telecomsnews.gr
Image default
COSMOTE Top Stories

ΟΤΕ: Στα 650 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις για το 2019

Κοντά στα 650 εκατ. θα φτάσουν οι επενδύσεις του ΟΤΕ το 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε για τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ενώ μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 487 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση υποστήριξε πως το επενδυτικό σχέδιο επικεντρώνεται στη διατήρηση της τεχνολογικής υπεροχής του ομίλου, με πρόβλεψη πως μέχρι το τέλος του έτους το δίκτυο οπτικών ινών θα έχει φτάσει σε 150.000 νοικοκυριά, ενώ με τη συνεχή αναβάθμιση του δικτύου η πλειοψηφία των συνδέσεων μπορεί πλέον να προσφέρουν ταχύτητες σύνδεσης άνω των 100 Mbps.

Η τηλεδιάσκεψη του ΟΤE μπορεί να μην έβγαλε μεγάλη είδηση (η διοίκηση απάντησε σχεδόν μονολεκτικά σε ερώτηση για το που βρίσκεται η διαδικασία πώλησης της θυγατρικής στη Ρουμανία…) αλλά η είδηση ήρθε από την Γερμανία. Στην τηλεδιάσκεψη της μητρικής Deutsche Telekom, που πραγματοποιήθηκε, επίσης, χθες ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Dr Christian Illek, αναφερόμενος στα αποτελέσματα στην Ευρώπη τόνισε πως «η ανάπτυξη (…) βασίζεται πραγματικά σε όλες τις αγορές που έχουμε παρουσία, αλλά για να είμαι ειλικρινής πιστεύω πως πρέπει να επισημαίνουμε την ομάδα στην Ελλάδα. Η ομάδα γύρω από τον Μιχάλη Τσαμάζ  (φωτό) πέτυχε για άλλη μια φορά εξαιρετικά αποτελέσματα στο τρίτο τρίμηνο και ελπίζουμε πως θα κάνουν το ίδιο στο μέλλον».

Η διοίκηση του ΟΤΕ επανέλαβε πως οι συνολικές απολαβές των μετόχων του οργανισμού θα φτάσουν τα 350 εκατ. ευρώ, τα 129 εκατ. από τα οποία προέρχονται από αγορά ιδίων μετοχών και τα 221 εκατ. από το μέρισμα. Φέτος ο ΟΤE διένειμε μέρισμα 0,46 ευρώ ανά μετοχή στις 10 Ιουλίου, ενώ στις 26 Ιουλίου διανεμήθηκε στους μετόχους πρόσθετο μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή από τα έσοδα που έλαβε μέσω πώλησης της Telekom Albania.

Στην Ελλάδα, ο ΟΤE είδε τα έσοδα από μετάδοση δεδομένων (data) στην κινητή τηλεφωνία να αυξάνονται κατά 21% στο τρίτο τρίμηνο, ενώ κατά 3% στα 265 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, με σημαντική στήριξη από την ενίσχυση του ARPU (μέσου μηνιαίου εσόδου ανά συνδρομητή) στην καρτοκινητή. Η μέση μηνιαία χρήση υπηρεσιών data έφτασε τα 3,1 Gb στο τρίτο τρίμηνο από 2,4 Gb στο δεύτερο και 2 Gb στο τέλος του 2018.

Στη σταθερή τηλεφωνία, συνεχίστηκε η απώλεια συνδέσεων στο σύνολο της αγοράς, όπως είχε συμβεί και στο δεύτερο τρίμηνο. Στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο οι συνολικές συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας μειώθηκαν κατά 13.000. Στο τέλος Σεπτεμβρίου ο ΟΤΕ διέθετε περίπου 1.969.000 ευρυζωνικές συνδέσεις, με μερίδιο αγοράς 49%. Στο διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου ο όμιλος αύξησε τις ευρυζωνικές συνδέσεις κατά περίπου 18.000 με τον ανταγωνισμό να τις αυξάνει κατά μόλις 6.000.

Οι συνδέσεις VDSL έφτασαν στα τέλη Σεπτεμβρίου τις 695.000 και αποτελούν περί το 35,3% της συνολικής συνδρομητικής βάσης ευρυζωνικών συνδέσεων. Οι ενεργές καμπίνες του δικτύου VDSL / Vectoring του ΟΤE έφτασαν τις 15.700. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤE το 81% των συνδρομητών VDSL «απολαμβάνουν ταχύτητες τουλάχιστον 50 Mbps». Στις διάρκεια του τρίτου τριμήνου προστέθηκαν περίπου 49.000 συνδρομητές VDSL / Vectoring, έναντι 60.000 στο δεύτερο τρίμηνο και 54.000 στο πρώτο.

Στη συνδρομητική τηλεόραση, η Cosmote TV διέθετε στα τέλη Σεπτεμβρίου 549.000 συνδρομητές από 542.000 στο τέλος του 2018. Ο ΟΤΕ ετοιμάζεται μέσα στο τέταρτο τρίμηνο να λανσάρει την Cosmote TV ως υπηρεσία OTT (Over the Top), δηλαδή ως αυτόνομη υπηρεσία ανεξάρτητα από τον τηλεπικοινωνιακό φορέα που χρησιμοποιεί ο πελάτης. Ετσι θεωρεί πως θα αντιμετωπίσει και τους άλλους διεθνείς ομίλους OTT, όπως η Netflix που θεωρεί πως «κερδίζουν έδαφος».

Στον ΟΤE επαναλαμβάνουν πως παρά το χαμηλό ποσοστό διείσδυσης της συνδρομητικής τηλεόρασης στα νοικοκυριά (περίπου 26%) η αγορά «παρουσιάζει σημάδια ωρίμανσης».

Related posts

Bloomberg: Έρχονται μεγαλύτερες μειώσεις τιμών στα iPhone

NEWSROOM

Samsung Galaxy Note9: Ξεκινούν οι προπαραγγελίες σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ από €1049

tele

Cosmote: Ανακοίνωση μείωσης διάρκειας ισχύος καρτών ανανέωσης έως €12 και λοιπών αλλαγών για συνδρομητές καρτοκινητής

tele

Όμιλος ΟΤΕ: Εργασία από το σπίτι για 13.000 υπαλλήλους

tele

Η νέα σειρά «Pearson», spin-off της δημοφιλούς σειράς Suits, με την Τζίνα Τόρες έρχεται σε Α’ Προβολή στην COSMOTE TV

tele

Σχεδόν 75.000 τα θύματα του WannaCry το γ’ τρίμηνο του 2018

tele

Κίνηση-ρεκόρ 33 εκατ. GB στο δίκτυο COSMOTE το καλοκαίρι

tele

Ο Covid-19 ώθησε την Ελλάδα να πραγματοποιήσει το δικό της «ψηφιακό άλμα»

tele

Cosmote: Ανακοίνωση για αναβάθμιση υπηρεσιών τηλεφωνίας των συνδρομητών του Αστικού Κέντρου Πεντέλης

tele

Survival game The Long Dark gets substantial update, adds new mechanics

tele

Η απάτη με τα πλαστά iPhones που μπέρδεψε ακόμα και τους τεχνικούς

tele

ΟΤΕ: Ένας στους 10 έλληνες με οπτική ίνα το 2022 – 150.000 έως το τέλος του έτους

tele