telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Οι φορτιστές των laptops θέλουν την απαραίτητη φροντίδα – Αυτοί είναι μερικοί τρόποι

Ο φορτιστής του laptop είναι ίσως το πιο σημαντικό αξεσουάρ και η αντικατάστασή του αποτελεί συχνά πονοκέφαλο, ενώ μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή. Υπάρχουν μερικά tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να μπορέσεις να τον διατηρήσεις σε όσο πιο άριστη κατάσταση γίνεται και για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

laptop

Οι φορτιστές των laptop έχουν δυο μέρη, τον μετατροπέα και το καλώδιο. Ο μετατροπέας μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα από AC σε DC. Με την πάροδο του χρόνου και λόγω της θερμοκρασίας που αναπτύσσουν εσωτερικά, κάτι τέτοιο φθείρει το μετατροπέα, ενώ την ίδια στιγμή οποιοδήποτε σημείο του καλωδίου μπορεί να φθαρεί και να αποκαλυφθούν τα καλώδια.

Μην τυλίγεις τον το καλώδιο του laptop σου

Κάτι τέτοιο επιβαρύνει σημαντικά τον χαλκό εντός του καλωδίου, μια πρακτική που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και το σπάσιμο αυτών.

Χρησιμοποίησε κάποιο πολύμπριζο με προστασία

Εκτός από το ότι αποτελεί έναν εύκολο τρόπο σύνδεσης πολλαπλών συσκευών, ένα πολύμπριζο με προστασία υπέρτασης προστατεύει το laptop σου, το τηλέφωνό σου και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από αυξήσεις της τάσης που μπορούν να καταστρέψουν τη συσκευή σου.

Ο μετατροπέας μπορεί να παρουσιάσει σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας

Κατά τη διάρκεια της φόρτισης, ο μετατροπέας μπορεί να παρουσιάσει σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Για να το αποφύγεις κάτι τέτοιο, βεβαιώσου ότι βρίσκεται σε ένα σημείο με καλή ροή αέρα και όχι χωμένος στα σκεπάσματα ή μέσα σε κουβέρτες ή στον καναπές, ειδικά αν γνωρίζεις ότι θα τον συνδέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης κάτι που δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, είναι ότι το νερό και οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν πάνε μαζί. Απέφυγε καταστήσεις όπου το καλώδιο μπορεί να έρθει σε επαφή με νερό, καθώς μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία. καταστροφή στο laptop σου ή και τα δυο. Τέλος πάντα να θυμάσαι ότι καλό είναι να έχουμε ένα backup καλώδιο. Μειώνει σε σημαντικό βαθμό τη φθορά, από το να χρησιμοποιείς ένα και μόνο καλώδιο κάθε μέρα, ή όταν ταξιδεύεις ή τουλάχιστον όταν μεταφέρεις το laptop σου.

Περνάω όλη την ημέρα μπροστά από ένα laptop για τις ανάγκες του telecomsnews.gr και ήδη το καλώδιο USB C του MateBook D15 μου έχει αρχίσει να δείχνει τα πρώτα σημάδια φθοράς. Στη σύνδεση του καλωδίου με το laptop φρόντισε το καλώδιο να είναι ελεύθερο, να μην στρίβει, να έχει την ελευθερία να κινείται μέχρι τη σύνδεση με το laptop. Σε διαφορετική περίπτωση επιβαρύνεις και τη θύρα φόρτισης αλλά και το ίδιο το καλώδιο.

Related posts

Xiaomi Mi Mix 4: UPC (Under panel camera) τεχνολογία και curved οθόνη

NEWSROOM

Έτσι η Huawei θέλει να φέρει τα GMS apps στο AppGallery

NEWSROOM

Take away: 300 ευρώ πρόστιμο για αναμονή σε καφετέριες

NEWSROOM

Επιστρεπτέα προκαταβολή: 6,8 δισ. ευρώ σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις στους πέντε κύκλους

NEWSROOM

Robinhood: Άντλησε 2,4 δισ. δολάρια για να αντιμετωπίσει το τσουνάμι των Redditors

NEWSROOM

Ανησυχητική η κατάσταση στη Γαλλία- Εξετάζεται η επιβολή νέου lockdown

NEWSROOM

Πώς ο Έλον Μασκ κατάφερε να εκτοξεύσει την τιμή του bitcoin με μια μόνο κίνηση

NEWSROOM

Μπόρις Τζόνσον: «Τα διαβατήρια εμβολιασμού είναι η οδός προς την ελευθερία»

NEWSROOM

Οι global εκδόσεις των Redmi K40 θα είναι τα Poco F3 και F3 Pro

NEWSROOM

Θετικός στον κορωνοϊό ο Ζινεντίν Ζιντάν

NEWSROOM

Το ΣτΕ αποφασίζει πλέον για την υπόθεση κατά του 5G στην Ελλάδα

NEWSROOM

«Αγριεύει» ο καιρός: Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και μποφόρ- Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

NEWSROOM