telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Οι τεχνολογίες που τροφοδοτούν τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό το 2021

των Alex Holt & Mark Gibson

Ενώ ο επιχειρηματικός κόσμος προχωράει στο 2021, οι επενδυτικές αποφάσεις για το τρέχον έτος και το μέλλον θα είναι ακόμη πιο κρίσιμες καθώς ο κόσμος αρχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία. Οι εταιρείες αξιολογούν τις μόνιμες αλλαγές που πρέπει να κάνουν στα επιχειρηματικά τους μοντέλα και στο εργατικό δυναμικό τους, με την ελπίδα η οικονομική ανάκαμψη να προκύψει σχετικά σύντομα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση Technology Industry CEO Outlook της KPMG, το 61% των CEO εταιρειών τεχνολογίας δίνουν προτεραιότητα στις επενδύσεις σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Πολλοί αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες καθώς συνεχίζουν να μετασχηματίζονται ψηφιακά, ενισχύουν τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβερνητικές πρακτικές, και αναβαθμίζουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

Ο COVID-19 ενίσχυσε τη σημασία της προώθησης του μετασχηματισμού των επιχειρήσεων σε όλο το front και back office, μέσω της τεχνολογίας. Οι CEO του τεχνολογικού κλάδου ποντάρουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό για να κάνουν τις εταιρείες τους πιο ανθεκτικές, πιο ευέλικτες και πιο επικεντρωμένες στους πελάτες, με το 89% να αναφέρει ότι οι πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού τους έχουν επιταχυνθεί κατά πολλούς μήνες ή ακόμη και χρόνια από την έναρξη του COVID-19.

Στις συγκεκριμένες τεχνολογίες στις οποίες σκοπεύουν να δώσουν προτεραιότητα περιλαμβάνονται το cloud, η αυτοματοποίηση και το 5G.

Υπολογιστική cloud

Το cloud computing βρίσκεται στο επίκεντρο των αναδυόμενων τεχνολογικών συζητήσεων, με το 56% των στελεχών να συμφωνούν ότι η μεταφορά στο cloud έχει γίνει απαραίτητη.

Αντί για αποσπασματικές «μεταναστεύσεις» μικρών συνόλων δεδομένων, πολλές εταιρείες προτίθενται τώρα να μεταφέρουν δεδομένα μιας ολόκληρης λειτουργίας στο cloud, σε κλίμακα, αξιοποιώντας το μοντέλο του υβριδικού cloud. Οι εταιρείες αξιοποιούν την προσέγγιση του υβριδικού cloud για να μειώσουν τον κίνδυνο διακοπής της υπηρεσίας, να επεκτείνουν το εταιρικό δίκτυο και τους λειτουργικούς φόρτους εργασίας, να επωφεληθούν από τις καλύτερες διαθέσιμες υπηρεσίες και δυνατότητες, και να βελτιώσουν τη συνολική ευελιξία και διαλειτουργικότητα. Πολλά οφέλη του cloud έγιναν εμφανή στο εικονικό εργασιακό περιβάλλον στο οποίο πολλοί μετέβησαν το 2020.

Αυτοματοποίηση

Η αυτοματοποίηση είναι ένα άλλο βασικό δομικό στοιχείο του ψηφιακού μετασχηματισμού, που κινείται προς την κατεύθυνση αξιοποίησης πιο προηγμένων, στρατηγικών και μετασχηματιστικών δυνατοτήτων, όπως τα analytics και η τεχνητή νοημοσύνη.

Μέσω της αυτοματοποίησης, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών τους, ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα ισχυρό θεμέλιο για νέα ή βελτιωμένα προϊόντα και υπηρεσίες που εμπλέκουν τους πελάτες και τροφοδοτούν την αύξηση των εσόδων.

5G

Το 5G ήταν μια συναρπαστική προοπτική καθώς μπαίναμε στο 2020, αλλά εν μέσω της πανδημίας, η ανάγκη των ψηφιακών οργανισμών να είναι ψηφιακοί δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη και η συνδεσιμότητα διαδραματίζει ζωτικό ρόλο.

Το 5G έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές που μεταδίδουν τεράστιους όγκους δεδομένων. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G σε συνδυασμό με την υπολογιστική τεχνολογία αιχμής μπορεί να βοηθήσει εταιρείες σε πολλούς κλάδους να αντιμετωπίσουν επιχειρηματικές προκλήσεις, να αναδιαμορφώσουν τις αλυσίδες αξίας, να βελτιώσουν τα μοντέλα εσόδων και να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες τους.

Κάθε μία από αυτές τις τεχνολογίες είναι απαραίτητη για τη μελλοντική επιβίωση των επιχειρήσεων και θα βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων καθώς οι εταιρείες μετασχηματίζονται.

Σημειώστε επίσης ότι οι υπεύθυνες πρακτικές ESG αποτελούν πλέον προτεραιότητα για κάθε κλάδο και αποδεικνύεται ότι υποστηρίζουν τόσο την οικονομική απόδοση όσο και την ανθεκτικότητα. Οι περιβαλλοντικές πολιτικές έχουν αποτελέσει ένα ιδιαίτερο σημείο εστίασης τα τελευταία χρόνια. Το Survey of Sustainability Reporting της KPMG για το 2020 αποκαλύπτει ότι σε όλους τους κλάδους, το 96% των 250 μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως δημοσιοποιούν εταιρικά στοιχεία και αποτελέσματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα. Και το 76% δημοσιοποιούν τους στόχους τους σχετικά με τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Επιπλέον, πολλές εταιρείες εργάζονται προς την κατεύθυνση επίτευξης ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης της KPMG.

– Οι τεχνολογίες που τροφοδοτούν τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό το 2021 – -.

Related posts

FX Camera Pro: Εντελώς δωρεάν στο Play Store από τα 4.49 ευρώ που ζητά

NEWSROOM

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Τσιτσιπάς μετά την πρώτη του νίκη στο Αυστραλιανό Open

NEWSROOM

HP Planet Partners: Μια πρωτοβουλία με τεράστιο οικολογικό αποτύπωμα

NEWSROOM

Κορωνοϊός: 755 νέα κρούσματα, 313 διασωληνωμένοι, 13 νεκροί

NEWSROOM

Η σειρά Galaxy S20 κρατά τη Samsung πίσω στην Ευρώπη

NEWSROOM

Ανάκαμψη, εμβόλια και βιώσιμος τουρισμός στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

NEWSROOM

Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες στο κέντρο της Αθήνας- Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

NEWSROOM

Το «πράσινο φως» έδωσε η Κομισιόν σε ελληνικό πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ΜμΕ

NEWSROOM

Αυξάνεται από σήμερα το όριο επιβατών σε ΙΧ και ταξί

NEWSROOM

TeamViewer: Προχωρά σε προσλήψεις μέσα στο 2021

NEWSROOM

Το άλμα στις καταθέσεις των νοικοκυριών εν μέσω lockdown

NEWSROOM

CDC: Όποιος εμβολιαστεί πλήρως, δεν χρειάζεται καραντίνα για τρεις μήνες

NEWSROOM