telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τη Huawei

Την εύρεση εναλλακτικών επιλογών έναντι του κολοσσού τεχνολογίας, Huawei, επιδιώκουν οι ΗΠΑ, μέσω της ανάπτυξης μιας σύμπραξης με τη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών, όπως επισήμανε σήμερα (14/02) ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Μιλώντας στη Γερμανία, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Ρόμπερτ Μπλερ, ειδικός αντιπρόσωπος του Λευκού Οίκου για την πολιτική στις διεθνείς τηλεπικοινωνίες, δήλωσε πως μια σύμπραξη είναι «πολύ διαφορετική από το να αγοράζεις μετοχές με χρήματα των φορολογουμένων».

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Γουίλιαμ Μπαρ, είχε προτείνει προηγουμένως να εξετάσουν οι ΗΠΑ το ενδεχόμενο να πάρουν τον έλεγχο δύο μεγάλων ξένων αντιπάλων της Huawei, αν και ο Λευκός Οίκος απέρριψε αργότερα τη συγκεκριμένη πρόταση.

Ο Μπλερ τόνισε, επίσης, πως η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να επαναξετάσει την απόφασή της να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό κατασκευασμένο από την Huawei, για τον οποίο αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον λένε πως δημιουργεί κίνδυνο για την ασφάλεια, κατηγορίες που η εταιρεία αρνείται.

Στο Λονδίνο, ο αντιπρόεδρος της Huawei, αρμόδιος για την κυβερνοασφάλεια, Τζον Σάφολκ, δήλωσε πως -απ’ όσα γνωρίζει- κανένας πάροχος κινητής τηλεφωνίας δεν έδωσε ποτέ στην κινεζική εταιρεία πρόσβαση στον εξοπλισμό τον οποίο χρησιμοποιεί για να υποκλέπτει τηλεφωνήματα, όταν του το ζητούν υπηρεσίες ασφαλείας.

«Δεν έχουμε πρόσβαση στον εξοπλισμό αυτόν, δεν γνωρίζουμε ποια τηλεφωνήματα, ούτε ποιες πληροφορίες υποκλέπτονται, δεν γνωρίζουμε πότε υποκλέπτονται -το μόνο που κάνουμε είναι να παρέχουμε την μια πλευρά του κουτιού, η οποία δεν βλέπει τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του κουτιού», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους.

«Ο εξοπλισμός μας πρέπει να είναι συνδεδεμένος, συχνά η πύλη βρίσκεται σε ένα ειδικό δωμάτιο λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα της. Δεν γνωρίζω κάποιον πάροχο ο οποίος να έχει πει στη Huawei: “Έλα και κάθισε σε αυτό το δωμάτιο και δες τι συμβαίνει”», πρόσθεσε.

Και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισήμανε: «Αν διαπίστωνα ότι προσωπικό μας εμπλέκεται σε τέτοια πράγματα, τότε θα αναλαμβάναμε την κατάλληλη δράση».

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν πει νωρίτερα αυτόν τον μήνα στην εφημερίδα Wall Street Journal πως η Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της για να έχει κρυφά πρόσβαση σε δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Related posts

Η Honor στηρίζει τα πρώτα διαστημικά πειράματα Ελλήνων μαθητών

tele

Τι λένε τα εισερχόμενα του email μας για το… χαρακτήρα μας

tele

Η ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα: Μνήμη από κρύσταλλο αποθηκεύει με ασφάλεια τεράστιο όγκο δεδομένων για αιώνες

tele

Δεν εκτοξεύτηκε λόγω βλάβης το ευρωπαϊκό τηλεσκόπιο CHEOPS

tele

Γιατί το PS4 είναι το ιδανικό δώρο για μικρούς και μεγάλους

tele

Ρεαλιστικές εικόνες, αρμονική σχεδίαση και προηγμένα χαρακτηριστικά από τη νέα σειρά τηλεοράσεων LG NanoCell

tele

Facebook: Συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

tele

Το πειραματικό αεροπλάνο που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στους αιθέρες

tele

Η Apple θέλει να «εξαφανίσει» την υποδοχή φόρτισης στα smartphones της

tele

Η φωνή που δεν περιμένεις να ακούσεις στο Amazon Echo

tele

Το… κινητάκι που έχει φέρει αναταραχή στην αγορά

tele

Πανελλαδική πρωτοπορία από την Q με το Q Bot

tele