telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Οι κινεζικοί δασμοί πιέζουν τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στον κόσμο

του Eamon Barrett

Την Τετάρτη, η αυστραλιανή Treasury Wine Estates (TWE) ανακοίνωσε μια πτώση 43% στα κέρδη της για το πρώτο μισό του οικονομικού έτους 2021 που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου.

Η πτώση αντανακλά τους δασμούς ύψους 170% που θέσπισε η Κίνα έναντι της TWE, του μεγαλύτερου διανομέα κρασιού της Αυστραλίας, καθώς οι σχέσεις του Πεκίνου με την Καμπέρα χειροτέρεψαν πέρυσι.

«Στην Κίνα, η TWE αναμένει ότι η ζήτηση για το χαρτοφυλάκιό της θα παραμείνει εξαιρετικά περιορισμένη για όσο τα προσωρινά (ή άλλα παρεμφερή) μέτρα που ανακοίνωσε το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου θα είναι σε ισχύ» αναφέρει στην ενδιάμεση έκθεσή της η γνωστή εταιρεία οινοποιίας.

Το καθαρό εισόδημα από τις εξαγωγές στην Ασία έπεσε κατά 28% το πρώτο μισό του οικονομικού έτους 2021, στα 98 εκατομμύρια δολάρια. Και τα συνολικά έσοδα για το πρώτο μισό μειώθηκαν κατά 8% στα 1,04 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρά την πτώση, οι μετοχές της TWE στο χρηματιστήριο ανέβηκαν κατά 12% την Πέμπτη, ίσως επειδή η εταιρεία μείωσε το καθαρό χρέος της κατά 312 εκατομμύρια δολάρια το εξάμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο.

Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας επέβαλλε δασμούς ύψους έως και 212% στις εισαγωγές κρασιού από την Αυστραλία τον περασμένο Νοέμβριο, αφότου ολοκλήρωσε μια έρευνα κατά του ντάμπινγκ κατόπιν παραπόνων των Κινέζων οινοπαραγωγών. Οι δασμοί τριπλασίασαν τα κόστη για τους Κινέζους εισαγωγείς, τορπιλίζοντας εμπορικές ανταλλαγές ύψους 830 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως με τους οινοποιούς στην Αυστραλία.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά για τους εξαγωγείς κρασιού της Αυστραλίας, καθώς απορροφά περίπου το 40% όλων των εξαγωγών τους. Για την TWE, με έδρα στη Μελβούρνη και με ετικέτες όπως οι Penfolds και Wolf Blass, η κινεζική αγορά αντιπροσωπεύει το 30% των εσόδων της παγκοσμίως.

«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που βλέπουμε τη δραστηριότητά μας, τους συνεταίρους μας και τον κλάδο μας σε αυτή την κατάσταση» ανέφερε σε δήλωσή του ο Tim Ford, CEO της TWE, όταν θεσπίστηκαν οι δασμοί πέρυσι.

Η εταιρεία αντέδρασε εξάγοντας περισσότερο χύμα κρασί, το οποίο δεν υπόκειται στους νέους δασμούς. Παράλληλα, έθεσε σε εφαρμογή μια νέα στρατηγική διαφοροποίησης των πωλήσεων μέσω νέων αγορών στην Ασία και εστίασης σε άλλους μεγάλους αγοραστές, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

– Οι κινεζικοί δασμοί πιέζουν τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στον κόσμο – -.

Related posts

Ξεχάστε τις gaming πολυθρόνες, ήρθαν τα gaming… κρεβάτια

tele

Ηγέτες από όλον τον κόσμο χαιρετίζουν τον Τζο Μπάιντεν- «Ανυπομονούν» να συνεργαστούν μαζί του

NEWSROOM

Συζήτησαν για συγχώνευση ExxonMobil- Chevron, χωρίς όμως λευκό καπνό

NEWSROOM

Διπλωματικές πηγές: Η Ελλάδα καλύπτεται πλήρως από το ανακοινωθέν του Φόρουμ Φιλίας

NEWSROOM

Περίπου 3 δισ. ευρώ θα μοιραστούν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής

NEWSROOM

ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Προσαρμοστικότητα και ευελιξία το 2020 με τον πελάτη στο επίκεντρο

NEWSROOM

Windows 10 3D objects: Η Microsoft αφαιρεί τον πιο άχρηστο φάκελο των Windows 10

NEWSROOM

Αυστηρό lockdown στην Αττική: Κλείνουν λιανεμπόριο και σχολεία έως τις 28 Φεβρουαρίου

NEWSROOM

«Βουτιά» 83% έκανε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια λόγω κορωνοϊού

NEWSROOM

Βουτιά 5% για το ασήμι λόγω κατοχύρωσης κερδών – Redditors: «Μείνετε μακριά, δεν έχουμε σχέση»

NEWSROOM

Έρευνα ΓΣΕΕ: Σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν μείωση εισοδήματος

NEWSROOM

ΟΗΕ: Η τιμή των γρήγορων τεστ θα πέσει στο μισό για τις πιο φτωχές χώρες

NEWSROOM