλ Ντελ ήταν ο Τζεφ Μπέζος της εποχής, ένας άνθρωπος που άλλαζε το τοπίο όσο λίγοι. Σήμερα είναι οι «14 αρχές ηγεσίας» και οι ετήσιες επιστολές στους μετόχους του που συγκεντρώνουν τη θρησκευτική μελέτη όλων στον Μπέζος, το όραμα του οποίου για ένα συνδεδεμένο μέλλον αλλάζει πράγματι τον κόσμο.

Ενώ οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στους οποίους βάσισε ο Ντελ τη δική του περιουσία συρρικνώνονται ολοένα και περισσότερο. Μόνο που ο Ντελ δεν έχει καταθέσει τα όπλα και προετοιμάζει την επιστροφή του.

Και ως διεστραμμένη λες ειρωνεία, ο γκουρού του πρόσφατου επιχειρηματικού παρελθόντος έχει τώρα τα μάτια του στραμμένα σε μια από τις τρανές ιστορίες επιτυχίας του Μπέζος: το cloud computing!

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Business Insider από την έδρα του, το Τέξας, ο 54χρονος Ντελ περιέγραψε το εταιρικό του ταξίδι ως «επανεφεύρεση», ξέροντας πια ότι το μέλλον ανήκει στο cloud, έναν τομέα που καινοτόμησε η Amazon.

Γι’ αυτό και τον Αύγουστο έκανε μια ιστορική κίνηση: έφερε κοντά Microsoft και VMware, τους φαρμακερούς αντιπάλους, σε μια τριπλή συμφωνία (με την Dell) που δεν άρεσε καθόλου στην Amazon. Το λογισμικό της VMware θα παίζει πια στο cloud της Microsoft και αμφότερες θα συνεργάζονται με την Dell, καθώς το cloud computing το έχουν πάρει όλοι πλέον σοβαρά.

Αν τα καταφέρει να αποκτήσει κομμάτι της πίτας, ο Ντελ θα έχει υπογράψει πράγματι ένα θριαμβευτικό comeback που θα διδάσκεται ξανά σε σχολές οικονομικών ανά την οικουμένη.

Μόνο που πλέον οι κινήσεις του δεν είναι επαναστατικές. Η πρακτική του υποδεικνύει τώρα πώς μπορείς να ανθίσεις σε ένα ήδη υπάρχον τοπίο και όχι πώς μπορείς να του αλλάξεις τα φώτα! Όπως έκανε άλλοτε δηλαδή και αναμόρφωνε έναν ολόκληρο κλάδο…

Related posts

Ζήσε την εμπειρία του κινητού δικτύου της WIND μέσα από το συναρπαστικό ΟnePlus 7 Pro

tele

Οι παγίδες που υπάρχουν στα «έξυπνα» σπίτια

tele

«Με το νομοσχέδιο διασφαλίζεται η πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων»

tele

H Πέγκυ Αντωνάκου επικεφαλής της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης

tele

Η τεχνολογική απάτη του 1 δισ. δολαρίων

tele

Το Facebook, οι καταγραφές ηχητικών μηνυμάτων χρηστών και η ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν

tele

Αυτές είναι οι 10 πιο καινοτόμες τεχνολογικές εταιρείες

tele

Νέο EMUI10 BETA: Ασυναγώνιστη εμπειρία χρήσης και πανέμορφο περιβάλλον εργασίας για το smartphone σου

tele

To θρυλικό Walkman κλείνει 40 χρόνια και το γιορτάζει με μία καινούρια έκδοση

tele

To soundbar που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το «πραγματικό» surround

tele

Ρεκόρ για το HONOR 20 με 1 εκατομμύριο πωλήσεις σε μόλις 14 ημέρες

tele

H Ηonor δίπλα στον Φιλοζωικό Σύλλογος Ραφήνας – Πικερμίου «Πήγασος»

tele