telecomsnews.gr
Image default
COSMOTE MARKET

Ξεκινά η απόσχιση κλάδων και η δημιουργία 3 θυγατρικών στον ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αλλάξει ριζικά μορφή με τον μετασχηματισμό των βασικών λειτουργιών του που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη. Ο σχεδιασμός της διοίκησής του που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και μια μεγάλη εθελουσία έξοδο εργαζομένων είχε γίνει γνωστός στις αρχές του έτους.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου αποφασίστηκε η έναρξη διαδικασίας απόσχισης των κλάδων Εξυπηρέτησης Πελατών (Customer Service), Καταστημάτων (Shops) και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου (Technical Field Operations) της Εταιρείας με απορρόφηση από εταιρείες που ανήκουν κατά 100% στον Όμιλο ΟΤΕ, με ημερομηνία λογιστικών καταστάσεων την 30ή Ιουνίου 2020, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4601/2019, συμπληρωματικά με τις διατάξεις του νόμου 4548/2018 και τις διατάξεις του Ν.Δ. 1297/1972, όπως ισχύουν.

Επιπλέον, το ΔΣ της Cosmote θυγατρικής της ΟΤΕ Α.Ε. κατά 100%, αποφάσισε χθες την έναρξη διαδικασίας απόσχισης των αντίστοιχων κλάδων της Cosmote με απορρόφηση από εταιρείες του Ομίλου ΟΤΕ, σύμφωνα κατά τα λοιπά με τα ανωτέρω. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσχισης τελεί υπό την αίρεση των απαιτούμενων, σύμφωνα με το Νόμο, εγκρίσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας καθώς και της λήψης των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ σε επιστολή του προς όλους τους εργαζομένους «η κρίση του κορωνοϊού απέδειξε, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, την ανάγκη για ευελιξία. Το disruption είναι η νέα κανονικότητα. Τα δεδομένα σε ολόκληρους κλάδους μπορούν να ανατραπούν μέσα σε μια νύχτα. Στον Όμιλο ΟΤΕ αυτή την ανάγκη την έχουμε διακρίνει εδώ και χρόνια και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Πιστεύουμε και επενδύουμε στη συνεχή αλλαγή ως το μέσο για να ξεπερνάμε κάθε ανατροπή και πρόκληση. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σας έχω ενημερώσει από τον Ιανουάριο, σχεδιάζουμε τον μετασχηματισμό των βασικών λειτουργιών, που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη -τεχνικούς πεδίου, εξυπηρέτηση πελατών και καταστήματα λιανικής- σε ξεχωριστές θυγατρικές εταιρείες, εντός του Ομίλου ΟΤΕ. Τα σχήματα αυτά θα έχουν την αυτονομία και την ευελιξία που χρειάζονται για να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά τους, να βελτιώνουν συνεχώς την εμπειρία του πελάτη, αλλά και να αναπτυχθούν και να αναζητήσουν νέες πηγές εσόδων.»

Στα επόμενα στάδια της όλης διαδικασίας, σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση του ΟΤΕ περιλαμβάνουν: Νέα απόφαση του ΔΣ και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, όταν θα υποβληθούν για έγκριση οι συμβάσεις απόσχισης. Ενημέρωση και διαβούλευση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Λήψη των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Ο κ. Τσαμάζ στην επιστολή του καταλήγει: «Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα για την επόμενη δεκαετία, να μετατρέψουμε τον Όμιλο ΟΤΕ στον ευέλικτο τεχνολογικό πάροχο του μέλλοντος, που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανατροπή, προς όφελος των πελατών, των εργαζομένων, των μετόχων και της κοινωνίας. Έναν Όμιλο πιο λιτό στο διοικητικό του κομμάτι και πολύ πιο ισχυρό και ευέλικτο στην πρώτη γραμμή, που ουσιαστικά διαμορφώνει την εμπειρία του πελάτη. Ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες, αξιοποιώντας την τεχνολογία.»

Related posts

Συνεχίζονται τα απεριόριστα data για τους συνδρομητές συμβολαίου Vodafone

tele

COSMOTE: Νέα προγράμματα κινητής για επαγγελματίες με διπλάσια MB και περισσότερο χρόνο ομιλίας

tele

Η COSMOTE προειδοποιεί: Απόπειρα εξαπάτησης συνδρομητών σταθερής από τρίτους

tele

Μεγάλη Εβδομάδα στο COSMOTE HISTORY HD με θεματικά ντοκιμαντέρ για το Πάσχα

tele

Μοναδικές πασχαλινές προσφορές σε COSMOTE ΓΕΡΜΑΝΟ

tele

Ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ για τα iPhone Xs και iPhone Xs Max

tele

Νέα προγράμματα κινητής COSMOTE GIGAMAX για ιδιώτες & επιχειρήσεις

tele

ΕΕΤΤ: Η πορεία της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα το α’ εξάμηνο του 2019

tele

Δωρεάν παροχή Wi-Fi στο νοσοκομείο Σωτηρία από τη WIND

tele

Cosmote Fiber: Τρία εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις με πρόσβαση σε οπτικές ίνες

tele

Vodafone: Εμπορική διάθεση νέων φθηνότερων πακέτων δεδομένων

tele

«Roaming ως την άκρη του κόσμου» με την COSMOTE! Διαγωνισμός στέλνει 4 νικητές σε 4 ξεχωριστούς προορισμούς

tele