telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Μπιλ Γκέιτς – Ποντάρει το πράσινο fund του σε ρομπότ για βιώσιμες καλλιέργειες

Καθώς η Καλιφόρνια είναι αντιμέτωπη με μια ακόμα καταστροφική ξηρασία, μια start-up εταιρεία στη Silicon Valley που πιστεύει ότι τα ρομπότ μπορούν να συμβάλλουν σε μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συγκέντρωσε 50 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης με καθοριστική τη συμβολή του Breakthrough Energy Ventures του Μπιλ Γκέιτς.

Πρόκειται για την εταιρεία Iron Ox, η οποία χρησιμοποιεί ρομπότ ενσωματωμένα σε ένα υδροπονικό σύστημα το οποίο καταναλώνει 90% λιγότερο νερό σε σχέση με αυτό που καταναλώνεται στις παραδοσιακές φάρμες, εξήγησε ο CEO της start-up, Μπράντον Αλεξάντερ.

Η εταιρεία έχει θέσει σε λειτουργία αυτό το σύστημα σε ένα θερμοκήπιο 930 τετραγωνικών μέτρων στο Γκιλρόι της Καλιφόρνια, όπου ένα αυτοκινούμενο ρομπότ με το όνομα Grover μετακινεί παλέτες με πλατύφυλλο βασιλικό και ένα σύστημα με ρομποτικούς βραχίονες σηκώνει τις παλέτες ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος των φυτών. Οι αισθητήρες με τη σειρά τους ελέγχουν το νερό για τα επίπεδα αζώτου και οξύτητας ώστε να φυτά να έχουν μια υγιή ανάπτυξη.

Η ποσότητα νερού που δεν χρησιμοποιείται, μπορεί να αντληθεί ξανά στο σύστημα για να χρησιμοποιηθεί εκ νέου αργότερα.

Πλήγμα οι ξηρασίες

Η γεωργία παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της Καλιφόρνιας, αλλά η χρήση του νερού είναι όλο και περισσότερο στο επίκεντρο. Η τελευταία μεγάλη ξηρασία το 2012-2017 μείωσε τις διατιθέμενες ποσότητες νερού προς άρδευση για τους αγρότες, υποχρέωσε την πολιτεία να επιβάλει αυστηρά μέτρα εξοικονόμησης στα νοικοκυριά και προκάλεσε θανατηφόρες πυρκαγιές.

Η Iron Ox αναπτύσσει ήδη τις δραστηριότητές της στον ταϊλανδέζικο βασιλικό και τις φράουλες, ενώ εργάζεται πάνω στον κόλιανδρο, τον μαϊντανό και τις ντομάτες. Η εταιρεία χτίζει επίσης ένα νέο θερμοκήπιο 48.150 τετραγωνικών μέτρων στο Λόκχαρτ του Τέξας, 48 χλμ. νότια του Όστιν.

Ο Αλεξάντερ εξηγεί ότι η υδροπονία – η εξοικονόμηση νερού μέσω καλλιέργειας φυτών χωρίς χώμα – είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ για τη μελλοντική καλλιέργεια.

«Για να εξαλείψουμε πραγματικά τη σπατάλη, για να φτάσουμε πραγματικά στο επόμενο επίπεδο βιωσιμότητας και αεισφορίας, πρέπει να επανεξετάσουμε ολόκληρη τη διαδικασία ανάπτυξης», εξήγησε.

Ο κύκλος χρηματοδότησης περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, επενδυτές από την Crosslink Capital, την R7 Partners και την Pathbreaker Ventures.

Related posts

Επιστροφή σε κέρδη για τη Disney με στήριξη από το streaming

NEWSROOM

Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε πίνακας του Σάντρο Μποτιτσέλι

NEWSROOM

Οι βασικές διαφορές των ηλεκτρικών και των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων

NEWSROOM

Τα Pixel 6 θα χρησιμοποιούν Exynos-like SoC κατασκευασμένο από τις Google και Samsung

NEWSROOM

ΜΙΤ: Ερευνητές δημιούργησαν ψηφιακές ίνες υφάσματος που αποθηκεύουν αρχεία στα ρούχα

NEWSROOM

Creality 3D ender-3X: Με μόλις 132 ευρώ και από Γερμανική αποθήκη

NEWSROOM

Οι επίσημοι απίστευτοι χρόνοι μπαταρίας της σειράς iPhone 13 – συγκεκριμένα παραδείγματα

NEWSROOM

Η Samsung θα πουλήσει το ultra-thin glass στη Google για το επερχόμενο Pixel Fold

NEWSROOM

Snapchat – O μεγάλος κερδισμένος από την κατάρρευση του Facebook

NEWSROOM

Κυκλοφόρησαν live φωτογραφίες και renders των AirPods 3

NEWSROOM

Η ΕΕ βλέπει τη δημιουργία μονοπωλίων και στα «έξυπνα σπίτια»

NEWSROOM

Τεχνολογία: Έλεγχος ραφιών σούπερ μάρκετ από την οθόνη υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο

NEWSROOM