telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τη Huawei

Την εύρεση εναλλακτικών επιλογών έναντι του κολοσσού τεχνολογίας, Huawei, επιδιώκουν οι ΗΠΑ, μέσω της ανάπτυξης μιας σύμπραξης με τη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών, όπως επισήμανε σήμερα (14/02) ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Μιλώντας στη Γερμανία, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Ρόμπερτ Μπλερ, ειδικός αντιπρόσωπος του Λευκού Οίκου για την πολιτική στις διεθνείς τηλεπικοινωνίες, δήλωσε πως μια σύμπραξη είναι «πολύ διαφορετική από το να αγοράζεις μετοχές με χρήματα των φορολογουμένων».

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Γουίλιαμ Μπαρ, είχε προτείνει προηγουμένως να εξετάσουν οι ΗΠΑ το ενδεχόμενο να πάρουν τον έλεγχο δύο μεγάλων ξένων αντιπάλων της Huawei, αν και ο Λευκός Οίκος απέρριψε αργότερα τη συγκεκριμένη πρόταση.

Ο Μπλερ τόνισε, επίσης, πως η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να επαναξετάσει την απόφασή της να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό κατασκευασμένο από την Huawei, για τον οποίο αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον λένε πως δημιουργεί κίνδυνο για την ασφάλεια, κατηγορίες που η εταιρεία αρνείται.

Στο Λονδίνο, ο αντιπρόεδρος της Huawei, αρμόδιος για την κυβερνοασφάλεια, Τζον Σάφολκ, δήλωσε πως -απ’ όσα γνωρίζει- κανένας πάροχος κινητής τηλεφωνίας δεν έδωσε ποτέ στην κινεζική εταιρεία πρόσβαση στον εξοπλισμό τον οποίο χρησιμοποιεί για να υποκλέπτει τηλεφωνήματα, όταν του το ζητούν υπηρεσίες ασφαλείας.

«Δεν έχουμε πρόσβαση στον εξοπλισμό αυτόν, δεν γνωρίζουμε ποια τηλεφωνήματα, ούτε ποιες πληροφορίες υποκλέπτονται, δεν γνωρίζουμε πότε υποκλέπτονται -το μόνο που κάνουμε είναι να παρέχουμε την μια πλευρά του κουτιού, η οποία δεν βλέπει τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του κουτιού», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους.

«Ο εξοπλισμός μας πρέπει να είναι συνδεδεμένος, συχνά η πύλη βρίσκεται σε ένα ειδικό δωμάτιο λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα της. Δεν γνωρίζω κάποιον πάροχο ο οποίος να έχει πει στη Huawei: “Έλα και κάθισε σε αυτό το δωμάτιο και δες τι συμβαίνει”», πρόσθεσε.

Και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισήμανε: «Αν διαπίστωνα ότι προσωπικό μας εμπλέκεται σε τέτοια πράγματα, τότε θα αναλαμβάναμε την κατάλληλη δράση».

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν πει νωρίτερα αυτόν τον μήνα στην εφημερίδα Wall Street Journal πως η Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της για να έχει κρυφά πρόσβαση σε δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Related posts

Το Honor Band 5 στις 24 Οκτωβρίου στην Ελλάδα!

tele

Πρακτικές συμβουλές για να έρθεις πιο κοντά σε φίλους και οικογένεια τώρα με τον κορονοϊό

tele

Κορονοϊός: Ρομπότ στη Νέα Υόρκη εντοπίζει τα συμπτώματα του ιού

tele

Το «τεχνητό φύλλο» που ρίχνεται στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

tele

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη διασημότητα online το 2019

tele

Η Vodafone φέρνει το Digital κατάστημα του αύριο, σήμερα

tele

Ο πρώτος διαγωνισμός που κρίνει τι είναι εξυπνότερο: τα ζώα ή η τεχνητή νοημοσύνη

tele

Το πρώτο online παρατηρητήριο για κακόβουλα λογισμικά Android

tele

Αν έχεις iPhone 5 πρέπει να κάνεις update μέχρι την Κυριακή

tele

Nintendo Switch Jailbreak: Everything you need to know!

tele

Sold Out έγινε το Honor Band 5 το πρώτο Lifestyle & Fitness Band της HONOR

tele

Η έξυπνη κλειδαριά με το ενσωματωμένο Wi-Fi

tele